تشکیل اتاق گفتگوی تاریخ  به توسعه استان کمک می کند

خبرگزاری شبستان: استاندار گلستان گفت: با توجه به اهمیت موضوعات تاریخی استان نیاز است اتاق گفتگوی تاریخ را شکل دهیم تا در آن بتوانیم با بحث های سازنده پیرامون مسائل تاریخی استان به رشد و توسعه گلستان کمک کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی استانداری گلستان، حسن صادقلو، استاندار گلستان در نشستی صمیمانه با برخی از دانش آموختگان و فارغ التحصیلان رشته های تاریخ و باستان شناسی استان با اظهار علاقه نسبت به حضور در این اتاق گفتگو، افزود: پیشنهاد می کنم در راستای ایجاد یک افق تاریخی برای استان، هر یک از دوستان فهرستی از کتب مرجعی را که در اختیار دارند تهیه کرده و در نشست آتی ارائه دهند تا بدین وسیله بتوانیم کمبود کتب مرجع را شناسایی و در جهت رفع آن تلاش کنیم.

 

وی خطاب به فارغ التحصیلان رشته های تاریخ و باستان شناسی، گفت: این شما هستید که باید اراده کنید و کارها را در زمینه باستان شناسی و میراث فرهنگی استان به پیش ببرید و افقی را ایجاد کنید که با تعویض مدیریت دچار خلل و ایراد نشود.

 

در این گردهمایی صمیمانه، برخی از دانش آموختگان دغدغه های خود را نسبت به مسائل تاریخی و باستان شناسی استان مطرح کردند.

 

محمد قجقی اهل گنبد و رئیس بنیاد مختومقلی فراغی خواستار توجه به دیوار دفاعی گرگان، ممانعت از تخریب ستون های سنگی گورستان تاریخی خالد نبی، توجه بیش از پیش به شهر تاریخی جرجان و البته سلسله آل زیار و همچنین کمک به سازمان های مردم نهادی(سمن) همچون بنیاد فراغی شد.

 

دکتر جبرئیل نوکنده، دانش آموخته باستان شناسی با اشاره به وجود حداقل دو هزار اثر تاریخی در گلستان، کمبود یگان حفاظت جهت سرکشی به محوطه های باستانی، عدم توجه به فعالیت های میدانی در زمینه باستان شناسی و تزریق پول به بخش بنایی آثار تاریخی به جای مرمت آثار تاریخی اعتبارات بخش میراث فرهنگی و باستان شناسی استان را فاجعه دانست و خواستار پیگیری آن از سوی استاندار شد.

 

محمود اخوان مهدوی، فعال بخش اسناد تاریخی و مرمت استان گفت: متاسفانه هیچ سازمانی خود را متولی بافت تاریخی گرگان نمی داند و تنها به ارائه همان آمار بنایی ها اکتفا می شود در حالیکه میراث فرهنگی نیز همچون شهرداری دارای اختیاراتی در جهت ساخت یا ممانعت از ساخت بناها و یا حفاری هاست ولی اراده ای در جهت استفاده از این ظرفیت ها دیده نمی شود.

 

وی وضعیت اسناد موجود در ادارات را نامناسب دانست و افزود: متاسفانه در بعضی ادارات به دلیل سوء مدیریت، تلاش برای معدوم کردن اسناد تاریخی صورت می پذیرد که این نیاز به توجه جدی دارد.

 

رحمت الله رجایی، دانش آموخته تاریخ نیز ایجاد بنیاد گلستان شناسی، حمایت از رساله های کارشناسی ارشد و دکترا در رشته های تاریخ و باستان شناسی استان، کمک به چاپ و نشر کتاب در این حوزه را از مهمترین دغدغه های خود بر شمرد و تصریح کرد: نسل جدید ما دچار بی هویتی هایی شده که تاریخ می تواند به هویت سازی در آنها کمک کند.

 

همچنین در پایان این جلسه استاندار گلستان با اشاره به سفر ریاست محترم جمهور کشورمان و البته چند کشور دیگر به استان در آینده نزدیک، از دانش آموختگان تاریخ و باستان شناسی استان خواست طرح ها و پیشنهادات خود را ارائه دهند تا در این سفرها پیگیری شوند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 404233

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha