به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جیرفت، احمد امینی روش، امشب(31 شهریور) در همایش مدیریت کم آبی و خشکسالی اظهار داشت: 95 درصد منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف می شود و متاسفانه روش های منسوخ و پرمصرف آب در کشاورزی بحران آب را بیشتر کرده است.
وی با بیان اینکه زنگ بحران آب از سال ها پیش به صدا در آمد اما گوش شنوایی نبود، خاطرنشان کرد: در طی سالهای اخیر، خشک شدن چشمه ها، قنوات و چاه های آرتزین در کنار روند کند استفاده از روش های نوین و تحت فشار آبیاری، نشان دهنده تسریع بحران بوده و با وجود بیش از 80 هزار هکتار سطح زیرکشت محصولات کشاورزی استفاده از روش های تحت فشار فقط در 9 هزار و 200 هکتار اصلا آمار خوبی نیست.
امینی روش خاطرنشان کرد: برآوردهای کارشناسان در بررسی میزان مصرف آب در روش های غرقابی و تحت فشار به خوبی نشان می دهد که استفاده از روش های نوین آبیاری تا چه حد در مصرف آب صرفه جویی می کند، اما مدیریت بحران آب و خشکسالی عزم ملی را می طلبد.
نماینده عالی دولت در جیرفت افزود: کشاورزان پیشرو در بخش آب کشاورزی و سازمان کشاورزی با ترویج و آموزش روش های صرفه جویی و مصرف بهینه نقش مؤثری دارند، ضمن اینکه آبخیزداری صحیح و مدیریت رواناب ها باید به خوبی انجام شود.
وی سوء مدیریت های قبلی را عامل بحران کنونی دانست و از رسانه ها، مطبوعات، دانشگاهیان، دهیاران و بخشداران خواست در برنامه ریزی های وزارت نیرو همکاری لازم داشته باشند که بحران از آنچه که هست شدیدتر نشود.
فرماندار گفت: طی 6 ماه گذشته، 90 حلقه چاه غیرمجاز با همکاری مجموعه دستگاه قضایی شهرستان مسدود شده است.
پایان پیام/
نظر شما