به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در جلسه شورای اداری کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان اینکه در جامعه دو نوع کتابخانه به شیوه های سنتی و قدیمی یا مدرن و جدید وجود دارند، گفت: کتابخانه های سنتی یکی از ازرشمندترین کتابخانه ها هستند که باید در حفظ و نگهداری آنها تلاش کرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیاز جوانان به کتابخانه مدرن و پیشرفته می باشد از این رو لازم است که کتابخانه های عمومی بر اساس سیستم های جدید و مدرن مجهز شوند، افزود: کتاب در تمام مراحل زندگی از اهمیت بسیاری در زندگی فردی و اجتماعی ما دارد و باید به جایگاه و ارزش آن توجه ویژه شود.
وی با بیان اینکه تاریخ کتاب هیچ گاه تمام نمی شود و تاریخ مصرف ندارد و تا آخرین مرحله زندگی انسان حتی تا شهادت نیز با انسان رفاقت و مصاحبت دارد، تصریح کرد: در طول تاریخ دشمنان هر گاه به کشور حمله می کردند یکی از اقدانات آنها سوزاندن و از بین بردن کتابخانه ها بود.
آیت الله شفیعی، هدف از این کار را جلوگیری از پیشرفت مسلمانان و تهی کردن جهان اسلام و تشیع از علم و دانش عنوان کرد چرا که انسان ها بدون کتاب و خواندن نقشی نداشتند، اضافه کرد: اما امروزه از کتاب و کتابخانه به خوبی محافظت و نگهداری می شود تا علم و دانش پایدار و دائمی بماند.
وی با اشاره به اینکه امروزه کتاب های خطی قدیم بسیار مورد احترام است و علما سعی دارند آنها را حفظ کنند و دانش آن را به دیگران انتقال دهند، تاکید کرد: در حال حاضر از طریق روش های علمی و مدرن کتاب هایی را برای استفاده برای رده های سنتی مختلف طبقه بندی شده که یک روش علمی و بسیار خوب درکتابخانه های عمومی است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، عنوان کرد: امروزه در دکوراسیون منزل، مساجد و اماکن مقدس، ادارات و سازمان ها کتابخانه جایگاه خاصی پیدا کرده به گونه ای که بخشی از مکان را به کتابخانه اختصاص می دهند و این نشانه اهمیت مطالعه و کتاب در بین عموم مردم است از این رو کتابداران نیز باید به جایگاه کار خود پی ببرید.
وی با بیان اینکه در اهمیت کتاب همین بس که از قرآن به «کتاب الله» تعبیر می شود، اذعان داشت: پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) نیز به اهمیت مطالعه، کتابخوانی تاکید داشتند پیامبر اسلام بالغ بر 13 کتاب نوشته اند که بخشی از مطالب کتاب ها توسط علمای دین دراختیار جامعه قرارگرفت و بخشی نیز در اختیار امام زمان(عج) می باشد که با ظهور حضرتشان این کتاب ها عرضه خواهد شد.
منصور کوهی رستمی، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، نیز با اشاره به مولفه های مدیریتی مربوط به کتابخانه های عمومی، ادامه داد: کتابخانه های عمومی به عنوان یک دستگاه فرهنگی و اجتماعی متاثر از شرایط جامعه هستند لذا برنامه ریزی و مدیریت این مجموعه پیچیدگی های خاص خود را دارد که برای هر مورد باید استراتژی مدیریتی خاص را تبیین و بر اساس آنها، برنامه های کاری و عملیاتی تعریف کنیم.
وی مهمترین استراتژی مولف کتابخانه را استراتژی رشد و توسعه عنوان کرد و با بیان اینکه ساخت کتابخانه های مرکزی در شهرستان و کتابخانه های استاندارد در برنامه های کاری استان قرار خواهد گرفت، یاد آور شد: مهمترین استراتژی در خصوص عضو و جامعه ضمن تقویت تعامل در ارتباط با جامعه، استراتژی جذب فراگیر می باشد.
وی با اشاره به اینکه مهترین برنامه ها و فعالیت های این حوزه مبتنی بر خانواده محور کردن کتاب و کتابخوانی در استان، توجه ویژه به کودکان و ارتباط مستمر با آموزش و پرورش خواهد بود، گفت: مهمترین استراتژی حوزه کتابداران به عنوان حلقه واسط بین جامعه کتابخانه و سرمایه سازمان، توانمند سازی و رهبری می باشد.
رستمی، با بیان ایکه بررسی مسائل و مشکلات معیشتی، تقویت بنیان علمی، برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی از مهمترین برنامه های این حوزه خواهد بود، اظهار داشت: یکی از وظایف کتابخانه های عمومی به عنوان یک نهاد فرهنگی زنده نگه داشتن یاد و خاطره هشت سال دفاع مقدس است که برنامه های مختلفی را در نظر گرفته ایم.
پایان پیام/
نظر شما