به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روایط عمومی این ارکستر، فرهاد طوطیان در ابتدا گفت: ابتدا می خواهم یک رزومه ارکستر استاد حسنخانی بدهم. این ارکستر فعالیت های خود را از سال 1382 بنا به تقاضای شاگردان استاد کار خود را آغاز کرد و هر ساله اجراهایی را در تهران و شهرستان ها دارد.
وی افزود: "مسعود حسنخانی" در سال 1337 به رادیو دعوت شد و ارکستر گلپا و ارکستر شماره دو رادیو را به مدت 22 سال در دست داشت. وی در حال حاضر حدود 58 سال سابقه تدریس دارد و پایه گذار تشکیل دهنده ارکستر موسیقی ایران ایشان هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: در این کنسرت 15 قطعه اجرا می شود که از جمله آن قطعات "دگر چه می خواهی، بازگشته، سر فصل، طاقم ده، رنگ اصفهان، پریشان، ای زلف سر کجت، رنگ ماهور، پرستوی من، آواز ماهور، آتش جاودان، چون گل همراه نسیم، قصه دل اجرا می گردد.
طوطیان در ادامه توضیح داد : این قطعات آوازی در دستگاه ماهور اجرا می گردد که تمام تصانیف از بزرگان موسیقی ایران است.
در ادامه نشست امیر رفعتی خواننده گروه گفت :پدر بنده استاد "قاسم رفعتی" که استاد هنری من هم است یکی از دلایل آشنایی من با استاد حسنخانی بود. پدرم کارت آموزشی لشکری را داشت به همین خاطر در کنار استاد حسنخانی مشغول به نوازندگی بود. این خود موجب ارادت بنده به استاد و آشنای با این ارکستر شد و از ابتدای کار با ایشان همکاری داشتم.
وی در ادامه افزود: چون در این اجرا بازخوانی تصنیف های فاخر را در نظر داریم سعی کردم تصنیف و ردیف ها را به سبک خود اجرا کنم. بنابراین در این کنسرت شبیه کسی نخواهم خواند.
رفعتی در ادامه عنوان کرد: فعالیت های بنده منحصرا بازخوانی تصانیف نیست. در حال حاضر با یک ارکستر جوان همکاری دارم و در آخرین آلبوم استاد همایون خرم همکاری داشتم. در حال حاضر به همراه حسین سلیمانی آلبوم روزهای خوب را ضبط کرده ایم .
رفعتی خاطر نشان کرد: آثاری که در این کنسرت اجرا می کنم برای بنده تنها بازخوانی نبوده و خیلی خوشحالم که با استاد حسنخانی همکاری می کنم.
در ادامه نشست مسعود زاهدی پور گفت: ارکستر استاد حسنخانی پیش از 10 سال است که فعالیت می کند و همیشه این خلع را با خود داشته که کارها بصورت اونسیون اجرا می شود. اگر ما می خواستیم همان کارها انجام دهیم تکرار مکررات بود .
وی در ادامه افزود: دو امر باعث می شد که برای تنظیم این قطعات دغدغه فکری به وجود بیاید. این آثار اوایل دهه 50 ساخته شده و حال هوای جامعه دهه پنجاهی را دارد. اما ما می خواستیم که این قطعات را در سال 93 اجرا کنیم در این صورت باید سلیقه جوان ها و مخاطبان امروز را در نظر بگیریم. بسیار به این امر فکر کردیم تا به یک الگوی مشخص برسیم .
زاهدی پور تصریح کرد :در تنظیم قطعات از هارمونی های معمولی استفاده شده است و چیزی که مد نظر ما بود جایگاه مشخص سازها بود که در حد اندازه ی خود مورد توجه قرار بگیرد به همین خاطر دسته بندی سازی را طبق الگوی تنظیم در نظر گرفتیم.
وی در ادامه توضیح داد: ما حدود 20 نوازنده کار کرده در اختیار داشتیم که متاسفانه بعضی از دوستان تجربه این کار سنگین را نداشتند. امیر رفعتی در محدوده صوتی تنور خیلی خوب کار کرد که عملکرد وی کار برای ما راحت کرد. راهنمایی های استاد حسنخانی خیلی در این امر کارساز بود نظرات ایشان این امر را برای ما مطلوب تر و پرمخاطب تر کرد.
زاهدی پور در ادامه نشست گفت: موسیقی سنتی ایرانی در دوره های گذشته مخاطبان بسیاری را به خود جذب می کرد و خیلی ها این موسیقی را به همان دوره می شناسند. در حال حاضر چون موسیقی وجود ندارد.
فرهاد طوطیان در ادامه نشست خاطر نشان کرد: گروه در یک مدت زمانی با نام دیگری فعالیت می کرد و حدود یک سال است که به صورت حرفه ای با اجرا در تالار وحدت فعالیت های خود را آغاز کرده است.
وی در پایان گفت : بنده به عنوان نماینده گروه بابت همه زحماتی که استاد حسنخانی در این چند سال برای گروه و اعضای آن کشیده تشکر می کنم.
پایان پیام/
نظر شما