به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم افتتاحیه سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت شب گذشته 30 شهریورماه با حضور علی لاریجانی، سردارمحمدرضا نقدی، سردار جواد جباری، حجت الله ایوبی، علیرضا رضاداد، محمد احسانی، محمدرضا جعفری جلوه، محمدمهدی عسگرپور، حسین مسافر آستانه، محمد مهدی طباطبایی نژاد، محمدرضا شرف الدین و جمعی از سینماگران و هنرمندان سینمایی در تالار وحدت برگزار شد.
«علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه هفته دفاع مقدس فرصتی است که پیرامون یک حادثه مهم در تاریخ ایران صحبت شود، گفت: احساس میکنم امروز ایران اسلامی از ظرفیت بسیار ارزشمند در حوزه هنری برخوردار است که این پشتوانه مهم برای تصویر کردن این تاریخ پرارزش است. صحنههای انقلاب و دفاع مقدس یک ظرفیت بزرگ برای ایرانیان است. از این روز مسئولیت مهمی بر دوش هنرمندان متعهد کشور است که این صحنه ها را به تصویر بکشند. ممکن است برای نسل جوان این سوال پیش بیاید که چرا باید مرتب از تاریخ دفاع مقدس یاد کنیم، اما باید بیشتر به این مساله اهتمام کنیم چون دفاع مقدس یک حادثه بزرگ در تاریخ ایران و منطقه بوده است.
وی، جنگ را همراه همیشگی تاریخ بشریت دانست و بیان کرد: جنگ از جنس سختی است اما در دل آن مخصوصا وقتی با ایمان همراه باشد، نوری برای یک حیات مجدد نهفته است که باید آن را یافت، در دل جنگ هم کین و هم مهر را باید شناخت. برای حیات مجدد یک ملت شناخت هر دو مهم است، کین از آن جهت که چه کسانی ظلم را به یک ملت روا داشتند و مهر از آن جهت که از دل این حادثه رویشهایی بوجود آمد و نسلی تربیت شد که سرنوشت یک کشور را رقم زد اهمیت دارد.
ابزار هنر وسیله ای برای شناخت لایه های دفاع مقدس
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم از گذشته پند بگیریم باید دنیا را همانطور که هست بشناسیم. دفاع مقدس لایه های مختلفی داشت که برای شناخت آن باید از ابزار هنر استفاده کنیم، زبان دیگری برای شناخت لایه های دفاع مقدس نداریم. در شرایط سختی جنگ علیه ملت ایران تحمیل شد؛ در آن زمان تازه انقلاب اسلامی پیروز شده بود، سلسله مجاهدت هایی که از سال 42 آغاز شده بود باعث این پیروزی شد. بعد از پیروزی انقلاب با سلسله دشمنیهایی از سمت غرب و کشورهای مهم منطقه مواجه شدیم، ملت ایران مظلوم بود و به کسی ستم نکرده بود، چند دهه زیر فشار استعمار و استثمار آمریکا بود اما به محض اینکه پیروزی انقلاب ملت شکل گرفته با صف وسیعی از دشمنی ها مواجه شدیم که ابتدا از ماجراجویی داخل کشور شروع شد، جریانهای تجزیه طلب در گوشه و کنار کشور شکل گرفتند، ترورهای مختلفی صورت گرفت و شخصیتهای مختلف که هر کدام استوانههای انقلاب بودند ترور شدند.
وی اضافه کرد: آن زمان معلوم نبود پشت صحنه این قائله ها چه کسانی هستند، چون برخی از گروهک هایی بودند که با تندرویی تصور می کردند باید شرایط را عوض کنند مانند گروهک فرقان، منافقین و التقاطیها اما بعدها که لانه جاسوسی گرفته شد اسنادی درآمد که پشت صحنه این وقایع را روشن می کرد، هم آمریکا و هم عراق در بسیاری از آشفتگی های ایران دست داشتند. در این شرایط جوانان این سرزمین به دفاع بر خاستند و امام با تدبیر درست شرایط را به پیش می برد.
لاریجانی با اشاره به اینکه در آن زمان بنی صدر به عنوان رئیس جمهور وقت به ایجاد آشفتگی و از بین بردن اتحاد در کشور اقدام می کرد، گفت: بنی صدر از روز اول در تمام کشور جریان حزبی وسیعی بوجود آورد و در همین شرایط بود که جنگ رخ داد البته باید کاوشهایی درباره اینکه چرا و چگونه این جنگ ایجاد شد صورت گیرد. آمریکا فرستاده ویژه ای نزد صدام فرستاده بود و او را به حمله به ایران تشویق کرده بود، این را از لابهلای روزنامه ها نمیگویم. مسئول ارتباطات ارتش عراق این مطالب را بعدها در کتابی منتشر کرد، سند این اظهارات موجود است. آمریکایی ها قول دادند که از صدام حمایت و پشتیبانی کنند.
وی با اشاره به اهمیت جنگ تحمیلی ایران، توضیح داد: اینکه دفاع مقدس یک امر مهم برای ایران و منطقه است به دلیل آن است که در آن زمان قطب سرمایه داری و سوسیالیستی با هم همراه شده بودند، نه تنها این دو قطب بلکه تمام اقمار آنها در منطقه و غرب پشت آنها بودند؛ فرانسوی ها که باید از خود آزادگی نشان می دادند انواع تسلیحات را در اختیار صدام قرار دادند، آلمان سلاح شیمیایی در اختیار صدام قرار داد و کشورهای منطقه هم کمک های بسیاری کردند که البته برخی از آنها بعدها لطمه این کار را خوردند. در عملیات کربلای 5 و بعد از آن برخی کشورها غیر از حالت مستشاری نیروهای کارآمدی را هم در اختیار صدام قرار دادند. البته ما نمیخواهیم کینه ورزی کنیم، ما میخواهیم این پدیده را بشناسیم و امیدواریم کشورهای منطقه فهم کرده باشند که ایرانی ها صبورند، اما با دقت رفتار شما را زیر نظر دارند. مراقب باشید که مجددا در منطقه اشتباه نکنید، در سوریه بحران ایجاد نکرده و برای عراق مسئله درست نکنید چون عاقب آن شبیه رفتاری است که با صدام داشتید.
لاریجانی ادامه داد: در آن زمان، ایران به نوعی محاصره تسلیحاتی شده بود که این محاصره تا پایان جنگ ادامه داشت. ما را محاصره اقتصادی هم کرده بودند، زمانی که رئیس جمهور آمریکا دستور داد که ایران محاصره بانکی شود و هیچ خرید و فروشی با آن صورت نگیرد شروع این محاصره بود که تا الان هم با فراز و فرودهایی ادامه دارد.
شکل گیری انقلاب اسلامی برای آمریکا و غربی ها بسیار خطرناک بود
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اختلافات ایجاد شده از طرف بنی صدر و ناراحتی آمریکا و غربی ها از شرایط وحدت ایران، گفت: در چنین شرایطی بحران سیاسی هم در داخل کشور وجود داشت، رئیس جمهور ایران مرتب سرمقاله ای در روزنامه انقلاب اسلامی مینوشت و به جای وحدت در کشور اختلاف داخلی ایجاد میکرد اما وقتی امام، بنی صدر را از فرماندهی کل قوا عزل و بعد از آن مجلس رای به عدم کفایت وی داد وحدت در کشور ایجاد و فتوحات پشت سر هم بوجود آمد. این حادثه و شکل گیری انقلاب اسلامی برای آمریکا و غربی ها بسیار خطرناک بود. این مسئله باعث شد آنها جریان های تروریستی را در منطقه ایجاد کردند، این حرکتها برای تخریب یک حرکت اصیل انقلابی بود که ریشه در جمهوری اسلامی ایران داشت و نمونه آخر جریان های تروریستی و بدلی داعش بود که مسئولیت آن تقریبا شناخته شده هستند.
وی تصریح کرد: آنها با این رفتار خود برای ملت ایران زحمت ایجاد کردند اما در دل مردم ما حرکت های روشن ایجاد شد، برای ملت افغانستان زحمت ایجاد کردند اما وضعیت ورزیدگی ذهنی افغانها را بیشتر کردند، درسوریه توفیق پیدا نکردند و متاسفانه برخی کشورهای منطقه هم در دام این رفتارها گرفتار شدند. برخی عقلای آمریکا متوجه این مسئله شده اند، اما سیاستمداران امروز آن نمی خواهند این موضوع را بفهمند.
لاریجانی با بیان اینکه ما هزینه سنگینی در جنگ دادیم، افزود: وقتی ملت ایران حادثه جنگ را میبیند نمیتواند از آمریکا نفرت نداشته باشد، چرا آمریکاییها نباید پاسخگو باشند، شما این هزینه ها را بوجود آوردهاید هنوز هم با گردن کلفتی حرف می زنند.
آمریکا در ظاهر مانور مبارزه با تروریست می دهد، اما آنها را هدایت می کند
وی، ابعاد دفاع مقدس را دارای لایه های خشن دانست و توضیح داد: ملت از وطن و کیان انقلاب اسلامی دفاع کرد و سروقامتانی دارد که با مجاهدت تربیت شدند. اینها سرمایه ای هستند که سرنوشت منطقه را عوض کرده و برای منطقه امنیت ایجاد می کنند. آمریکا با این مانورهایی که می دهد بداند که کسی پنهان کاری های او را فراموش نمی کند، الان هم شعار مبارزه با تروریسم می دهد؛ مگر این تروریستها خلق الساعه بوجود آمده اند. در قضیه سوریه روشن است که شما تروریست ها را هدایت کردید اما در ظاهر مانور میدهید که با تروریست ها مبارزه می کنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: هنرمندان باید لایه های این جریان را نشان دهند، باید پشت صحنه این جریانات در داخل و خارج مشخص شود که چه کسانی علیه این ملت ظلم کردند؛ با زبان هنر می توان این مسئله را توصیف کرد زیرا ما امروز نیازمند روشنگری هستیم.
پایان پیام/
نظر شما