حضرت آیت الله سیدعبدالجواد علم الهدی، استاد سطوح عالی حوزه و مجتهد جامع الشرایط ساکن تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: والارض بعد ذالک دحاها. وی ادامه داد: طبق آیات قرآن خداوند متعال آسمان ها و زمین را در شش نوبت ایجاد کرد و بعد از خلقت عالم اعلی نوبت به زمین رسید.
حضرت آیت الله علم الهدی با بیان اینکه یک نکته در قرآن تعبیر بیت العتیق شده است و به شکل مربع مستطیل است در هنگامه دحوالارض تغییر کرد و به شکل زمین درآمد، پس از آن از 4 طرف اعراض التکوین خالق متعال زمین وسعت گرفت والجبال ارساها.
استاد سطوح عالی حوزه افزود: در مرکب بعدی خلقت از اطراف کعبه مرتفع شد که در تعبیر دیگر قرآن به نام اوتاد آمده است که این اوتاد برای استقرار زمین و دوام آن بوده است.
استاد برجسته سطوح عالی حوزه تهران با بیان اینکه در یکی از مراتب دیگر آفرینش ذات مقدس پروردگار متعال شروع به آفرینش موجودی به نام انسان کرد خلق الانسان من ماء مهین فی قرار مکین لذا این موجود در ابتدا از صلاله ایجاد شد و از کنارش نیز همسر محترمه پا به عرصه آفرینش گذاشت.
مجتهد جامع الاشرایط ساکن تهران ادامه داد: از علایم قدرت پروردگار متعال در اراده التکوین این است که برای موجود انسانی مرد از جنس خودش موجود دومی خلق شد تا بدین شکل انسان اول در زندگانی با او احساس لذت و آرامش کند.
وی با بیان اینکه خداوند بین این دو موجود برکت و رحمت و کمال انس و علاقه را قرار داد، گفت: هنگامی که حضرت آدم از میان درختان بهشت موجود زیبایی را مشاهده کرد به خدا فرمود آفریدگارا تا چه اندازه من به این موجودی که از او می بینم علاقه مندم و در همین هنگام خطاب رسید آدم ما این موجود را از جنس خودت و برای آرامش ضمیر و باطن خودت آفریدیم.
حضرت آیت الله علم الهدی با بیان اینکه پس از این بیان قرآن ماجرای نزدیک شدن آدم و حوا به شجره ممنوعه را بیان می کند، گفت: با کمک و یاری ملائکه حضرت آدم در کوه صفا قرار گرفت و حضرت حوا در کوه مروه. در این هنگام به ملائکه موکل خطاب رسید که وسیله زندگانی این دو را در موضعی که از آن تعبیر به هجر اسماعیل می شود، فراهم کنید.
وی افزود: تمام وسایل راحت و لباس مناسب برای آن دو نفر فراهم شد و شغل آن دو عبادت و درخواست و قبول توبه از جانب پروردگار بود تا اینکه سرانجام پروردگار علاوه بر قبول توبه از اشتباه آدم و حوا درگذشت.
استاد اخلاق حوزه تهران با بیان اینکه خداوند علی اعلی علومی را به حضرت آدم الهام کرد، خاطرنشان کرد: به امر الهی و به کمک فرشتگان خطی در کنار هجر اسماعیل کشیده شد که طرح خانه کعبه به صورت مربع و مستطیل را مشخص می کرد.
وی در همین ارتباط ادامه داد: حضرت آدم (ع) با کمک ملائکه کعبه مقدسه را که شامل دو درب شمالی و جنوبی بود، بنا کرد. حضرت آیت الله علم الهدی با بیان اینکه سنگی که در هنگامه غروب از آسمان نازل شد، زمین ها و کوه ها را تا حد میقات روشن کرد و آن سنگ به آدم معرفی شد.
وی ادامه داد: این سنگ نورانی در بهشت در مسیر حضرت آدم بود و طبق عنایت خاص الهی به اهل زمین عنایت شد. استاد برجسته سطوح عالی حوزه با اشاره به اینکه مقرر شد این سنگ در زاویه شرقی مکه نصب شود، اظهار داشت: خداوند امر فرمود فردی از نسل آدم به این مکان آمده این بیت عتیق را طواف کرده و با تواضع ایمان خود را اظهار و از گناهان خود استغفار کنند تا به این شکل به رحمت الهی نایل شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حضرت آدم (ع) و حوا زندگانی مرفه و جامع را شروع کردند که به فضل پروردگار 120 سال به طول انجامید.
پایان پیام/
نظر شما