88 درصد کالای حمل شده از بندر شهید رجایی به داخل کشور از طریق جاده جابجا می شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اعلام این مطلب که 88 درصد کالای حمل شده از بندر شهید رجایی به داخل کشور از طریق جاده جابجا می شود، گفت: باید تدابیری اندیشیده شود تا جابجایی بخشی از این محموله ها از خشکی به دریا منتقل شده و از طریق توسعه کشتیرانی ساحلی زمینه رونق بنادر دیگر جنوب کشور نیز فراهم شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، ابرهیم ایدنی، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در نشستی مشترک با اعضای انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته کشور، با اعلام این مطلب که 88 درصد کالای حمل شده از بندر شهید رجایی به داخل کشور از طریق جاده جابجا می شود، گفت: باید تدابیری اندیشیده شود تا جابجایی بخشی از این محموله ها از خشکی به دریا منتقل شده و از طریق توسعه کشتیرانی ساحلی زمینه رونق بنادر دیگر جنوب کشور نیز فراهم شود.

 

وی بر ضرورت توسعه کشتیرانی ساحلی و بهره گیری بیشتر از ظرفیت شبکه ریلی به عنوان راهکارهای تحول در صنعت حمل و نقل کشور تأکید کرد.

 

ایدنی اظهار کرد: طی یکسال گذشته، حضور دو اپراتور در بندر شهید رجایی، تفکیک ترمینال های کانتینری و مستقر شدن اپراتورهای جدید، اقدام بزرگی در بزرگترین بندر کانتینری کشور انجام شد و در حال حاضر اصلاح رویه ها و شدیدتر شدن نظارت ها در دستور کار قرار دارد.

 

وی ادامه داد:  ما به فعالین کشتیرانی اطمینان خاطر می دهیم و هم اکنون تمرکز خود را بر روی ارایه خدمات مطلوب به خطوط گذاشته ایم. زیرا معتقدیم مهم ترین عامل اثرگذار در جذب خطوط کشتیرانی و یا بازگشت آنها به بندر شهید رجایی نحوه خدمات دهی مطلوب به خطوط است نه تغییر تعرفه های بندری.

 

ایدنی پاسخگویی به دغدغه های فعالان کشتیرانی را جزو اولویت های مهم مسئولان بندر شهید رجایی دانست و مهم ترین خواسته خود را از انجمن کشتیرانی، همکاری و مشارکت فعالانه در مباحث کلان از جمله زمینه سازی برای بازگشت خطوط کشتیرانی بین المللی عنوان کرد و افزود: در همین راستا، ارتباطات و تعاملات این بندر با انجمن را تقویت خواهیم کرد.

 

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اعلام این مطلب که 88 درصد کالای حمل شده از بندر شهید رجایی به داخل کشور از طریق جاده جابجا می شود، گفت: باید تدابیری اندیشیده شود تا جابجایی بخشی از این محموله ها از خشکی به دریا منتقل شده و از طریق توسعه کشتیرانی ساحلی زمینه رونق بنادر دیگر جنوب کشور نیز فراهم شود.

 

وی اضافه کرد: توسعه کشتیرانی ساحلی علاوه بر اینکه باعث کاهش ترافیک جاده ای، استهلاک راه ها و آلودگی هوا می شود، تقویت ناوگان ملی را نیز در پی خواهد داشت و با بهره گیری از شناورهای خارج از سرویس موجود در لنگرگاه، می توان تحولی اساسی را در زمینه توسعه بخش ترانشیب نیز شاهد باشیم.

 

ایدنی یکی دیگر از تدابیر اتخاذ شده در سطح کلان برای تحول آفرینی در صنعت حمل و نقل کشور را ایجاد یک کمیته مشترک متشکل از مدیران عامل سازمان بنادر و شرکت راه آهن دانست که جلسات آن با حضور مدیران کل این دو سازمان در استان های ساحلی به منظور یافتن راهکارهای اجرایی توسعه سهم شبکه ریلی در حمل و نقل کالا و رونق ترانزیت تشکیل می شود.

 

وی افزود: بحث استفاده از ظرفیت های ریلی در بنادر تجاری کشور به ویژه بندر شهید رجایی از جمله دغدغه های مهم مسئولان عالی نظام محسوب می شود که جلسات متعددی نیز در این رابطه در بنادر کشور از جمله بندر شهید رجایی برگزار شده است.

 

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در پایان اظهاراتش پیشنهاد داد که برای بهره گیری بیشتر از دیدگاه های فعالان کشتیرانی، نمایندگانی از انجمن صنفی آنها عضو کمیته مذکور شوند.

 

محمد علی اصل سعیدی پور، سرپرست معاونت امور بندری  و منطقه ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در ابتدای این نشست گزارشی مبسوط از ظرفیت ها و توانمندی های بندر شهید رجایی و همچنین آخر وضعیت عملیات کانتینری این بندر را به اعضای انجمن کشتیرانی ارایه کرد.

 

در بخش دیگری از این نشست، منصور اسلامی، رییس کمیته کانتینر انجمن کشتیرانی ایران خواستار افزایش سطح تعاملات مسئولان بندر شهید رجایی با انجمن کشتیرانی شد و از آمادگی این صنف برای مشارکت در حل مشکلات بندر سخن به میان آورد.

 

اسلامی ضمن بیان دیدگاه های خود در زمینه مباحث مطرح شده در این نشست، از اقدامات صورت گرفته در این بندر تقدیر کرد و خواستار برنامه ریزی منسجم و بهره گیری از الگوهای موفق در بنادر جهان برای تداوم رشد فعلی شد.

 

روزبه مختاری، عضو هیأت مدیره انجمن کشتیرانی ایران نیز مهم ترین اتفاق چند ماه اخیر در بندر شهید رجایی را صعودی شدن شیب رشد عملیات و محسوس شدن روند پیشرفت در این بندر دانست و گفت: ما فکر نمی کردیم طی مدتی کوتاه بتوان به چنین پیشرفت چشمگیری دست یافت.

 

وی اضافه کرد: از اقدامات قابل تحسین دیگر، کاهش قابل توجه معطلی کشتی ها در لنگرگاه و بهبود نرم های عملیاتی در ترمینال های یک و دو کانتینری است که ما این اتفاقات خوب و تغییر و تحولات دیگر را به اعضای صنف کشتیرانی اطلاع رسانی خواهیم کرد.

 

مختاری در پایان خاطرنشان کرد: برای رصد بهتر اتفاقات و همچنین اطلاع رسانی این موارد، ما در انجمن کشتیرانی تصمیم گرفته ایم که هر ماه یکبار حضور میدانی در بنادر داشته باشیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 403600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha