ثبت 12 هزار اختراع از مخترعان کشور در سال گذشته

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران از اتمام 225 طرح پژوهشی ارسال شده به صندوق خبر داد وافزود: سال گذشته 12 هزار اختراع به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به کسب رتبه دوم و سوم ایران در مقالات ICI گفت: نگاه این مرکز فراتر از سایر وزارتخانه هاست مانند وزارت علوم، صنایع و یا وزارت نفت است. این صندوق ضمن تحول در رویکرد و نگرش خود به مباحث علمی و پژوهشی کشور از تمام طرح هایی که گره هایی از نظام اجرایی باز کند هدایت می کند.

 

اتمام 225 طرح پژوهشی ارسال شده به صندوق

وی با اشاره به چهار فعالیت اصلی در صندوق حمایت از پژوهشگران افزود: حمایت از طرح های پژوهشی یکی از فعالیت های این صندوق به شمار می رود که از مجموع طرح های پژوهشی ارسال شده به این صندوق قریب به 225 طرح پایان یافته است.

 

پور ابراهیمی اظهار کرد: متقاضیان براساس موضوعات مرتبط با رشته ها به کمیته های تخصصی معرفی می شوند و بعد از ابلاغ و تصویب طرح پژوهشی براساس برنامه با نظارت ناظر و داور طرح پژوهشی خود را آغاز می کند و ضمن این طرح وظایف خود را نیز تعریف می کند.

 

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران افزود: از مجموع طرح های ارسال شده در حال حاضر 126 طرح، 90 درصد کار خود را به اتمام رسانده است و در ردیف خاتمه یافته محسوب می شود.

 

4 طرح پژوهشی ناتمام از دستور کار خارج شد

وی ادامه داد: همچنین نزدیک به 580 طرح در حال اجراست که از این آمار 4 طرح پژوهشی ناتمام بوده و با توجه به اعلام برنامه ادامه کار می دهند و از دستور کار خارج شده اند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به همکاری 800 عضو هیئت علمی دانشگاه ها با این مرکز خاطرنشان کرد: از اعضای هیئت علمی در حوزه مباحث اجرایی و علمی استفاده می کنیم این افراد در حوزه داوران و ناظران حضور دارند که در آینده ای نزدیک ضمن تقدیر و تشکر، از داوران و ناظران برگزیده قدردانی می شود.

 

وی با بیان اینکه کمیته های تخصصی در طرح های علوم انسانی، علوم زیستی و کشاورزی و پزشکی و میان گروهی فعالیت دارند، اظهار کرد: با توجه به نوع موضوعات پژوهشی اساتید در دسته بندی های مختلف قرار می گیرند و در طرح های پژوهشی مختلف مشارکت دارند.

 

قابلیت طرح های پژوهشی در گره گشایی از مشکلات کشور است

پور ابراهیمی اظهار کرد: صندوق حمایت از پژوهشگران با توجه به شاخص های علمی در مقیاس های منطقه ای و بین المللی ارتقای سطح علمی طرح های پژوهشی را مدنظر دارد که یکی از این عرصه ها مقالات ISI در حوزه های مختلف علمی بوده است.

 

وی با بیان اینکه مقالات ISI می تواند ضمن توجه به فعالیت های پژوهشی گره از کار کشور باز کند، یادآور شد: اگر مقالات و طرح های پژوهشی مشکلی را حل نکند مفهوم علمی ندارد و خیلی موثر نیست. براین اساس برنامه ریزی کردیم که طرح های پژوهشی با رویکرد اجرایی و کاربردی مورد حمایت قرار گیرد تا بتوانند معضلی از معضلات کشور را حل کنند.

 

اعلام الویت های پژوهشی از طریق سایت

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران با بیان اینکه اولویت های پژوهشی در آینده نزدیک از طریق سایت به اطلاع پژوهشگران و محققان می رسد، خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در حوزه علمی باید به نوعی باشد که خروجی کاربردی و اجرایی در عرصه توسعه و فناوری کشور بر جای گذارد.

 

وی با بیان اینکه سهم GDP به عنوان یکی از شاخص های اقتصادی در ابتدای فعالیت های علمی نیم درصد بوده است، تصریح کرد: در پایان برنامه چهارم این درصد رقم افزایش را نشان می دهد و رقم سه درصد را به خود اختصاص داده است. این عدد در مقایسه با شروع کار شش برابر افزایش را نشان می دهد که این درصد باید در تولید ناخالص ملی کشور نیز موثر واقع شود.

 

پور ابراهیمی ادامه داد: دستاوردهای علمی و پژوهشی در مسیر حرکت علم بسیار مطلوب و قابل توجه بوده است اما در دنیای امروز باید میان تولید علم و ثروت رابطه منطقی وجود دارد باشد و تولید علم نباید در عرصه تجاری سازی کشور به عنوان یک حلقه مفقوده باقی بماند، در حقیقت علم و فناوری باید در عرصه تجاری سازی خود را نشان دهد.

 

وی ادامه داد: در حوزه تجاری سازی دو نوع خدمت در طرح های پژوهشی انجام می شود ابتدا تجاری سازی  پژوهش ها که نتیجه طرح ها و برنامه های پژوهشی تصویب شده در صندوق است که بخشی از این طرح ها مربوط به طرح های داخلی و بخش دیگر مربوط به طرح های خارج از صندوق است.

 

آیین نامه تجاری سازی طرح های پژوهشی  با نگاه جدید

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران از آیین نامه تجاری سازی طرح های پژوهشی با نگاه جدید برای کمک به توسعه تجاری کشور خبر داد و افزود: این مکانیزم بستر مناسبی را در حوزه تجاری سازی پژوهش های علمی فراهم می کند.

 

وی با بیان اینکه در کشورهای موفق اقتصادی شرکت های مخاطره پذیر در ساختارهای اقتصادی سهم بسزایی را به خود اختصاص می دهند، افزود: نرخ بازده این شرکت ها در بازار بورس بیشتر از سایر سهام است و بر صفر تا 100 فعالیت ها نظارت می کند.

 

ورود طرح های پژوهشی به بازار بورس 

وی با بیان اینکه طرحهای پژوهشی با بازده اقتصادی وارد بورس سرمایه می شوند، گفت: طرح ها و ایده های پژوهشی باید از معبر تجاری سازی عبور کند تا بتواند در حل مشکلات کشور موثر باشد در طرح های جدید این صندوق راهکارهای ورود ایده های جدید به معبر تجاری سازی نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و بر همین اساس طرح های پژوهشی که با ایده های تجاری ارایه می شوند مورد حمایت بیشتری قرار می گیرند.

 

 تأسیس بزرگترین صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر VC

وی از تأسیس بزرگترین صندوق سرمایه گذاری مخاطره پذیر VC در آینده نزدیک خبر داد و افزود: این صندوق می تواند با بررسی ایده ها و طرح های پژوهشی در این حوزه در راستای تجاری سازی طرح های علمی و پژوهشی موثر باشد.

 

راه اندازی صندوق شکوفایی و نوآوری با بودجه سه هزار میلیارد تومان

پور ابراهیمی با اشاره به راه اندازی صندوق شکوفایی و نوآوری افزود: این صندوق با بودجه سه هزار میلیارد تومان به عنوان بزرگترین تحول در زمینه تجاری سازی محسوب می شود که از سوی رئیس جمهور دستور آن صادر شده است و بستری مناسبی برای جذب منابع و سرمایه در نگاه تجاری به ایده های پژوهشی است.

 

وی با بیان اینکه راه اندازی بورس از سوی این صندوق می تواند خوراک اصلی بازار کشور باشد، تصریح کرد: در این فرآیند زمینه خرید و فروش ایده های پژوهشی فراهم شده و این ایده ها می تواند با ارایه در بازار بورس مربوط در جذب سرمایه موثر باشد.

 

وی از ثبت 12 هزار اختراع در سال گذشته خبر داد و گفت: در کشورهای توسعه یافته این آمار به 200 هزار ثبت می رسد که در مقایسه با کشور ما بسیار بالاست.

 

پور ابراهیمی گفت: این صندوق از اختراعات محققان خارج از کشور نیز حمایت می کند و پنجاه درصد از هزینه های این اختراعات را می پردازد.


رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران کرسی های پژوهشی را یکی دیگر از فعالیت های این صندوق دانست و افزود: کرسی های پژوهشی با عنوان نگاه جدید به علم راه اندازی شده اند و اساتید پیشکسوت در رشته های پیشرفته تخصصی که دارای ثبت و شیوه خاص هستند می توانند با توافق با این صندوق برای برگزاری کرسی های پژوهشی در دانشگاه ها اقدام کنند و مبالغی را به عنوان امتیاز کرسی از این صندوق دریافت کنند.

 

وی گفت: در مجموع 10 کرسی پژوهشی تعریف شده است که 5 کرسی کار نهایی اش به اتمام رسیده و بقیه کرسی ها در حال بررسی هستند.

 

گفتنی است، نشست خبری صندوق حمایت از پژوهشگران یکشنبه اول خرداد در ساختمان این صندوق برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 40359

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha