به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سیداحمدخاتونآبادی، عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان در دومین همایش مردمی احیای زایندهرود، خشکی زاینده رود را یک مسئله اخلاقی و روانی دانست و گفت: این مسئله به دلیل بی توجهی مسئولان به منافع جمعی مردم استان اصفهان و توجه آنها به منافع فردی خود بوده است.
خاتونآبادی با انتقاد از استفاده نادرست و بدون حساب از تکنولوژی اظهار داشت: تکنولوژی باید در مدار اخلاق انسانی در اختیار انسان قرار گیرد.
وی گفت: امروزتکنولوژی سبب شده انسان در انجام هرکاری آزاد باشد،درحالی که اخلاق بایدمحدوده کار انسان را تعیین کند.
خاتون آبادی به تکنولوژی سد سازی اشاره کرد و گفت: امروزه با سرعت زیادی میتوانیم سداحداث کنیم امابدون توجه به این که با احداث سد جلوی جاری شدن سیلاب را برای تغذیه سفرههای زیرزمینی میگیریم وازسوی دیگرتجمیع آب پشت سدها تبخیر فاجعه بارآب رابه دنبال دارد.
وی گفت:به دلیل خشکی زاینده رود،مهاجرت های زیست محیطی از اصفهان افزایش یافته است.
وی افزود:خشک شدن زاینده رود علاوه برمهاجرت پرندگان و از بین رفتن بخشی از پوشش گیاهی حاشیه رودخانه،باعث مهاجرت جمعیت اطراف این رودخانه دراستان اصفهان شده است.
عضوکمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان خاطر نشان کرد: خشک شدن زاینده رود یک مشکل اکوسیستمی است و هرگزنمیتوان اکوسیستمهای یک منطقه را ازهم جداکرد و اگرقسمتی از اکوسیستم یک منطقه ازبین برود، تمام اکوسیستم آن منطقه ازبین میرود.
استاددانشگاه صنعتی اصفهان خواستارتوجه به تاثیرات جبران ناپذیرخشکی زاینده رود بر دشت فلات مرکزی اصفهان شد و گفت: پایین آمدن سفره های زیرزمینی باعث فرونشست دشت اصفهان شده است و جریان نداشتن رودخانه زاینده رود در این فلات مهم ترین عامل این فرونشست هاست،زیر این رودخانه منابع اصلی سفره های آبزیر زمینی این دشت را تامین می کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: مردم در مقابل این خشکی باید بیش از همیشه احساس مسئولیت کنند تا مسئولان خود را موظف به پاسخ گویی بدانند.
دومین همایش مردم براي احیای زایندهرود با هدف اطلاعرسانی ابعاد اجتماعی و زیست محیطی خشک شدن زایندهرود شب گذشته در سالن همایشهای اتاق بازرگانی اصفهان برگزارشد.
پایان پیام/
نظر شما