به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمیرهاشم حسینی، تولیت حوزه علمیه آیت الله حق شناس (ره) استاد برگزیده اخلاق حوزه های معاونت تهذیب حوزه های علمیه کشور شب جمعه 27 شهریور ماه در جمع طلاب روحانیون و اساتید این حوزه و همچنین جمع کثیری از مردم متدین تهران به ایراد سخن پرداخت.
ايشان با بیان اینکه تفسیر صحیح از اسلام را اهل بیت (عليهم السلام) ارائه می کنند، فرمودند: در مقابل این تفسیر، تفسیر خشک و مقدسی است که در اوج نادانی قرار دارد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی در همین ارتباط ادامه داد: خبیث ترین افراد که بویی از محبت و عشق نبرده اند امروزه به نام اسلام، وحشیانه ترین جنایات را انجام می دهند.
وی افزود: اسلامی که مد نظر اهل بیت (عليهم السلام) است سراسر عشق و محبت است چنانکه نقل است پیامبر گرامی اسلام برای درگذشت پسربچه 18 ماهه شان گریه کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: در مقابل این محبت و عشق ورزی، بغضی است که نسبت به مخالفان این محبت است.
لذا گفته اند دین چیزی جز حب و بغض ها و تولی ها و تبری ها نیست.
"عن أَبِي جَعْفَرٍ ع : ...يَا زِيَادُ وَ هَلِ الدِّينُ إِلَّا الْحُبُ وَ الْبُغْضُ ... (تفسير فرات الكوفي ؛ ص430)"
استاد اخلاق حوزه علميه با تاکید بر این که مکتبی که بسیار قوی انسان را به محاسن اخلاقی و دوری از رذایل اخلاقی می رساند مکتب اهل بیت (عليهم السلام) است، اظهار داشت: این مکتب در برابر مکتبی قرار دارد که نماز، روزه، حج و سایر مناسک الهی را به صورت خشک مطرح می کند.
مسئول حوزه علمیه حضرت آیت الله حق شناس (ره) در همین ارتباط به نقل داستانی از کتاب رجال كشّي صفحه 326 پرداختند:
جمعی از بزرگان به امام صادق (ع) نامه نوشتند که چه نشسته اید در حالی که یکی از اصحاب خاص شما (مفضل) آبرو برای شما نگذاشته است، مفضل با لات ها و کفتربازها نشست و برخاست دارد و همچنین با اهل فسق و فجور رفت و آمد می کند لذا شما به وی نامه ای بنویسید تا از این امور دست بردارد و آبروی ما را نجات دهید. امام صادق (ع) نامه ای به مفضل نوشتند.
مفضل در جمع اصحاب و بزرگان نامه را خواند که در آن چنین مرقوم شده بود: فلان وسایل را بخر. مفضل چند مرتبه نامه را پشت و رو کرد و دید جز امر امام به تهیه این وسایل چیزی نوشته نشده است، لذا نامه را به سایر حضار نیز داد تا آنان نیز بخوانند. آنان که بسیار متعجب شده بودند به مفضل گفتند: چه کنیم. مفضل گفت: باید امر امام را انجام دهیم. آنان گفتند: تهیه این همه وسایل نیاز به پول بسیاری دارد لذا باید بررسی کنیم که چگونه این پول را تهیه کنیم چند دقیقه ای بحث کردند و سرانجام نتیجه گرفتند که پول لازم برای تهیه این وسایل را ندارند. لذا تصمیم به ترک مجلس گرفتند که مفضل به آنها گفت: حال که میهمان بنده هستید منتظر باشید تا غذایی میل بفرمایید. در این فرصت که این افراد مشغول به غذا خوردن بودند مفضل نزد همان به اصطلاح کفتربازها رفت و گفت: امام در نامه ای تقاضای خرید وسایلی را کرده است. آن جوان ها به سرعت امر امام را اطاعت کرده و درهم و دینار لازم برای خرید وسایل مدنظر امام را جمع آوری کردند.
مفضل نزد آن بزرگان و اصحاب برگشت و گفت: به من می گویید اینان را رها کنم؟! فکر کردید خدا به نماز و روزه شما نیاز دارد، ببینید این جوانان به چه سرعتی امر امام را اجابت کردند.
حجت الاسلام و المسلمین سید میرهاشم حسینی با تاکید بر این که مکتب تربیتی اهل بیت (عليهم السلام) آمیخته به عشق و محبت است، فرمودند: نباید تنها به ظاهر دین اکتفا کرد، بلکه باید توجه جدی به باطن دین نیز داشت که در غیر این صورت مانند گروه های تکفیری بویی از محبت و عشق نخواهیم برد.
وی در ادامه با بیان اینکه صرف محبت اهل بیت (عليهم السلام) خوبی می آورد و رذایل اخلاقی را دور می کند، اظهار داشت: در خصال شیخ صدوق (ره) جلد 2 صفحه 515 از پیامبر گرامی اسلام (ص) روایتی ذکر شده است که:
"قَالَ رَسُولُ اللهِ ص مَنْ رَزَقَهُ اللهُ حُبَّ الْأَئِمَّةِ مِنْ أَهْلِ بَيْتِي فَقَدْ أَصَابَ خَيْرَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ فَلَا يَشُكَّنَّ أَحَدٌ أَنَّهُ فِي الْجَنَّةِ فَإِنَّ فِي حُبِّ أَهْلِ بَيْتِي عشرون [عِشْرِينَ] خَصْلَةً عَشْرٌ مِنْهَا فِي الدُّنْيَا وَ عَشْرٌ مِنْهَا فِي الْآخِرَةِ أَمَّا الَّتِي فِي الدُّنْيَا فَالزُّهْدُ وَ الْحِرْصُ عَلَى الْعَمَلِ وَ الْوَرَعُ فِي الدِّينِ وَ الرَّغْبَةُ فِي الْعِبَادَةِ وَ التَّوْبَةُ قَبْلَ الْمَوْتِ وَ النَّشَاطُ فِي قِيَامِ اللَّيْلِ وَ الْيَأْسُ مِمَّا فِي أَيْدِي النَّاسِ وَ الْحِفْظُ لِأَمْرِ اللهِ وَ نَهْيِهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ التَّاسِعَةُ بُغْضُ الدُّنْيَا وَ الْعَاشِرَةُ السَّخَاءُ ..."
خدا اگر به کسی حب اهل بیت را بدهد خیر دنیا و آخرت به او می رسد و در همین حدیث 10 خصوصیت در دنیا و 10 خصوصیت در آخرت که نتیجه محبت به اهل بیت (عليهم السلام) است، ذکر شده است و اما 10 خصوصیت دنیا؛
1- زهد یعنی عدم تعلق به دنیا 2- به سوی کارهای خیر حریص شدن 3- حرکت به سوی ورع در دین 4- میل یافتن به عبادت 5- توفیق توبه قبل از مرگ 6- نشاط برای شب زنده داری 7- امید نداشتن به این که آنچه دست مردم است به او برسد 8- اوامر و نواهی خدا را تا جایی که بشود انجام دهد 9- نفرت از پستی های دنیا (البته نفرت و بغض نسبت به دنیا به معنای رها کردن دنیا نیست زیرا دنیا محل تجارت اولیاء الله است) 10- سخاوت.
استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کردند: یکی از اثرات و نتایج حب اهل بیت (عليهم السلام) سخاوت است و بسیار حسرت می خورم که حاتم طایی به سخاوت معروف شده است، اما سخاوت امام حسن (ع)، امام رضا (ع) و امام جواد (ع) گفته نمی شود.
در پايان سخنراني، وی با توجه به شب زيارت مخصوصه حضرت رضا (عليه السلام) توسلي به حضرت ثامن الحجج (عليه السلام) داشتند.
پایان پیام/
نظر شما