انتقاد نایب رئیس مجلس از وابستگی هزینه های جاری به نفت

خبرگزاری شبستان: نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وابستگی هزینه های جاری به درآمدهای نفتی گفت: ما امروز در اوج وابستگی و پیوند هزینه های جاری با نفت هستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابی فرد پیش از ظهر امروز (29 شهریور) در جلسه شورای اداری که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: ریشه مشکلات و مسائل فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی اینجا است و نباید بیرون را جستجو کرد.

وی ادامه داد: هیچ امیدی به تحقق سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در عرصه اقتصاد مقاومتی ندارم زیرا کسانی که می خواهند این سیاست ها را اجرا کنند در همه عرصه ها، جهت و مسیر حرکت شان زاویه معنادر با این سیاست ها دارد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این سیاست ها جدید نیست و یک دهه است که شعارهای سال، جهت حرکت نظام را به سمت سیاست های اقتصاد مقاومتی تعریف می کند و سیاست های کلی ابلاغی در برنامه پنج ساله کشور، چشم انداز 20 ساله و سیاست های کلی ابلاغی رهبری در حوزه های مدیریتی، جهت گیری دستیابی به اقتصاد مقاومتی را تعریف می کند ولی ما به دلیل عدم توجه به این سیاست ها و عدم رعایت آن، گامی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی برنداشتیم.

وی عنوان کرد: در برنامه پنج ساله، سیاست های کلی ابلاغ شد و در مجلس مبدل به قانون شده و در اختیار دولت گذاشته شد ولی حوزه های محوری تحقق نیافت و حتی زاویه بیشتر یافت برای نمونه در بحث قطع هزینه های جاری کشور با نفت، ما امروز در اوج وابستگی و پیوند هزینه های جاری با نفت هستیم.

حجت الاسلام ابوترابی توضیح داد: ما مسئول هستیم که تصمیم ها در راستای افزایش وابستگی بودجه به درآمدهای حاصل از نفت است و هزینه های جاری کشور را به سرعت افزایش می دهیم زیرا خود از آن استفاده می کنیم و این در حالی است که در چند سال اخیر از نظر درآمد فروش نفت در مضیقه بودیم، هزینه ها را افزایش دادیم و باید پایان برنامه چهارم این رابطه قطع می شد و در برنامه پنجم نیز بر این امر تأکید شد.

وی با اشاره به هزینه های بالا در دستگاه های دولتی گفت: شرکت های دولتی ستون فقرات اقتصاد ایران است ولی به دلیل ناکارآمدی، تورم نیروی انسانی، فقدان نگاه اقتصادی، امکان استقراض از سیستم بانکی و عدم پرداخت بدهی، عدم مدیریت کارآمد، انتصاب های دستوری، بی ضابطه، نالایق، نارکارآمد و ده ها دلیل دیگر این بنگاه بزرگ اقتصادی که باید موتور حرکت اقتصاد باشد، خدمات با کیفیت پایین و بالاترین هزینه ممکن را دارد و حال آیا با این شکل مدیریت باید حتی حرف اقتصاد مقاومتی را بزنیم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: ما راهی نداریم جز اینکه با مطالعه صحیح ببینیم چه کاری را حاکمیتی تعریف کنیم و فقط دولت متصدی آن باشد و چه کار غیر حاکمیتی به بخش غیردولتی واگذار شود و با سیاست گذاری بر انجام شایسته آن مدیریت و نظارت داشته باشیم و باید کار را به اهل آن واگذار کنیم.

وی با اشاره به لزوم اصلاح سیستم بانکی تأکید کرد: در کجا سیستم بانکی درآمد خود را از سود تسهیلات به دست می آورد بلکه این درآمد از خدماتی است که ارائه می دهد و نقش سیستم بانکی در کاهش تورم و نرخ سود مهم است.

حجت الاسلام ابوترابی اظهار کرد: اگر می خواهید به اقتصاد مقاومتی نزدیک شوید باید هزینه های حوزه مدیریت را کاهش دهید و اگر فکر فرزندان مان هستیم باید هزینه ها را کاهش دهیم و بهره وری افزایش یابد و باید انتصاب ها علمی و منطقی شده و کار به اهل آن واگذار شود.

وی افزود: ایران امروز یک قدرت سیاسی برتر در منطقه و در صحنه بین المللی است، از نظر امنیت در جایگاه فاخری قرار دارد، از نظر علمی نیز کاروان علمی کشور به سرعت در حال حرکت است، به لحاظ نیروی انسانی عالم نیز می توانیم به اقتصاد دانش بنیان دست یابیم و از نظر وحدت ملی و ثبات سیاسی نیز ظرفیت استثنایی داریم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: باید در راستای تبدیل شدن به قدرت بزرگ اقتصادی قدم برداریم  زیرا آن قدر ظرفیت در کشور وجود دارد که اگر اراده کنیم، می توانیم و ما باید در آینده نزدیک با یک تغییر جدی در نگرش به سمت اقتصاد مقاومتی و اقتصاد مبتنی بر تولید کالا و خدمات قابل تجارت و صادرات حرکت کنیم.

وی یادآور شد: در کشور ما مسکن به این دلیل پیش ران اقتصاد شده که اقتصاد ما نفتی است بنابراین باید در راستای اقتصاد مقاومتی پیش رویم زیرا اگر ما این کار را نکنیم دیگران خواهند آمد و این کار را خواهند کرد.

پایان پیام/

کد خبر 403334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha