اقتصاد مقاومتی سیاستی برای همیشه اقتصاد ملی است

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهش های اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی اقتصادی پیشرو و منعطف است، گفت: اقتصاد مقاومتی سیاستی برای همیشه اقتصاد ملی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مجید قاسمی پیش از ظهر امروز (29 شهریور) در جلسه شورای اداری که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی، مبحثی در اقتصاد است که بر اساس آن می توان دید چگونه اقتصاد قادر است در مقابل انواع ضربه های مختلف مقاومت کند و در عین حال از این ضربه ها آسیب نبیند.

وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی دارای ویژگی هایی است که این ویژگی ها شامل برخورداری از قدرت دستیابی به تعادل، توانمندی در نوآوری به صورتی که در زمان بحران سرعت نوآوری بیشتر می شود و دارای نهادهای مدنی فعال برای جلب مشارکت عامه مردم در زندگی اقتصادی است.

معاون پژوهش های اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: در بند اول سیاست های اقتصاد مقاومتی، مشارکت مردم آمده است و منظور از این موضوع، مشارکت نیروی کار نیست بلکه منظور مشارکت مردم در مالکیت و سرمایه گذاری است.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی سیاستی برای همیشه اقتصاد ملی است و اقتصاد ممکن است زیر و بالا داشته باشد ولی همچنان قدرتمند باقی می ماند و می تواند وضعیت خود را ثبات بخشد و اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست بلکه اقتصادی پیشرو و منعطف است.

قاسمی با اشاره به محورهای اقتصاد مقاومتی توضیح داد: حفظ ماهیت و هویت اقتصاد، اصلاح مدیریت و نظام اداری، اصلاح زمینه فعالیت فعالان اقتصادی، احترام به محصولات ساخت داخل، تأکید بر فعالیت های دانش بنیان، سلامت اقتصادی، جلب مشارکت عموم مردم، تقویت نهادهای مدنی و تقویت توانمندی و بازدهی نیروی کار از جمله محورهای اقتصاد مقاومتی است.

وی تأکید کرد: یکی دیگر از محورهای اقتصاد مقاومتی جلوگیری از تعطیل شدن واحدهای تولیدی و کارخانه ها در کشور است که در حال حاضر 80 هزار واحد تولیدی در کشور داریم که 20 هزار واحد تعطیل است و 20 هزار واحد نیز زیر 50 درصد تولید می کنند و چرا باید این واحدها که سرمایه های کشور هستند، تعطیل باشند و نمی توان از این سرمایه ها به راحتی عبور کرد و باید مشکلات اینها را برطرف کرد.

معاون پژوهش های اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: توجه به زندگی مردم، تقویت روحیه خودباوری و خوداتکایی، حداکثر استفاده از امکانات و تجهیزات موجود در کشور و پایین آوردن درجه آسیب پذیری کشور در جریان مبادلات با خارج از دیگر محورهای اقتصاد مقاومتی است.

در ادامه رئیس کمیته اقتصاد و تلفیق کمسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: تورمی که در اقتصاد کشور ایجاد شده، یکی از نشانه هایی است که اقتصاد ایران را شکننده می سازد و برای محدود کردن این شکنندگی، بالا بردن قدرت مقاومت اقتصاد ضرورت دارد.

رویا طباطبایی افزود: نگاهی به وضعیت تورم نشان می دهد که از سال 1330 تا زمان حاضر یعنی متجاوز از 60 سال، فقط در سال های 73 و 74 نرخ تورم بیش از نقطه اوج تورم در دوره اخیر بوده است و در واقع نرخ تورم بالای 30 درصد در سال 73 و 74 داشتیم که این موضوع را در سال های 91 و 92 نیز تجربه کردیم.

وی تأکید کرد: کنترل تورم هزینه دارد و اقتصاد کشور نباید به صورت دوره ای این هزینه ها را متقبل شود، البته این تورم بیشتر روی کالاهای مصرفی خانوارها، تمرکز یافته که نشان می دهد اقتصاد کشور، توانایی و انعطاف پذیری لازم را برای مقاومت در برابر بحران ها ندارد  بنابراین فشار ظرفت مدت کوتاهی به گروه های آسیب پذیر جامعه انتقال می یابد.

رئیس کمیته اقتصاد و تلفیق کمسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اهمیت پول ملی گفت: در سیاست های اقتصاد مقاومتی حفاظت از قدرت پول ملی از اولویت برخوردار است و امیدواریم با ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی که بهمن ماه یک سال از آن می گذرد، جهت را عوض کرده و شاهد شکوفایی اقتصاد کشور باشیم.

پایان پیام/

کد خبر 403307

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha