به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر علی وطنی، معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نخستین جلسه شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی بر لزوم نیازسنجی بازار داخل و خارج تاکید کرد و گفت: عملیاتی شدن سند جامع توسعه هوا و فضای کشور مستلزم توجه به بازار تقاضاست.
وی افزود: در حال حاضر توجه به اجرایی و عملیاتی شدن سند یادشده نباید موجب غفلت از بازار تقاضا شود چرا که بی توجهی به این مهم ممکن است منجر به غیر فعال شدن یا بی انگیزگی شرکت های دانش بنیان را به دنبال داشته باشد.
دکتر وطنی به شاخص های بازار تقاضا برای شرکت های دانش بنیان اشاره و تصریح کرد: برای تحقق این امر توجه به سه شاخص استاندارد، زمانبندی و تضمین تولید، قیمت تمام شده و در نهایت ارایه خدمات پس از فروش امری ضروری است.
وی تصریح کرد: برای حل مشکل استاندارد مسئولان دبیرخانه ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی می بایست با موسسه ملی استاندارد وارد مذاکره شوند که چه استانداردهایی در کشور موجود و چه استانداردهایی برای محصولات دانش بنیان در این بخش لازم است. این امر هم موجب تقسیم کار شده و هم به کیفیت محصولات تولید شده کمک می کند.
دکتر وطنی خواستار زمانبندی شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی برای اهداف و سیاست های از پیش تعیین شده در این ستاد شد و خاطرنشان کرد: در پیمودن طریق پیشرفت سند جامع توسعه هوا و فضای کشور نقش ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی انکارناپذیر است.
به گفته وی، اگر چه این ستاد باید در عملکرد و جهت گیری های خود در راستای عملیاتی کردن سند یادشده گام بردارد و در برابر محورهای مصوب مندرج در سند پاسخگو باشد، اما نکته مهم تر این است که ستاد بداند چه مسئولیتی را تحویل گرفته و با بودجه و امکانات و زمانی که در پیش دارد با کدام شاخص ها و با چه برنامه هایی ستاد را به شورای بعدی ستاد تحویل خواهد داد.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پیشرفت اهداف سند را به عنوان ناظر دانست و گفت: خروجی این ستاد باید به بهبودبخشی سامانه موجود در حوزه هوایی و هوانوردی بینجامد.
وی از اعضای شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی خواست، تا نیروی محرکه چرخ های متوقف شده در صنعت هوایی کشور باشند و شناخت قابلیت ها و ظرفیت های موجود در کشور به اهداف سند جامع توسعه هوا و فضای کشور جامه عمل بپوشانند.
دکتر وطنی بر لزوم برنامه ریزی کوتاه و بلند مدت شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی تاکید کرد و گفت: باید به نقطه ای برسیم که هیچ دانش آموخته هوا و فضای بیکار در کشور وجود نداشته باشد. این امر مهم زمانی محقق خواهد شد که بازار تقاضا در جامعه افزایش یابد.
به گفته وی این شورا می تواند در برنامه ریزی بلند مدت خود به مبحث برند سازی و ایجاد امنیت در حوزه حمل و نقل هوایی بپردازد.
دکتر وطنی یادآور شد: شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی در صورت تصویب طرح های فناوری و تجاری سازی و نوآوری برای بهره مندی شرکت های دانش بنیان از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی هیچ محدودیت اعتباری ندارند.
وی خاطرنشان کرد: در مسیر ترقی و پیشرفت باید با فکر و برنامه ریزیقدم برداشت. از این رو اعضای شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی می بایست برای رفع خلاءهای قانونی ارائه طریق کنند.
پایان پیام/
نظر شما