سرشماری کشاورزی در تدوین نقشه راه گیلان نقش اساسی دارد

خبرگزاری شبستان: استاندار گیلان با اشاره به آغاز سرشماری کشاورزی از پنج مهر همزمان با سراسر کشور در استان، اعلام کرد: سرشماری کشاورزی در تدوین نقشه راه گیلان نقش اساسی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر محمد علی نجفی، استاندار گیلان در جلسه شورای برنامه ریزی استانداری گیلان که امروز( 27 شهریور) در سالن شهید انصاری استانداری گیلان در رشت برگزار شد، اظهار کرد: سرشماری کشاورزی در گیلان همزمان با سراسر کشور از پنج مهر آغاز و به مدت 40 روز ادامه دارد.

 

وی تاکید کرد: گیلان باید از استان‌هایی باشد که سرشماری کشاورزی در آن با دقت و سرعت انجام می‌شود چرا که نتایج حاصل از سرشماری کشاورزی در تدوین نقشه راه استان نقش اساسی دارد.

 

 استاندار گیلان با اشاره به سطح بیکاری از سطح تحصیلی کارشناسی به بالا، اعلام کرد: برای انتخاب عوامل اجرایی و ماموران آمارگیر از این اقشار بیشتر استفاده شود.

 

نجفی، محتوای سرشماری کشاورزی را برای برنامه ریزی‌های آینده گیلان بسیار موثر ارزیابی کرد و گفت: سرشماری کشاورزی سرآغاز حرکت توسعه کشاورزی استان گیلان است.

 

سرشماری کشاورزی از مهمترین سرشماری های کشور

وحید طیفوری، سرپرست دفتر آمار و اطلاعات استانداری گیلان نیز سرشماری کشاورزی را از مهمترین سرشماری‌های کشور دانست و گفت: سرشماری کشاروزی قرار بود در سال گذشته انجام شود که به دلیل برخی مشکلات در سال 93 انجام می‌شود.

 

وی قدیمی شدن چارچوب حاصل از سرشماری کشاورزی سال 82 و نیاز به چارچوب جدید به هنگام اجرای طرح‌های نمونه‌گیری برنامه جهانی کشاورزی را از ضرورت‌های سرشماری کشاورزی دانست و گفت: تولید آمارهای ملی به منظور معیاری برای سنجش برآوردهای حاصل از آمارگیری‌های نموداری بین دو سرشماری از دیگر عوامل وجوب انجام سرشماری کشاورزی است.

 

طیفوری تاکید کرد: سرشماری کشاورزی موجب می‌شود تا تولید آمارهای ساختاری برای برنامه ریزی‌های منطقه‌ای، ملی و جهانی داشته باشیم.

 

وی یادآور شد: تغییر در فعالیت‌های مختلف بخش کشاورزی از قبیل تغییر در کاربری اراضی، تغییر نوع کشت و ایجاد و تعطیلی واحدهای کشاورزی به دلیل وجود تغییرات در اقتصاد کشور اهمیت اجرای سرشماری کشاورزی را دوچندان می‌کند.

 

وی با بیان اینکه تولید آماری منطقی و علمی نیاز هر بخش برای توسعه است، گفت: برای تهیه آماری جامع از حوزه کشاورزی گیلان، توصیه‌های سازمان بین‌المللی فائو، سرشماری کشاورزی سایر کشورها، نیازهای آماری دستگاه‌های اجرایی مانند جهاد کشاورزی و محیط زیست مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است.

 

سرشماری کشاورزی گیلان دیجیتال انجام می‌شود

سرپرست دفتر آمار و اطلاعات استانداری گیلان در ادامه بدون کاغذ بودن سرشماری کشاورزی در گیلان را از ویژگی‌های مهم این دوره از سرشماری اعلام و اظهار کرد: این دوره از سرشماری کشاورزی گیلان با ابزار تبلت و به صورت کاملاً دیجیتال انجام می‌شود.

 

وی یادآور شد: برگزاری سرشماری به صورت دیجیتال علاوه بر کاهش هزینه و مصرف کاغذ قابلیت استفاده از نقشه‌های دیجیتال GIS برای افزایش دقت و سرعت در کار را افزایش می‌دهد.

 

طیفوری اضافه کرد: دو ماه بعد از اتمام زمان سرشماری نتایج اولیه برای بهره‌برداری آماده است.

 

وی تعداد بهره برداران زمین‌های کشاورزی گیلان را طبق سرشماری 1382، 317 هزار و 35 بهره بردار اعلام کرد و گفت: این تعداد هفت درصد بهره‌برداران کشور را تشکیل می‌دهد.

 

سرپرست دفتر آمار و اطلاعات استانداری گیلان با بیان اینکه سرشماری کشاورزی گیلان با حضور 323 مامور آمارگیر برگزار می‌شود، اظهار کرد: اکثر ماموران آمارگیری را بانوان تشکیل می‌دهند.

 

وی اعلام کرد: نیروهای ستادی برگزاری سرشماری کشاورزی گیلان 654نفر هستند.

 

پایان پیام/

کد خبر 403064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha