بهره برداری کامل از اقتصاد گیلان نداریم/ ابلاغ کاربرگ برنامه اقتصاد مقاومتی به ادارات استان

خبرگزاری شبستان: استاندار گیلان، با اشاره به ضرورت بازنگری در اندیشه‌های اقتصادی گیلان، اعلام کرد: بهره برداری کامل از اقتصاد گیلان نداریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر محمد علی نجفی، استاندار گیلان در جلسه شورای برنامه ریزی استانداری گیلان که امروز( 27 شهریور) در سالن شهید انصاری استانداری گیلان در رشت برگزار شد، اظهار کرد: گیلان از برنامه‌های سند چشم‌انداز عقب است.

 

 وی با بیان اینکه بهره‌برداری کامل از اقتصاد گیلان نداریم گفت: استان گیلان نیازمند بازنگری در اندیشه‌های اقتصادی است.

 

 استاندار گیلان، مولفه‌های اقتصاد مقاومتی را فرصتی برای بازنگری اندیشه‌ها و برنامه‌های اقتصادی موجود در گیلان دانست و گفت: برنامه‌های اقتصاد مقاومتی باید با جدیت در گیلان دنبال شود.

 

نجفی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی فرصتی ایجاد می‌کند که برنامه‌ریزی‌های اقتصادی گیلان بر مبنای توانمندی‌ها، فرصت‌ها و منابع داخل استان صورت گیرد.

 

ابلاغ کاربرگ برنامه اقتصاد مقاومتی به ادارات استان

مهندس محمد حسین اصغریان، معاون برنامه‌ریزی استانداری گیلان نیز با اشاره به ابلاغ برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی به دستگاه‌های اجرایی گیلان، اظهار کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون با پنج برنامه توسعه مواجه بوده ایم.

 

  وی خاطرنشان کرد: فصل مشترک پنج برنامه توسعه اعلام شده گسترش صادرات، رونق اقتصاد رقابتی، درونزا شدن اقتصاد، کاهش هزنیه‌های تولید، توازن ثروت و تحقق عدالت بوده است.

 

 معاون برنامه‌ریزی استانداری گیلان در خصوص علت ناموفق بودن برنامه‌های اقتصادی در دستیابی به اهداف پیش‌بینی شده، گفت: ناکافی بودن وفاق ملی و فقدان انعطاف پذیری‌های لازم در دستگاه‌های متولی اجرای پنج برنامه توسعه را باید علت این امر معرفی کرد.

 

وی یادآور شد: ضعف در ساختار اقتصاد کشور در کنار وابستگی اقتصاد به دنیای خارج به واسطه پیوندهای داخلی با خارج کشور باعث شد که تکانه‌ها و تحولات منفی در اقتصاد جهانی و محدودیت در روند مبادلات با دنیای خارج به اقتصاد داخلی سرایت داده شود.

 

اقتصاد مقاومتی، اقتصادی پایدار ملی و تاب‌آور

اصغریان، اقتصاد مقاومتی را اقتصاد پایدار ملی و تاب‌آور توصیف کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که علاوه بر  تحمل سختی‌ها قابلیت رشد و تکامل دارد.

 

وی اضافه کرد: ویژگی‌های اقتصاد فعلی کشور این است که آسیب پذیری آن از مخاطرات بالا بوده و برگشت‌پذیری آن کم است.

 

 معاون برنامه‌ریزی استانداری گیلان همچنین اعلام کرد: اقتصاد مقاومتی یک برنامه استراتژیک و بلندمدت بوده و به فرض از میان برداشته‌شدن تحریم‌ها  باز این برنامه اقتصادی تداوم دارد.

 

  وی دروزا بودن و اتکا به منابع داخلی را از الزامات اقتصاد مقاومتی خواند و گفت: فرصت‌های داخلی در اقتصاد مقاومتی حرف اول را می زنند و حضور مردم در این برنامه اقتصادی بومی فعال است.

 

اصغریان به ابلاغ کاربرگ برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی به دستگاهای اجرایی استان در هفته آینده خبر داد و گفت:  دستگاه‌های اجرایی استان باید ظرف یک هفته و با نشست‌های کارشناسی برنامه‌های خود را ارائه داده تا این برنامه‌ها پس از جمع‌آوری به معاونت برنامه‌ریزی رئیس جمهوری ارسال شود.

 

معاون برنامه‌ریزی استانداری گیلان تاکید کرد: تاخیر در ارسال برنامه‌های عملیاتی اقتصاد مقاومتی هر دستگاه سبب می‌شود برنامه آن حوزه به معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری ارسال نشده و آن دستگاه در برنامه ششم توسعه جایگاهی نداشته باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 403062

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha