معامله با چینی‌ها برای اختصاص یک بیستم سینماهای چین به فیلم های ایرانی

رییس سازمان سینمایی گفت: می‌توان شرایطی فراهم کرد تا یک بیستم سینماهای چین فیلم‌های ایرانی و یک بیستم سینماهای ایران هم فیلم‌های چینی را نمایش دهند.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم افتتاحیه هفته فیلم چین در ایران با حضور «حجت الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی، «هانگ گانگ» سفیر چین در ایران، «گونگ چان» رییس سازمان ملی رادیو و تلویزیون و مطبوعات چین و جمعی از سفیران و مقامات کشورها، شامگاه چهارشنبه 26 شهریورماه در موزه سینما برگزار شد.

 

بر این اساس، اولین هفته فیلم چین برای اولین بار به صورت مستقل در ایران برگزار می‌شود و در مدت برگزاری آن، 5 فیلم بلند و 13 فیلم مستند و کوتاه در موزه سینمای ایران به روی پرده می‌رود. این هفته بر اساس توافق روسای سازمان های سینمایی دو کشور (یکی از بندهای توافق‌نامه امضا شده بین روسای دو کشور، برگزاری فستیوال‌های فیلم است) به منظور رشد سینمای ایران و چین برگزار می‌شود.

 

هزار و 100 سینمای چینی نصیب سینماگران ایرانی می‌شود

«حجت الله ایوبی» رییس سازمان سینمایی کشور با حضور در این مراسم سخنانی را ایراد کرد و از مجری این برنامه که قرار بود این سخنرانی را به انگلیسی ترجمه کند، درخواست کرد که این سخنرانی به احترام حضار در سالن، به زبان چینی ترجمه شود. وی با ابراز خوشحالی از افتتاح هفته فیلم چین در ایران، گفت: امروز می تواند یک روز به یاد ماندنی باشد، چراکه ایران و چین دو کشور بزرگ و قدیمی با مشترکات فراوان هستند. بسیاری از زبان های رایج را این دو کشور اختراع کرده اند. شما کاغذ را اختراع کردید و اروپا 1500 سال بعد از کاغذی که شما اختراع کردید استفاده کرد. ما هنری به اسم خوشنویسی داریم و خط و خوشنویسی برایمان یک هنر محسوب می شود. مردم دو کشور ایران و چین هر دو عالم، اهل قلم و مطالعه هستند.

 

وی با اشاره به اینکه ایران و چین تقریباً هر دو با هم سینما را شروع کردند، خاطرنشان کرد: به همین دلیل در این میان ما با شما حرف های گفتنی و شنیدنی بسیاری داریم. ایران و چین همانند پدر و پدربزرگان جهان هستند و جهانیان علاقه مند هستند که حرف های گفتنی این پدربزرگ را بشنوند. چقدر خوب که ما برای جوانان با این زبان سخن بگوییم. علم و دانش و تکنولوژی در هاضمه فرهنگ ما هضم می شود و یک فرهنگ جدید شکل خواهد گرفت.

 

رییس سازمان سینمایی کشور تاکید کرد: ما سینما را از کشورهای دیگر گرفتیم، اما امروز سینمای ملی خودمان را داریم. من امیدوارم مردم ایران که کالاهای چینی را به خوبی می شناسند، بتوانند با سینمای چین هم ارتباط برقرار و تولیدات سینمای این کشور را تماشا کنند تا از دیدن فیلم های آمریکایی جدا شوند.

 

وی خطاب به مقامات کشور چین گفت: چینی ها اهل معامله هستند و من امروز می خواهم با آنها معامله کنم؛ می‌توان شرایطی فراهم کرد تا یک بیستم سینماهای چین فیلم‌های ایرانی و یک بیستم سینماهای ایران هم فیلم‌های چینی را نمایش دهند. البته به سینماگران ایرانی این را بگویم که با یک بیستم سینماهای چین، تقریبا 1100 سینما گیرشان می‌آید اما ترجیح می‌دهم عدد طرف ایرانی را بازگو نکنم.

 

رییس سازمان سینمایی کشور در پایان اشاره کرد: قبل از این مراسم، سفیر چین به من گفت ما در سینما دیر آمدیم اما خوب آمدیم ولی من با اقتدار می گویم ما در سینمای ایران دیر آمدیم ولی شیر آمدیم و امیدوارم که بتوانیم هر چه سریع تر این تاخیر صد ساله را جبران کنیم.

 

تغییر نام چین از بزرگترین تولیدکننده سینما در دنیا به «قوی ترین» کشور

«پانگ فن» سفیر چین در ایران نیز طی سخنانی گفت: در آغاز از پذیرایی خوب سازمان سینمایی و شخص حجت الله ایوبی تشکر می کنم. تاریخ تولید فیلمسازی در کشور چین به سال 1905 میلادی بر می گردد. فیلم های سینمای چین اکثرا فیلم های شاخصی بوده است و کشور چین سومین تولیدکننده فیلم در دنیا است. فیلم های سینمای چین در عرصه بین المللی حضور پررنگی داشته و توانسته جوایز متعددی را در سراسر جهان کسب کند.

 

وی، چین و ایران را دارای دو کشور صاحب نام و متمدن دانست و بیان کرد: این دو کشور در زمینه فرهنگی تلاش های مثمرثمری کرده اند. برگزاری این هفته فیلم به تبادلات فرهنگی میان دو کشور کمک می کند و امیدوارم دوستی مردم ایران و چین ادامه پیدا کند.

 

در ادامه «هانگ کانگ» رییس سازمان ملی رادیو و تلویزیون و مطبوعات چین نیز طی سخنانی گفت: من به نمایندگی از رادیو و تلویزیون کشور چین برگزاری این هفته فیلم را تبریک می گویم و از همه دست اندرکاران بویژه حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی تشکر می کنم. در سال جاری «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران از کشور چین بازدید کرد و همین دیدار موجب تعامل بیشتر میان کشورهای ایران و چین شد که امیدوارم این روابط مستمر و پایدار باشد.

 

وی در ادامه بیان کرد: در این هفته فیلم های متفاوتی از سینمای چین پخش می شود که مردم ایران می توانند با فرهنگ کشور چین آشنا شوند و از آن لذت ببرند. چین و ایران دو کشور متمدن هستند که در پیشرفت جهان نقش مهمی داشته اند و در سال های اخیر صنعت سینمای چین رونق پیدا کرده و کارگردانان چینی تلاش کردند که در زمینه فیلمسازی فعالیت های بیشتری داشته باشند و چین هم درصدد است تا لقب بزرگترین صنعت سینمای دنیا را به «قوی ترین» تغییر نام دهد.

 

هانگ گانگ در پایان ضمن ابراز امیدواری برای موفقیت هفته فیلم چین در ایران، گفت: پیش از این مردم ایران و چین از طریق جاده ابریشم تجارت می کردند و امروز و در قرن 21 دوباره باید این اتفاق بیفتد و دو کشور با یکدیگر تبادلات فرهنگی داشته باشند و امیدوارم برای توسعه و پیشرفت سینما و امور متنوع سازی سینما فعالیت کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 402982

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha