به گزارش خبرگزاری شبستان،آمریکایی ها طی روزهای اخیر رهبری تحرکات علیه گروهک داعش را به دست گرفته اند.نشست جده با حضور وزیران خارجه کشورهای همپیمان آمریکا و به دنبال آن نشست پاریس در این راستا انجام شده است.
تحرکات آمریکایی ها در حالی انجام می شود که گروه های داخلی عراقی با ابراز تردید به اهداف این ائتلاف نگاه می کنند.
ابراهیم الجعفری وزیر خارجه عراق گفت: ما به پوشش هوایی برای نیروهای خود در میدان جنگ و همچنین به کمک های لجستیکی و کمک های بشردوستانه برای آوارگان و کمک برای بازسازی زیرساختها به ویژه آنچه داعش در مناطقی مثل موصل و صلاح الدین و دیاله ویران کرده است نیاز داریم.وی در عین حال از عدم نیاز به نظامیان خارجی خبر داد.
سلیم الجبوری رئیس پارلمان عراق در این باره اعلام کرد: حملات هوایی باید دقیق باشد و غیر نظامیان تحت الشعاع قرار نگیرد.هر گونه عملیاتی باید با هماهنگی دولت عراق باشد.
فواد معصوم رئیس جمهوری عراق گرچه از حملات هوایی علیه داعش حمایت کرد اما بر ضرورت مشارکت ایران در هر اقدامی علیه گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام تاکید کرد.
گردانهای حزب الله عراق با صدور بیانیه ای اعلام کردند: کمک گرفتن از آمریکا اقدامی اشتباه و نادیده گرفتن تلاش ملت عراق که در برابر تروریسم ایستاده اند و در این راه شهید داده اند و برای حفظ عراقی، عراقی ها و مقدسات جانفشانی کرده اند، است.
در این بیانیه آمده است: اداره عملیات نیروهای مسلح عراق از سوی افسران اشغالگر آمریکا شگفت آور است در حالی که افراد لایق و شریف عراقی که در همه زمینه تخصص دارند فراوان هستند.
حزب الله عراق بیان کرد: آمریکا مسئول آنچه در عراق رخ داده است و آمریکا مسئول مستقیم همه رنجهای ملت عراق چه در زمان اشغال و چه پس از آن از عراق به دست مجاهدان و فرزندان مقاومت است. هرگز اجازه بازگشت به آمریکایی ها نخواهیم داد.
در این بیانیه آمده است: ما تنها در یک مکان با آمریکایی ها کنار می آییم و آن در جبهه های جنگ است و هیچ همکاری و صلحی با آنها نخواهیم داشت. گزینه ای جز انتخاب دشوار یعنی ترک عملیات نیروهای گردانهای حزب الله علیه تکفیری های و قاتلان به ویژه در مناطق آمرلی، بلد، الدجیل، جرف الصخر و غرب بغداد، نخواهیم داشت.
مقتدی صدر" رهبر جریان صدر در اظهاراتی به اخبار منتشر شده درباره احتمال بازگشت مجدد نظامیان آمریکایی به عراق واکنش نشان داد.
وی تاکید کرد: در صورت بازگشت نظامیان آمریکایی به عراق آنها را هدف حمله قرار می دهیم.
مقتدی صدر در عین حال افزود: نیروهای ما در صورت ورود نظامیان آمریکایی به عراق، از نقاط درگیری (علیه تروریستها) عقبنشینی خواهند کرد.
وی افزود: پس از مقاومت قهرمانانه نیروهای مردمی و نظامی عراق و مقاومت جریانهای سیاسی، توافق امنیتی امضا شده میان آمریکا و عراق دیگر هیچ ارزشی ندارد.
مقتدی صدر همچنین تاکید کرد: دولت عراق حتی در مواجهه با داعش، نباید به سوی اشغالگران دست نیاز دراز کند.
وی همچنین تاکید کرد: مردم عراق با برگزاری تظاهراتی گسترده، نظر خود را در قبال این مسئله اعلام خواهند کرد.
رهبر جریان صدر تاکید کرد: کاخ سیاه (کاخ سفید) اخیرا تصمیم گرفته حملات خود را به خاک مقدس عراق از سربگیرد. به نظر می رسد آمریکایی ها در پی پیشمانی از عقبنشینی نمایشی از عراق، این تصمیم را اتخاذ کرده اند.
وی با هشدار شدید به آمریکایی درباره پیامدهای دخالت نظامی در عراق، تاکید کرد: اگر به عراق بازگردید همچون گذشته که آتش سوزان ناشی از اقدامات خود را چشیده بودید، دوباره از دخالت پشیمانتان می کنیم.
هادی العامری دبیر کل سازمان بدر عراق نیز اعلام کرد: پس از ییروزی هایی که نیروهای مسلح عراق با کمک نیروهای مردمی در سامراء، دیالی، تکریت، العظیم، آمرلی و سلیمان بیگ رقم زدند نشانه های شکست بر داعش هویدا شده است و این جنایتکاران طعم شکست را چشیده اند و از بیشتر مناطق گریخته اند.
وی افزود: هدف از طرح جدید آمریکا تحت الشعاع قرار دادن دستاوردهای این نیروهاست.هنگامی که داعش الانبار، فلوج، نینوا و تکریت را اشغال کردند و غیرنظامیان بی گناه را به هلاکت رساندند و صدها هزار نفر ازساکنان را آواره کردند کجا بودند؟ چرا آمریکایی ها تماشاگر قتل و ذبح عراقی به مدت چند ماه بودند؟ حالا که نشانه های پیروزی آشکار شده است آمریکایی به فکر تحرک افتاده اند.
العامری تاکید کرد: این طرح آینده عراق و امنیت آن را به مخاطره می اندازد.داعش و همه سازمانهای تروریستی مانند القاعده و جبهه النصره زاییده سیاست های غلط آمریکا هستند.زیان کننده اصلی در این میان ملت عراق هستند.مردم عراق باید با این طرح به طور کامل مقابله کنند و به نیروهای عراقی تکیه کند.
در میان آمریکایی ها نیز افرادی پیدا می شوند که بادیده تردید به ائتلاف علیه داعش می نگرند.هنری کسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا گفت: گروهک داعش به دنبال خوار کردن آمریکا در برابر همه ملتهای خاورمیانه است و قصد دارد این گونه وانمود کند که آمریکا از حمایت شهروندانش نیز عاجز و ناتوان است.
وی افزود: موضوعی دیگری که باید به آن توجه داشت این است که ما نباید اینگونه وانمود کنیم که به یارگیری بین المللی برای مقابله با بیست هزار افراطی که القاعده آنها را از صفوف خود رانده است نیاز داریم.
وزیر خارجه اسبق آمریکا تاکید کرد: ما نباید خود را در موقعیت دشواری قرار دهیم و جنجال داخلی در آمریکا را تکرار کنیم بلکه باید استراتژی ما کم اهمیت جلوه دادن داعش در عرصه بین المللی باشد.
کسینجر گفت: ما از سال 1948 پنج جنگ انجام داده ایم اما به اهداف از پیش تعیین شده برای این جنگها نرسیده ایم مگر در جنگ اول خلیج فارس ضد عراق و برخی اهداف ما نیز در جنگ کره حاصل شد. این موضوع نتایج متزلزلی در زمینه بررسی سیاست خارجی برجای می گذارد.
نظر شما