علی بهرامیراد، رئیس اداره سواد آموزی صومعهسرا با بیان اینکه طرحهای ابلاغی وزارت آموزش و پرورش در خصوص کاهش بیسوادی، در شهرستان صومعه سرا اجرا میشود به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در سال تحصیلی ۹۳-۹۴، سه طرح وزارتی برای کاهش بیسوادان به مرحله اجرا درآمده و در حال پیگیری است.
وی یکی از شاخصهای رشد در جوامع متمدن را بهرهمندی مردم آن کشور از حداقل سواد و نوشتن و خواندن عنوان کرد و افزود: طرح باسوادی گروه سنی ۱۰ تا ۲۰ سال و طرح با سواد کردن اولیای بیسواد دانش آموزان و طرح انسداد مبادی بیسوادی پیگیری میشود.
بهرامیراد با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی است، افزود: از آرمانهای بلند این انقلاب مبارزه با جهل و بیسوادی است که پیام تاریخی امام خمینی(ره) در 7 دیماه 1358، خود گواه موثقی بر این ادعاست.
وی اذعان کرد: در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی برنامههای نهضت سوادآموزی برای تحقق مطالبات مقام معظم رهبری و اجرای برنامه توسعه پنجم در به صفر رساندن بیسوادی است.
بهرامیراد در ادامه با اشاره به سرشماری سال 90 ، آمار بیسوادان 10-49 سال صومعهسرا را دو هزار و 92 نفر عنوان کرد و افزود: در سالهای 91 و 92 از این تعداد 317 نفر موفق به حضور در دوره سوادآموزی شدند و این آمار به تعداد یک هزار و 775 نفر کاهش یافت.
وی همچنین به طرح با سواد کردن اولیای بیسواد دانشآموزان اشاره و تصریح کرد: این طرح در دست اجرا است.
بهرامیراد اضافه کرد: طرح باسوادی گروه سنی 10 تا 20 سال که یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین گروههایی است که به دلایل مختلف فرصت حضور در مدارس را از دست دادهاند، در سرشماری بیسواد شمرده شدهاند.
وی از ویژگیهای اختصاصی این طرح را حمایت از کودکان و نوجوانان کاری که به دلایل مختلف به منظور تامین بخشی از هزینههای زندگی خانواده وارد بازار کار شدهاند و نیز پشتیبانی آموزشی از کودکان و نوجوانان بد سرپرست و بیسرپرست با مشارکت نهادهای حمایتی دستگاههای مربوطه و تسهیل در آموزش کودکان و نوجوانان معلول جسمی حرکتی، عنوان کرد.
رئیس نهضت سوادآموزی صومعهسرا، افزود: سرویسدهی به این سه گروه مشارکت دستگاههای اجرایی به ویژه امور اجتماعی و امور بانوان فرمانداری و کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، بخشداریها و دهیاریها و ائمه جماعات و تشکلها، موسسات خیریه و مردم نهاد را میطلبد.
بهرامیراد در خصوص طرح انسداد مبادی بیسوادی گفت: این طرح با هدف شناسایی و جذب کلیه کودکان لازمالتعلیم دوره ابتدایی 6 تا 11 سال و جلوگیری از بازماندگان از تحصیل و پیشگیری از ترک تحصیل دانشآموزان به اجرا در میآید.
وی همچنین خاطرنشان کرد: نهضت سوادآموزی برای کاهش تصدیگری دولت با واگذاری فعالیتهای آموزشی خود به تشکلهای غیردولتی و مردم نهاد اقدام به باسوادی افراد میکند.
پایان پیام/
نظر شما