به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، سؤالات بسیاری درباره نقش ترکیه و قطر و برگزاری نشست های فشرده در پاریس و جده برای اجرای سناریوی مبارزه با تروریسم وجود دارد.
تمام این پرسش ها درست در زمانی مطرح است که داعش مانند یک غده سرطانی بدخیم تمام منطقه را آلوده کرده و اعمال وحشیانه آنان همگان را به حیرت واداشته است.
ترکیه هیچ راهبرد بلند مدتی برای دست کشیدن از حمایت از داعش ندارد و عقب نشینی ظاهری آنکارا به خاطر جلب رضایت نسبی آمریکا وعربستان و دیگر شرکای بین المللی صورت می گیرد.
طبق گزارش روزنامه نیویورک تایمز داعش بر منابع عظیم نفتی در سوریه و عراق کنترل کامل دارد و روزانه 40 هزار بشکه نفت معادل 1میلیون و 200 هزار دلار از طریق قاچاق و فروش نفت در بازار سیاه به واسطه ترکیه درآمد دارد و آنکارا از رهگذر فروش غیر قانونی نفت سوریه و عراق ثروت های هنگفتی کسب کرده است.
اردوغان بلافاصله پس از اینکه سران اخوان توسط پادشاه جوان قطری از این کشور اخراج شدند، وارد دوحه شد و به رایزنی با تمیم پرداخت.
در این دیدار اردوغان آمادگی خود برای میزبانی از رهبران اخوان المسلمین مصر را اعلام و با رهانیدن دوحه از فشارهای کشورهای خلیج فارس، امیر جوان قطر را راضی به امضای توافق نامه صادرات 1 میلیارد گاز به ترکیه در فصل زمستان کرد.
ترکیه نمی تواند از سویی در اتاق های سری عملیات داعش در منطقه مستقیماً حضور داشته باشد و از سوی دیگر به طور رسمی خواستار پایان فعالیت های این گروهک شود.
قطعاً ترکیه و قطر به حمایت لوجستیکی و مالی از داعش ادامه خواهند داد زیرا منافع آنان در گرو هدایت عوامل البغدادی در منطقه به عنوان برگ برنده رویدادهای سیاسی و اقتصادی آینده حوزه خلیج فارس خواهد بود و آمریکا نیز به سهولت قادر اجبار آنکارا برای مشارکت فعال در هجوم به مواضع داعش نخواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما