به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، نشست خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با حضور «محمد خزاعی» دبیر جشنواره، «ناصر درخشان» مدیر ارزشیابی و دبیرخانه، «شهاب اسفندیاری» مدیر کمیته علمی، «امیر نصیربیگی» مدیر جلوهگاه نور، «غلامرضا منتظمی» مدیر اجرایی جشنواره افق نو و «یزدان عشیری» مدیر روابط عمومی این جشنواره در سالن اسوه برگزار شد.
«محمد خزاعی» دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در این نشست با اعلام زمان افتتاحیه و اختتامیه این دوره جشنواره، گفت: امسال این جشنواره با ابعاد وسیعتری در حال برگزاری است. جشنواره مقاومت 30 شهریورماه در تالار وحدت افتتاح میشود و پنجشنبه 4 مهرماه در برج میلاد خاتمه مییابد. لازم به ذکر است که این جشنواره و بخشهای مختلف آن تا اول آذرماه ادامه دارد. بخش شهرستانها، کنفرانسها و هفتههای فیلم مقاومت در کشورهای مختلف از جمله بخشهای جشنواره مقاومت هستند.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان، فیلمسازان، استادان دانشگاه و مردم عادی هر یک به نحوی با این جشنواره درگیر هستند، خاطرنشان کرد: این جشنواره در بیش از 400 پایگاه در استانهای مختلف برگزار می شود و مکانهای مختلفی مانند حوزههای علمیه، دانشگاهها، اماکن عمومی و پارکها که توسط بسیج هنرمندان اداره میشوند، ادارات و زندانها به عنوان محل اکرانهای فیلم انتخاب شدهاند.
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت درباره ابعاد برگزاری این جشنواره توضیح داد: هرکسی میتواند به راحتی کارهای کوچک را انجام دهد. اما بزرگ کردن یک جشنواره کار خیلی سختی است که نیازمند دغدغه است کاری که در کشور تاثیرگذار است. دیدن فیلمهای مستند و کوتاه این جشنواره توسط مردم باعث تاثیرات فرهنگی در کشور میشود. همچنین با برگزاری این جشنواره در هفته دفاع مقدس شاهد رونق فضای فرهنگی کشور هستیم. سینمای ایران، تکفیریها، بصیرت و عماد مغنیه بخشهایی هستند که در آنها به آثار برتر جایزه اهدا میشود. همچنین بخش مرور آثار غزه نیز به صورت غیررقابتی در این جشنواره برگزار میشود.
معافیت مالیاتی یک شرکت برای ساخت فیلمهای ضدایرانی و ضداسلامی
وی، پخش فیلمهای ضدایرانی و ضداسلامی در این جشنواه را مخصوص اهالی رسانه دانست و تاکید کرد: فیلمهایی که در آن ایرانهراسی و اسلامهراسی ترویج میشود، برای اهالی رسانه در نظر گرفتیم. عدهای این دو موضوع را شوخی میدانند ولی این موضوع در تاریخ وجود دارد که در نشستهای پژوهشی به آن پرداخته میشود. وقتی اسلام در دنیا گسترش پیدا کرد، عدهای نگران شدند و برای جلوگیری از نفوذ آن در اروپا و آمریکا به مخدوش کردن چهره اسلام پرداختند. حتی یکی از شرکتهای فیلمسازی آمریکایی به دلیل ساخت فیلمهای ضدایرانی و ضداسلامی شامل معافیت مالیاتی شد.
حضور خانواده عماد مغنیه در ایران
خزاعی از برگزاری 3 نشست با حضور مهمانهای خارجی جشنواره مقاومت خبر داد و گفت: جزئیات این نشستها پس از ورود مهمانها به کشور منتشر میشود. در این دوره از جشنواره فیلمهایی از فلسطین، فرانسه، لبنان، کوبا، آمریکا، قزاقستان، سوریه و... وجود دارد. 60 مهمان خارجی به این جشنواره دعوت شدهاند که از بین آنها 30 نفر در ایام برگزاری جشنواره و 30 نفر در هنگام برگزاری بخش افق نو در ایران حاضر میشوند.
وی در ادامه از حضور خانواده عماد مغنیه نیز برای دریافت جایزه ویژه عماد مغنیه در ایران خبر داد.
خزاعی ادامه داد: ما هفتههای مختلف فیلم در کشورهای مختلف برگزار میکنیم. روسیه، هند، گرجستان، قزاقستان، سوریه و غزه از جمله این کشورها هستند. آخرین هفته فیلم نیز در سوریه و در اول آذرماه برگزار میشود.
وی از رونمایی 15 جلد کتاب در طول برگزاری جشنواره خبر داد و گفت: عملیات هالیوود، کتابی در خصوص سینمای مقاومت، کتابی در خصوص سینمای دفاع مقدس، شمعی در تاریکی، مرور آثار جشنواره مقاومت، مقالات افق نو، داستان ساختگی و پک 30 سال سینمای دفاع مقدس از جمله این آثار هستند.
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با تاکید بر اینکه در این دوره از جشنواره جایزه بهترین فیلم از نگاه مردم و بهترین فیلم از نگاه خانواده شهدا نیز اهدا میشود، افزود: بالغ بر 2 هزار اثر به دبیرخانه جشنواره فیلم مقاومت ارسال شد که از این بین 259 فیلم نمایش داده میشود.
در ادامه دبیران بخش های مختلف به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند.
نمایش «پادشاه شن» هیچ تقابلی بین دولت و جشنواره پدید نمیآورد
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نمایش فیلم «پادشاه شن» که در خصوص به قدرت رسیدن آل سعود در عربستان است، گفت: این فیلم 2 نمایش در جشنواره مقاومت دارد که یکی از آنها مخصوص اهالی رسانه است. به نظر من با پخش این فیلم هیچ تقابلی بین دولت و جشنواره به دست نمیآید. هر فیلمی که در جشنواره نمایش داده می شود آثاری آزادیبخش است. شاکله عربستان با نمایش این فیلم در جشنواره فیلم مقاومت به هم نمیریزد و ارتباط ایران با عربستان نیز دچار مشکل نمیشود تاکنونی کسی با پخش این فیلم مخالفت نکرده است. وقتی فیلمهای ضدایرانی در جشنوارههای خارجی نمایش داده میشوند، ما هیچ واکنشی نسبت به آن نداریم و مسئولان فرهنگی در این خصوص سکوت میکنند و گویا هیچ اتفاقی نیفتاده، ما حتی این جشنوارهها را تحریم نمیکنیم و شاهد حضور فیلمهای ایرانی در آنها هستیم. ما همیشه منتظریم به ما حمله شود و ما در مقابل آن حرکتی انجام دهیم. ما هیچ رویکرد تهاجمی در این خصوص نداریم.
منتظمی در پاسخ به یکی از خبرنگاران در خصوص چرایی عدم برگزاری جشنواره افق نو در ابتدای آغاز به کار دولت، گفت: با روی کار آمدن دولت جدید و آشنا نبودن آنها با اهداف این کنفرانس، قرار شد که این رویداد با تاخیر برگزار شود. در این مرحله برگزاری هم همکاریهای بسیاری با شکل گرفته است.
فرهنگ، مساله چپ و راست نیست و موضوع ارزشها است
خزاعی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص چرایی پوشش ندادن جشنواره فیلم مقاومت توسط چند رسانه منتصب به یک جریان سیاسی خاص، بیان کرد: مساله فرهنگ مساله چپ و راست نیست بلکه موضوع ارزشهاست. خط و خطوط سیاسی نباید در این خصوص وجود داشته باشد. این خطها باعث قبیلهای عمل کردن در خصوص فرهنگ میشود. کاری که سالیان سال در فرهنگ صورت گرفت، ما فقط یک جا خطکشی داریم و آن جایی است که مساله ارزشها در میان باشد. جریان روشنفکری دولت دوباره وارد فرهنگ میشود و کسانی که به دنبال احیا کردن موضوعات قبل از انقلاب و دوره پادشاهی هستند، به فرهنگ وارد میشوند. بازگشت دوباره افرادی که برای آنها مراسم تجلیل برگزار میکنند به سینما و فرهنگ خطرناک است.
جریان جشنواره مقاومت مهم است نه دبیران آن
وی تاکید کرد: در این جشنواره همه هنرمندان ارزشی با هر طیف سیاسی حضور دارند، البته برخی نشریات ما حتی در مورد غزه هم مطلب نمیزنند چه برسد به جشنواره مقاومت، مسائل اخلاقی و انسانی جناحی نیست و باید همه به آن بپردازند. هرکسی دغدغه نظام و انقلاب را داشته باشد در این کار همکاری میکند. جریانی که در این سالها در این جشنواره راهاندازی می شود مهم است نه افرادی که در دورههای مختلف دبیر آن هستند. یک متفکر غربی میگفت که امروز ایران به کعبه جریان مقابله با صهیونیسم بدل شده است. جریان مقاومت جهانی در حال شکلگیری است و خوب است که ما به آن بپردازیم و از آن عقب نمانیم. فروپاشی رسانه صهیونیستها در راه است. خیلی اتفاقات فرهنگی در جهان در حال روی دادن است و من امیدوارم که ما از این جریان عقب نمانیم.
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت درباره برگزاری این جشنواره در تهران گفت: ما در هر شهرستانی که جشنواره برگزار کنیم با استقبال خوبی مواجه میشود اما تهران از لحاظ فرهنگی اشباع شده و تجمع کنفرانسها و همایشها باعث کاهش مخاطبان آن شده است. قثرار است جشنواره مقاومت از این به بعد به صورت سالانه برگزار شود مشکل ردیف بودجه یکی از دلایل برگزاری این جشنواره در تهران بود.
همچنین یزدان عشیری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص انتشار اخبار کذب، درباره جشنواره مقاومت گفت: شیطنتی توسط یکی از دوستان رسانهای انجام می شد که توسط مراجع ذیصلاح به آن رسیدگی کردیم و به وی تذکر داده شد و این مشکل برطرف شد.
در ادامه، خزاعی با اشاره به رونمایی از فیلم «ابوزینب» در جشنواره فیلم مقاومت گفت: انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس متولی حمایت از آثار دفاع مقدسی است. این انجمن تاکنون حدود 100 فیلم مستند تولید کرده، امیدواریم از سال آینده شاهد رونمایی تمامی آثار دفاع مقدسی در جشنواره فیلم دفاع مقدس که با همکاری بسیج هنرمندان، بنیاد مستضعفان، فارابی، انجمن سینمای انقلاب دفاع مقدس، رسانههای تصویری، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهرداری و صداوسیما برگزار میشود، باشیم.
برخی دوست دارند ما افراد خنثی را دور هم جمع کنیم
وی در پاسخ به سوالات یکی از خبرنگاران که در خصوص جناحی عمل کردن جشنواره فیلم مقاومت مطرح کرد، بیان کرد: بگذارید افرادی هم به خاطر شعار با ما فاصله بگیرند، چراکه مهم این است که اصل این جریان درست باشد. از یکی از نهادها با ما تماس گرفتند و گفتند شما همه آدمهای مخالف را دور هم جمع کردهاید. من منظور آنها را نفهمیدم آیا آنها دوست دارند که ما افراد خنثی در زمینه فرهنگ را دور خود جمع کنیم. گویا آنها با جمع شدن حزباللهیها در کنار هم در این جشنواره مشکل دارند.
دبیر سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت تاکید کرد: موضوع فتنه در این جشنواره موضوع جناحی نیست بلکه فتنه خط قرمز نظام است. رسانههایی که به جشنواره فیلم مقاومت نمیپردازند زیاد نیستند و در مجموع 4-5 روزنامه هستند. به نظر من این عده معدود هم غرضورزی دارند.
خزاعی خاطرنشان کرد: قلادههای طلا که من تهیهکنندگی آن را برعهده داشتم باید ساخته میشد، زیرا این فیلم ریشهها و پشت پردهها را نشان میداد. اگر قرار است با ساخت یک فیلم به من مارک زده شود، اشکالی ندارد، این مارک، مارک نظام است. ما همانند دفاع مقدس اکنون در جنگ فرهنگی حضور داریم.
پایان پیام/
نظر شما