كاهش 17 درصدي بارندگي در استان خراسان شمالي

خبرگزاري شبستان: مدير آب، خاك و امور فني و مهندسي جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: استان خراسان شمالي نسبت به مدت مشابه سال قبل 17 درصد كاهش بارندگي داشته است.

غلامرضا حجي پور، مدير آب و خاك و امور فني و مهندسي جهاد كشاورزي خراسان شمالي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري شبستان  در بجنورد با بیان اینکه متوسط بارندگي  در استان خراسان شمالي 294 ميلي متر است و با اشاره به اينكه سال زراعي يا آبي از مهرماه هرسال شروع و تا مهرماه سال بعد ادامه دارد، اظهار داشت:  در سال آبي 93-92 كه از مهرماه سال گذشته شروع شده، تاكنون ميزان بارندگي در استان 5 /168 ميلي متر بوده است.

 

وی با اشاره به ميزان  بارندگي 203 ميلي متري در سال زارعي 92-91 اظهار داشت: در سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل 17 درصد كاهش بارندگي در استان اتفاق افتاده است.

 

حجي پور بيشترين بارندگي  در استان را مربوط به شهرستان راز با 273 ميلي متر و كمترين بارندگي را مربوط به شهرستان جاجرم با 93 ميلي متر ذكر كرد.

 

وي با اشاره به اينكه به خشكسالي، اهميت زیادی داده نمي شود، بيان كرد: با آمدن سيل در يك منطقه همه رسانه ها پر سرو صدا به آن مي پردازند ولي در صورتي كه خشكسالي پديده اي است بي سرو صدا و خزنده و تدريجي و خطرناك تر است.

 

مدير آب، خاك و امور فني و مهندسي جهاد كشاورزي خراسان شمالي با اشاره به اينكه خشكسالي يك بلاي ساكت است كه از كاهش بارندگي در يك دوره معين  نشات مي گيرد، اظهار داشت: تاثيري كه خشكسالي بر منطقه مي گذارد  زياد است و بايد به درستی ارزيابي و با آن مقابه شود.

 

حجي پور با اشاره به اينكه در كشور و استان ما كاهش روان آب هاي سطحي را شاهد هستيم، بيان كرد: كشاورزان بايد براي زراعت و مقابله با خشكسالي از روش هاي جدید به زراعي و فني در كشاورزي استفاده كنند.

 

وي روش هاي به زراعي در كشاورزي را  اصلاح روش هاي كاشت، خطي كار، رعايت تاريخ كشت، رعايت تناسب زراعي، انتخاب ارقام ساز و كار و ارقام مقاوم به خشكي و زود رس، ارقام اصلاح شده با طول دوره رشد كوتاه ، محصولات كم آب طلب، سطح زير كشت متناسب با نياز آبي محصول، كشت گلخانه اي و زير پلاستيك و استفاده از  سوپر جاذب ها عنوان كرد.

 

مدير آب، خاك و امور فني و مهندسي جهاد كشاورزي خراسان شمالي با اشاره به روش هاي فني براي كشاورزي، آبياري تحت فشار قطره اي و باراني، لوله گذاري از منبع آب تا مزرعه و تجهيز و نوسازي اراضي را از جمله اين روش ها ذكر كرد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 402449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha