تبعات ناشي از اعتیاد و زندگی معتادان به صورت عینی به نمايش درآيد

خبرگزاری شبستان:یک مدرس و کارشناس حوزه معارف با بیان اینکه اراده و عزم ملی در مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد باید بیشتر و محسوس تر باشد، گفت: بايد تبعات ناشي از اعتیاد و زندگی معتادان به صورت عینی به نمايش درآيد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ،حجت الاسلام اسدالله طاهری رزی ، مدرس دانشگاه گفت: برای اینکه جامعه‌ای عاری از اعتیاد داشته باشیم ابتدا باید مبادی ورودی را کنترل و سپس مواد مخدری که درون جامعه وجود دارد را نابود ساخت و برخوردهای جدی‌تری با فروشندگان و تولیدکنندگان مواد مخدر انجام شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در هر سه مقوله فوق علیرغم تلاش‌های انجام شده، ضعف‌هایی وجود دارد که باید برای رفع آنها چاره‌ای اساسی اندیشیده شود، افزود: ناجا و قوه قضائیه باید تلاش خود را در دستگیری قاچاقچیان، تولید و توزیع‌کننده‌های مواد مخدر بیشتر کرده و با همکاری یکدیگر مقابل معضل اجتماعی اعتیاد و مواد مخدر قرار گیرند. در عین حال تعداد کمپ های نگهداری معتادان و درمان آنها را فزونی بخشید.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: متاسفانه برخی موارد شاهد دستگیری معتادین متجاهر توسط نیروی انتظامی هستیم ولی مدتی بعد دوباره این افراد در سطح جامعه حضور می‌یابند و سلامت اجتماعی را به خطر می‌اندازند.

حجت الاسلام طاهری رزی گفت: هر معتادی برای تامین هزینه زندگی و اعتیاد به موضوع مواد مخدر روی آورده و از طریق فروش این مواد سعی در تامین امرار معاش خود می‌کند. پس باید باید مجازات‌ها سنگین و هزینه جرم ناشی از تهیه و فروش مواد مخدر بیشتر شود.

وی بیان داشت: هنوز میان قوه قضائیه و وزارت بهداشت به صورت کامل مشخص نشده که معتاد در درجه اول بیمار است یا مجرم ولی من معتقدم؛ معتادانی که به جامعه ضرر و زیان وارد کرده و با فروش مواد مخدر زندگی اجتماع را به خطر می‌اندازند، مجرم به شمار می‌روند که باید نیروی انتظامی و قوه قضائیه وظایف قانونی خود در این رابطه را به شایستگی ایفا کنند.

این مدرس حوزه معارف با اشاره به اینکه درمان معتادان باید جدی گرفته شود و آموزش های پیشگیری از اعتیاد نیز به روز و بیشتر شود، گفت: باید از طریق فرهنگ‌سازی، مبارزه با مواد مخدر را در کشور نهادینه کنیم تا بتوانیم از این طریق مانع از اضافه شدن آمار اعتیاد در کشور باشیم.

وی ضمن انتقاد نسبت به این موضع که برخی مخالف نشان دادن تبعات و عوارض وحشتناک اعتیاد به ویژه از نوع صنعتی از طریق رسانه ملی به دلیل رنجش خاطر مردم هستند، گفت: باید تبعات اعتیاد و زندگی معتادان به صورت عینی به نمایش در آید تا مردم از عواقب مصرف مواد مخدر آگاه شوند.

حجت الاسلام طاهری رزی با بیان اینکه 90 درصد موارد اعتیاد از سیگار آغاز می شود، اظهار داشت: چرا یارانه به واردات سیگار تعلق می‌گیرد. باید این یارانه حذف و هزینه ورود سیگار را بیشتر کنیم تا به صورت غیر مستقیم سبب کاهش گرایش به اعتیاد شویم.

این کارشناس مذهبی از نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های مربوطه خواست؛ آموزش‌های پیشگیری از اعتیاد را به صورت رایگان برای خانواده‌ها و جوانان ارائه کنند.

وی در مورد اینکه برخی خلاء و کمبود شادی را علت گرایش به مواد مخدر به ویژه از نوع صنعتی می دانند، گفت: شادی با نشاط متفاوت است و دو مقوله جدای از هم به شمار می رود که نشاط خانواده ها در حال حاضر کم نیست. اگر همچون برخی از معاند شادی را به معنای به سخره گرفتن برخی عقاید و افکار و زیر محدودیت قانون بدانیم. باید بپذیریم که این مساله خود علت اعتیاد است. بسیاری از بزهکاری‌ها به بهانه شادی ایجاد می‌شود برگزاری پارتی و... همه به بهانه شادی برگزار می شود. در حالی که نشاط منشاء شادی است و در درون افراد ریشه دارد یعنی از آنچه هستید. لذت ببرید و یا احساس زیبای کنید. باید نشاط جامعه را بیشتر کرد چرا که در محیط‌های بانشاط بهره‌وری زیاد است و نتایج موثری در کیفیت زندگی افراد دارد.

حجت الاسلام طاهری خاطر نشان کرد: مبارزه با اعتیاد سخت‌تر از مبارزه با ناامنی در جامعه نیست لذا باید برای ایجاد امنیت روانی جامعه که اعتیاد پایه‌های آن را متزلزل کرده، لازم است؛ برخورد های جدی تری انجام شود و همه دستگاه‌ها اعم از دولتی و خصوصی و خانواده‌ها برای خشکاندن ریشه های اعتیاد در کشور اراده کنند و به عرصه عمل وارد شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 402143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha