«ابوالفضل قناعتی»، عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به راهکارهای شبانه روزی شدن مساجد اظهار کرد: این مسئله با توجه به شاکله جامعه ما و نیازهای موجود امری لازم و قابل قبول است اما به طبع نیازمند امکانات متعددی است.
وی ادامه داد: اگر درب مساجد یک ساعت مانده به اذان صبح و تا چند ساعت بعد از اقامه نماز مغرب و عشا به روی نمازگزاران باز باشد می توانیم این طور بگوییم که مسجد با چنین برنامه ریزی شبانه روزی شده است ضمن اینکه اجرای چنین رویکردی در سطح مساجد به ویژه در سطح مساجد شهر تهران بسیار موثر است چراکه تردد داخل و برون شهری در تهران به واسطه مرکزیت کاری ر این کلان شهر به نسبت سایر نقاط مضاعف است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: ممکن است فردی یک تا دوساعت بعد از اذان ظهر به تهران برسد و بخواهد مسجد برود، به طبع با شرایط فعلی به دلیل بسته بودن درب اکثر مساجد مجبور است کنار پارک ها یا خیابان ایستاده نمازش را بخواند مسئله ای که این روزها صحنه ناآشنایی در سطح شهر نیست.
قناعتی گفت: در حالی که در سطح شهر تهران مساجد متعددی وجود دارد نباید شاهد کارتن انداختن ها و کنار خیابان ایستادن ها برای اقامه نماز باشیم به این علت که درب مساجد بعد از اقامه نماز جماعت بسته می شود، باید برنامه ریزی مناسبی نسبت به این مساله صورت پذیرد و شخصا نسبت به این موضوع دغدغه دارم.
وی با بیان اینکه برخی مشکلات باعث شده است که درب برخی مساجد مدت زمان کوتاهی بعد از اقامه نماز جماعت بسته شود، افزود: متاسفانه حضور برای اموری ناشایست و غیر عبادی در مساجد مسئله ای است که بعضا دیده شده است لذا برای جلوگیری از پدید آمدن این مسئله است که برخی مساجد بعد از اقامه نماز سریع درب مسجد را می بندند چراکه امکانات کافی برای حضور نگهبان در مسجد را ندارند.
قناعتی با اشاره به اینکه مسئله ایجاد امنیت در تمامی ساعات فعالیت مساجد در صورت شبانه روزی شدن اهمیت بالایی دارد، تصریح کرد: حضور نگهبان برای همه مساجد هزینه بر است اگر مساجد شبانه روزی شوند قطعا باید اعتبار برای حضور چند شیفت نگهبان باشد، ضمن اینکه وقتی صحبت از نگهبان شود به طبع بحث قانون کار هم پیش می آید و قطعا با حدود سه هزار مسجد در سطح شهر تهران باید بودجه و اعتبار در اختیار داشته باشیم.
وی گفت: البته اگر این مسئله به صورت پیشنهاد به شورای شهر ارایه شود بعید می دانم که شورا حتی با مسئله بودجه برای تحقق این امر مخالفت کند، من به شخصه موافق شبانه روزی شدن مساجد هستم و اگر در شورا مطرح شود آن را پیگیری می کنم.
قناعتی گفت: البته ممکن است به نوعی در صورت عدم برنامه ریزی مناسب مشکلاتی ایجاد شود، ممکن است برخی مسافران که مشکل جا و مکان دارند برای استراحت به مسجد بیایند، به هرحال لازم است که چنین فضاهایی برای مسافران تعریف شود اما اگر این حضور در مساجد تعریف شود به نوعی بی حرمتی است و باید احترام مساجد حفظ شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر در برخی نقاط شهر تهران و برخی نقاط مرکزی شهر گرمخانه هایی برای افرادی که مشکل مکان دارند ایجاد شده است که در آن ها سیستم بهداشتی، حمام و غذا ارایه می شود، حال اگر تصور کنیم که چنین جایگاهی در صورت شبانه روزی شدن مساجد برای مسجد تعریف شود صحیح نیست و حرمت مسجد خدشه دار می شود.
قناعتی اظهارکرد: شبانه روزی بودن دو مسجد جامع در سطح محلات مختلف تهران می تواند اقدام مناسبی باشد چراکه به هرحال ایجاد این امکان برای تمامی مساجد نیازمند امکانات متعددی است.
پایان پیام/
نظر شما