گناهی که انسان را برادر شیطان می کند

خبرگزاری شبستان: اسراف گناه کبیره ای محسوب می شود که بر اساس آیات قرآن کریم، اسراف کنندگان برادران شیطان هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، اسراف کلمه ای است که بسیاری از ما آن را شنیده ایم و هر روز نمونه های فراوان آن را در زندگی خود و اطرافیان مشاهده می کنیم بی آنکه توجه داشته باشیم اسراف گناه کبیره است و خداوند متعال در دستورات دین ما را از انجام آن نهی کرده است.

اسراف به هرگونه عمل بیهوده، زیاده روی و تجاوز از حد طبیعی، چه در کیفیت و چه در کمیت گفته می شود که این عمل زشت و مذموم در دین اسلام می تواند در اموال عمومی، تضييع اموال ديگران، اسراف در مخارج شخصی و خانوادگی، عمر و حتی در انفاق های مستحب صورت گیرد که جلوگیری از این گناه کبیره و دوری از آن، عدالت اجتماعی را به دنبال دارد.

ائمه و امامان در احادیث و روایات متعددی ما را از اسراف نهی کرده اند ولی متأُسفانه در جامعه امروز برخی به اسراف و زیاده روی های خود که به صورت تجمل گرایی خود را نشان می دهد، افتخار می کنند و آن را با بیان جمله "دارندگی و برازندگی" توجیح می کنند در حالی که امام علی (ع) فرموده است کسی که به زیاده روی افتخار کند، با تنگدستی خوار و زبون می شود.

کمترین نتیجه اسراف تنیده شده تار فقر و تهیدستی به زندگی است به طوری که پیامبر گرامی اسلام به صراحت فرموده اند اسراف، فقر و تنگدستی می آورد.

یکی از موضوعاتی که امروز، بسیاری در زندگی خود احساس می کنند و شاید در گفتگوهای روزمره خود نیز به آن اشاره دارند بی برکت شدن مال و حتی زمان است در حالی که اگر بررسی در زوایای مختلف زندگی خود داشته باشند، مشاهده خواهند کرد که این اسراف است که برکت را از زندگی آنها دور کرده و در حدیثی از امام صادق (ع) نیز آمده است همانا اسراف با کمی برکت، همراه است.

معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه قزوین در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین با اشاره به لزوم دوری از اسراف و نتایج این گناه کبیره اظهار کرد: اسراف به معنای این است که نعمت های خداوند متعال را نابه جا مصرف کنیم.

حجت الاسلام علی عباسی افزود: خداوند متعال به انسان نعمت های بسیار و مختلفی را داده و در آیه ای از قرآن نیز آمده است، بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید.

وی توضیح داد: اسراف در جامعه در جنبه های مختلف زندگی اثرگذار بوده و حتی به لحاظ روحی و روانی نیز آثاری را به دنبال دارد، به طوری که وقتی اسراف و تجمل گرایی وارد یک زندگی شود، سرپرست خانواده مجبور است ساعت ها از وقت خود را صرف کار و تأمین هزینه ها کند و در نتیجه کار زیاد و خستگی، نمی تواند خوشرو باشد و برای بحث عبادت زمان لازم را بگذارد و از عبادت که موجب تقویت روحی انسان می شود، دور شده و همین امر مشکلاتی را به دنبال دارد.

معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه قزوین تأکید کرد: این امر در روابط اجتماعی نیز اثرگذار است زیرا اسراف و تجمل گرایی، کم شدن رفت و آمدهای خانوادگی و فامیلی را به دنبال دارد.

وی اعلام کرد: کسی که به دنبال تجملات است از آخرت دور می شود زیرا دیگر نمی تواند آنچه برای آخرت است را تأمین کند و حتی در روایتی آمده است که وقتی درهم و دینار را ساختند، شیطان، فرزندانش را جمع کرده و خوشحالی کرد و سپس درهم و دینار را روی چشمانش گذاشت چراکه درهم و دینار را در گمراهی بندگان خدا موثر می دانست و در واقع یکی از راه ها نفوذ شیطان، تجملات است و امروز این تجمل گرایی و اسراف به خانه های ما نفوذ پیدا کرده و در مراسم های عروسی و حتی عزا مشاهده می شود.

حجت الاسلام عباسی یادآور شد: در قران کریم، دوری از اسراف بسیار مورد تأکید است به طوری که در آیه ای آمده است "ان المبذرين كانوا اخوان الشياطين و كان الشيطان لربه كفورا" به درستى كه تبذير كنندگان برادران شيطان اند و شيطان هم نعمت هاى پروردگارش را ناسپاس كرد و بر اساس این آیه قرآن کریم، کسانی که ریخت و پاش می کنند، برادران شیطان هستند.

پایان پیام/

 

کد خبر 402028

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha