ائتلاف آمریکا علیه داعش متزلزل و در هاله ای از ابهام

خبرگزاری شبستان:آمریکایی ها این روزها به دنبال شکل دادن به ائتلافی علیه داعش هستند اما با توجه به خودسری های آنها، کنار زدن ایران، روسیه و سوریه، تردید همپیمانان واشنگتن و متغییرات خاورمیانه سرانجام این ائتلاف در هاله ای از ابهام قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،روند تحولات منطقه ای و بین المللی به طور قابل ملاحظه ای در این روزها تشدید شده است و روند اوضاع خارج از درک نیروهای لبنانی است و بسیاری منتظر نتایج روزهای آتی هستند تا بر اساس آن تفسیر خود را ارائه دهند.

هم اکنون ائتلاف جدیدی برای مقابله با گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام به رهبری آمریکا در حال شکل گیری است اما روسیه، چین و ایران ملاحظاتی زیادی درباره آن دارند.

دولت سوریه اعلام کرده است که هر اقدامی که بدون هماهنگی با نظام سوریه در این کشور صورت گیرد به مثابه تجاوز آشکار است.

 موضع لبنان

موضع لبنان در قبال این ائتلاف دشوار است.جبران باسیل وزیر خارجه لبنان به نشست جده رفت.

کامل الرفاعی نماینده وابسته به فراکسیون وفاداری به مقاومت موضع آمریکا را قابل اعتماد نمی داند.این ائتلاف جدید گواهی از جدیت در مبارزه با تروریسم ندارد.این ائتلاف بیش از آنکه ائتلاف بین المللی ضد تروریسم باشد ائتلاف بین الملل حامی عراق است.

خالد زهرمان عضو چهارده مارس نیز گفت: جدیتی از سوی جامعه بین المللی علیه تروریسم وجود ندارد.لبنانی ها به دنبال مصون نگه داشتن کشورشان از اقدامات تروریستی و اسرائیل است.تاسف بار است که لبنانی ها دربار هر موضوعی اختلاف نظر دارند.

به هر حال آگاهی از موضع لبنان در آینده نزدیک آسان نیست اما بعید  نیست که مانند سابق مواضع غبار آلودی اتخاذ شود.

سردرگمی همپیمانان

پایگاه (in.com) آمریکایی آورده است: آمریکا درباره تشکیل ائتلاف بین المللی برای مبارزه با داعش خوش بین است اما برخی از همپیمانان غربی و  نیز خاورمیانه ای آن همچنان دچار تردید هستند.

این پایگاه به نقل از یک دیپلمات بلند پایه فرانسوی آورده است: پاریس مایل نیست که کورکورانه از واشنگتن پیروی کند. ما درباره روشن نبودن خطوط اصلی این ائتلاف ملاحظاتی داریم.

این پایگاه آمریکایی در ادامه می نویسد: علت تردید فرانسه در پیوستن به ائتلاف بین المللی ضد داعش به سبب انصراف آمریکا و انگلیس از حمله نظامی به سوریه در سال گذشته ساعاتی قبل از این حملات ودر حالی که جنگنده های فرانسوی آماده عملیات وحمله به سوریه بودند و به دنبال آن فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه در وضعیت و تنگنای سختی قرار گرفت، است.

هاپر ودیرین وزیر خارجه سابق فرانسه به این پایگاه آمریکایی گفت: این بار پاریس تضمین روشن و مجوز بین المللی در سوریه و عراق می خواهد و مایل به طرح سیاسی فراگیر است که قادر به تضعیف داعش و چگونگی تعامل باشد.

یک دیپلمات فرانسوی نیز در این باره بیان کرد: ما مایل به حفظ استقلالیت خودمان هستیم نمی خواهیم که پیمانکاران آمریکا باشیم.نیات آنها تاکنون برای ما مشخص نیست. فرانسه شروطی دارد و گرنه وارد ائتلاف نمی شود.هدف ائتلاف باید مشخص باشد.

این درحالی است که انگلیس همپیمان سال 2003 آمریکا همچنان دچار تردید است و این از مواضع دوگانه آن مشخص می شود.

آلمان نیز اعلام کرده است که در حملات هوایی مشارکت نمی کند و ایتالیا مایل به ایفای نقش جنگجویان محلی برای توقف داعش است.ترکیه از دادن تعهد برای مشارکت در اقدام نظامی خودداری کرده است.

یک افسر سعودی هفته گذشته در پاریس اعلام کرد: اوضاع در مرزهای ما آشفته است زیرا تروریست های داعش در نزدیکی ما قرار دارند.عربستان آماده کمک است اما آمریکا باید نشان داد که هم اکنون در کنار ما است.

زوایای پرونده تشکیل ائتلاف بین المللی ضد داعش به ویژه با توجه به جشم پوشی از بازیگران موثر یعنی ایران و سوریه نامشخص است.به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران تحرکات آمریکا در جنگ با داعش به نتایج ملموسی حد اقل ظرف ماهها و سالیان آینده منتهی نخواهد شد.زیرا واشنگتن به دنبال پایان دادن به داعش نیست بلکه دنبال محصور کردن آن در کشورهای عربی و اسلامی و دور کردن آن از اروپا و اسرائیل است.

مواضع جان کری وزیر خارجه آمریکا گواه شکنندگی طرح آمریکایی ها و بی نتیجه بودن آن است و تردیدهای زیادی درباره اهداف واقعی این تحرکات آمریکا ایجاد می کند.واشنگتن روسیه و کشورهای بریکس را به طور عمدی از سیاستهای منطقه کنار زده است.روسیه را با بحران اوکراین مشغول کرده است و ایران را با تحریم های اقتصادی.آمریکا به خوبی از تاثیر مسکو، تهران و دمشق و شیعیان عراق آگاه است.

ترکیه از تحرکات داعش در نزدیکی مرزهای خود نگران است و از سرانجام اقدامات آمریکا نیز بی خبر است زیرا واشنگتن قبلا نشان داده است که نمی تواند حوادث را مطابق میل خود سوق دهد و بعید نیست که ویتنام جدیدی رقم بخورد.

 

کد خبر 401907

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha