به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، رویا احمدیان، مديركل بهزيستي استان اردبيل عصر امروز( 23 شهریور) در حاشیه مراسم پایانی این مانور، در جمع خبرنگاران استان، اظهار داشت: حمايت هاي رواني واجتماعي در مقايسه با ساير اقدامات نظيرامداد و نجات و بازسازي مورد غفلت قرار ميگيرد ازسويي ميزان خسارات ناشي از آسيبهاي رواني – اجتماعي در مقايسه با خسارتهاي جاني و مالي قابل اندازه گيري نيست.
احمديان گفت: مشاركت مردم در برنامه ميتواند در كنترل آسيبها و بازتواني سريع منطقه مثمر ثمر باشد و از آنجا كه اولين مداخله گران در حوادث وسوانح مردم منطقه حادثه ديده هستند لذا آموزش وسازماندهي گروههاي مردمي ميتواند نقش بسزايي در حفظ ساختار محله تا زمان رسيدن نيروهاي دولتي داشته باشد.
مديركل بهزيستي استان اظهار داشت: طرح مشاور و حمايتهاي رواني اجتماعي در بلايا(طرح محب) با رويكرد اجتماع محور توسط دفتر مشاوره وخدمات روانشناختي سازمان بهزيستي در حال انجام است و در استان اردبيل در 30 محله انجام يافته و روستاي ديمان سي ويكمين محله طرح محب استان است.
احمديان تصريح كرد: در مانور طرح محب باتوجه به وظايف سازمان در ارائه خدمات روانشناختي در حوادث، سامانه مديريت و فرماندهي سانحه در بخش ستادي و گروههاي مردمي(در پنج گروه تداركات، امداد و نجات،امنيت و انتظامات، آموزش واطلاع رساني، ساماندهي اقشار آسيب پذير) طراحي شده است.
وي اذعان داشت: تاكنون سياستگذاريهاي كلان مديريت بحران، متمركز بر كاهش تلفات جاني و خسارات مالي و پيامدهاي جسماني بلايا بوده و آسيبهاي رواني اجتماعي وبرنامه ريزي جهت خدمات حمايت رواني مورد توجه نبوده است.
احمديان اضافه كرد: حمايت رواني اجتماعي فرآيند تشكيل تاب آوري در خانوادهها و جوامع آسيب ديده است و به مردم كمك ميكند تا با بحراني كه زندگيشان رامتلاشي كرده كنار آمده و به زندگي عادي باز گردند و در این راستا دادههاي آماري در سوانح نشان ميدهد ميزان شيوع اختلالات رواني پس از سانحه بسيار بالاست.
وي بیان داشت: طرح محب با نگاه به دانش و دست آوردهاي گذشته سازمان در پي ايجاد بستر است كه علاوه بر مداخله به موقع متخصصين در سوانح و بلايا با تكيه بر توانمنديهاي مردم و تشويق جامعه به ايجاد تشكلهاي محلهاي زمينه كاهش آسيب هاي ناشي از سوانح را فراهم نمايد.
گفتنی است؛ وظايف اصلي تيم محب محله، جمع شدن، سازماندهي وسازمان يابي، تجهيزشدن در محل انبار تداركات، نجات مصدومين زير آوارهاي سطحي، ارائه كمك هاي اوليه به مصدومين پراكنده، مهيا کردن مكان تجمع اقشار آسيب پذير، جمع آوري اقشار آسيب پذير وانتقال آنها به محل تجمع، اطلاع رساني واعلام پيام ها، ايجاد امنيت، دستگيري خلافكاران وتحويل آنها به نيروي انتظامي، جمع آوري مصدومين وانتقال آنها به نقاط تعيين شده و همكاري و هماهنگي با تيم فوريتي مي باشد.
پایان پیام/
نظر شما