محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن و مدیر طرح اسوه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به ادامه برگزاری طرح آموزش تخصصی قاریان ممتاز نوجوان در زمستان امسال و بهار 94 گفت: این طرح قابلیت های بدیع و مهمی دارد که قابل توجه است و آن پیش بینی آموزش های جامع و کامل و البته مستمر است، لذا اگر حمایت های مسئولین و دستگاه های قرآنی از این طرح ادامه پیدا کند، که البته تصمیم بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء هم بر حمایت از این طرح است، نتایج و برکات بسیاری خواهد داشت.
وی افزود: چنین طرحی در زمینه آموزش قاریان ممتاز نوجوان با این تدبیر و برنامه ریزی تا به حال وجود نداشته و بی نظیر است که این مسئله، جزء خلأ های کشور در این زمینه بود. آموزش هایی که به صورت تخصصی در گذشته برگزار شده، تک بعدی بوده است و تنها بر ارتقاء وضعیت تلاوت و قرائت قاریان توجه می شد که امید است با این برگزاری این طرح، هر دو بال مورد نیاز یک قاری برتر که «شخصیت قرآنی، ولایی، ارزشمند و انقلابی» و «توانمندی بالا در تلاوت قرآن» است، تقویت و پرورش داده شود.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن با بیان اینکه مرحله اول طرح اسوه پس از ضبط تلاوت های قاریان نوجوان به منظور پخش در شبکه های سیما به پایان می رسد، خاطر نشان کرد: بعد از اتمام این مرحله، مجموعه برگزار کننده طرح، آن را آسیب شناسی خواهد کرد و نقاط قوت و ضعف بررسی خواهد شد تا در مراحل بعد این نقاط ضعف برطرف شود که به این منظور از اساتید و شرکت کنندگان نظرسنجی خواهیم کرد و درنهایت تصمیم می گیریم که قالب برگزاری طرح ثابت بماند یا باید تغییر کند.
محمدتقی میرزاجانی بیان کرد: در فاصله اتمام مرحله اول تا آغاز مرحله های بعد، اساتید و مشاوران تربیتی و آموزشی، به صورت مستمر با قاریان در ارتباط خواهند بود و تکالیفی برای آن ها معین خواهند کرد تا روند آموزش ادامه داشته باشد.
میرزاجانی افزود: ما مدت یک سال برای برگزاری چنین طرحی را کافی نمی دانیم، چون فرصت لازم برای آموزش کامل وجود ندارد و آن چه که مطلوب ما است، ادامه این طرح در بازه زمانی 3 تا 5 سال است، البته به شرط تأمین امکانات و شرایط لازم که تصمیم بنیاد خاتم الاوصیاء هم بر این است که طرح پیگیری و روندی که در آموزش قاریان ممتاز نوجوان آغاز شده، تثبیت شود تا با آموزش هایی که در نظر داریم برگزار کنیم، قاریان ما به ثبات لازم در شخصیت قرآنی و سطح ممتاز تلاوت دست یابند.
وی خاطر نشان کرد: دغدغه و اهتمام ما در برگزاری این دوره مسابقات کشوری یا بین المللی نیست، اگر چه این مسابقات فواید و آثار خود را دارد. ما از بین 110 شرکت کننده از سراسر کشور، 36 نفر را انتخاب کردیم، تا به دور از فضای مسابقات و استرس و تشویش ناشی از آن، آن ها را در عرصه تربیت قرآنی و عرصه فنی تلاوت قرآن پرورش دهیم تا به عنوان یک مبلغ تمام عیار قرآنی، با حضور در مجالس و محافل قرآنی، تأثیراتی علاوه بر تلاوت قرآن داشته و بتوانند منشأ برکات باشند و جریان سازی کنند. لذا مسئله مسابقات مقوله ای جداست، اگرچه به دلیل توانمند شدن قاریان در طی این دوره، درخشش آن ها در مسابقات قابل پیش بینی است.
مدیر طرح اسوه در پایان گفت: در طی مدت برگزاری مرحله اول این طرح، پیشنهاد های زیادی برای گسترش آن و دعوت از افراد دیگر ارائه شده است، اما به نتیجه ای نرسیده ایم و فعلاً تصمیم داریم کسانی که تاکنون جذب کرده ایم، تربیت و طرح را سامان دهی کنیم، البته اگر شرایط برگزاری طرح های آینده ایجاد شود، دوباره این طرح را برگزار می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما