به گزارش خبرگزاري شبستان از اصفهان و به نقل از واحد اطلاع رساني دبيرخانه اجلاس و جشنواره بين المللي ميراث فرهنگي ناملموس، مسعود حسين ميرزايي، دبير اجلاس و جشنواره بين المللي ميراث فرهنگي ناملموس با تاكيد بر اشاعه و گسترش نمايش هاي آييني ملي و مذهبي گفت: تعزيه، نمايشي آييني و كهن است كه مضمون اصلي آن روايت واقعه عاشوراست كه با قدمتي ۳۰۰ ساله و ريشه هاي چند هزار ساله در تفكرات ايراني اسلامي مردم از جايگاه ويژه اي برخوردار است.
وي به طور كلي هنرهاي آييني را نمايشهايي با مضامين عرفاني و به ويژه تعزيه را نقطه عطف هنر متعهد توصيف و تصريح كرد: دبيرخانه اجلاس و جشنواره در راستاي حفظ، احيا و ترويج اين نمايش آييني ارزشي در نظر دارد در بخش جشنواره در محل تالار هنر و پشت ميدان امام(ره) از« ۱۶ - ۲۰ مهر» مراسم آييني تعزيه برگزار كند كه ميهمانان داخلي و خارجي و همچنين شهروندان مي توانند شاهد اين اجراها باشند.
دبير اجلاس و جشنواره اظهار كرد: تعزيه، هنر نمايش مذهبي در سال ۱۳۸۹ در فهرست جهاني ميراث فرهنگي ناملموس جاي گرفت و در همه شهرها و روستاهاي كشور هر ساله در ايام محرم و مناسبت هاي خاص به اجرا در مي آيد و هميشه مورد استقبال مردم است اما در ميان نياز به حمايت بيشتري توسط متوليان اين امر احساس مي شود.
اين مقام مسئول، تعزيه را داراي چهار عنصر اصلي شعر و موسيقي، آواز و حركت دانست و گفت: تعزيه هنر كهن و آيين گرانقدري است كه دست به دست و سينه به سينه به ما رسيده است و در دنياي امروز اعتبار و اهميت زيادي دارد و به همين دليل بايد با حمايتهاي مناسب و به جا از آن در جهت تعميق افكار و انديشههاي برتر ايراني و اسلامي از آن استفاده كرد.
گفتني است، كلان شهر اصفهان از« ۱۶ - ۲۰ مهر» ميزبان اجلاس و جشنواره بين المللي ميراث فرهنگي ناملموس با محوريت شهرداري خواهد بود
پايان پيام/
نظر شما