محمدعلی جلوه، مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص مطالبات رهبری در مورد داشتن روحیه کار جمعی اظهار کرد: گسترش روحیه تعاون و کار جمعی از طریق آموزش و پرورش و خانواده صورت میگیرد.
وی با تاکید بر نهادینه کردن کار جمعی از اوان کودکی در خانواده گفت: خانوادهها در دوران خردسالی خیلی به کار جمعی توجه نکرده و از بچهها کار فردی میخواهند و خیلی سرنوشت آنها را به هم گره نمیزنیم و این خود مصیبتی بزرگ است.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: در مدارس نیز وضعیت به همین منوال است و از دانش آموز نمره فردی میخواهیم نه گروهی، در حالیکه باید نمره دانش آموز را منوط به کمک به دانشآموز ضعیفتر کنیم تا بتوانیم کار جمعی را در دانش آموزان نهادینه کنیم.
مساجد ظرفیت مناسبی برای گسترش روحیه جمعی است
وی با اذعان بر اینکه در توسعه کار جمعی ضعیف عمل کردیم، تصریح کرد: مساجد ظرفیت مناسبی برای گسترش روحیه جمعی است چرا که آحاد مردم با مسجد در ارتباط هستند و اگر خطبای مساجد، هیئت امنا، هیئتهای مذهبی در این خصوص توجیه شوند که سرنوشتها به هم گره خورده و انسانها به هم محتاج و ملزم به کمک هستند، تا حدودی مشکلات برطرف میشود.
جلوه با اشاره به آیات و احادیث در مورد کمک به هم نوع و غافل نبودن از حال همسایه خود اظهار کرد: باید این احادیث را برای مردم تبیین کرده و بگوییم اینها برای اجراست، باید آنها را باور داشته و بدان پایپند باشیم.
وی با تاکید بر اینکه مساجد از گذشته مرکز تجمع انسانها و انجام کارهای گروهی بوده است، تصریح کرد: متاسفانه مساجد عملاً متولی مشخصی ندارند و هیئت امنای برخی مساجد سالهای سال بدون طرح و برنامه در مساجدحضور داشته که منجر به تضعیف فعالیتهای مسجد میشود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اختلافات موجود در هیئت امنا، امام جماعت، پایگاههای مقاومت و جوانان مساجد تصریح کرد: متاسفانه سازمان مشخصی برای پیگیری مسائل مسجد نداریم و همین اختلافات به معضلی تبدیل شده که موجب کم رنگ شدن فعالیتهای مسجدی میشود.
دروغ برای بسیاری از افراد تبدیل به سبک زندگی شده است
وی در ادامه به مطالبه دیگر رهبری که چرا دروغ در جامعه رواج دارد؛ اشاره و بیان کرد: دروغ یکی از گناهان کبیره و کلید سایر گناهان است همانطور که در یک دیوار سفید یک نقطه سیاه زشت است در جامعه اسلامی آنهم جامعه ولایی اگر دروغ یک درصد هم وجود داشته باشد، زشت و ناپسند است.
جلوه با ابراز تاسف از وجود دروغ در جامعه تصریح کرد: متاسفانه دروغ در جامعه ما بسیار زیاد است چون اگر زیاد نبود به دغدغه مقام معظم رهبری تبدیل نمیشد و این یک دغدغه و نگرانی است.
وی با بیان اینکه متاسفانه دروغ برای بسیاری از افراد به یک نوع سبک زندگی تبدیل شده است، افزود: عدهای در زندگی بدست آوردن مادیات به هر قیمتی برایشان یک ارزش است و متاسفانه برای ما طول زندگی بسیار مهمتر از عرض آن شده است.
جلوه ادامه داد: ما از عرض عمر غافل شدیم چون از هدف زندگی غافل شدیم، پس انداز کردن را با پس انداز شدن اشتباه گرفتیم و از الگوهای زندگی مانند رجایی غافل هستیم.
وی با تاکید بر اینکه باید زشتی دروغ را در دنیا و آخرت آشکار و با دروغگو در هر رده سنی برخورد کرد افزود: اگر برخوردها جدی باشد خیلی از مشکلات حل میشود، ابتدا باید برخورد ایجابی داشته و مردم را از مضرات دروغ آگاه کرد و سپس برخورد سلبی داشت.
پایان پیام/
نظر شما