به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، چهاردهمین جشنواره ملی صنعت چاپ، عصر روز گذشته 22 شهریورماه با حضور «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «محمودرضا برازش» مدیرکل دفتر امور چاپ ارشاد و جمع کثیری از فعالان فرهنگی و چاپخانهداران در تالار وحدت برگزار شد.
«علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی با تبریک روز ملی صنعت چاپ به حاضران گفت: ایرانیان از دیرباز در تولید، نشر و اندیشه پیشگام بودند. مردمان این خطه با هنر و صرافتی که در وجودشان بود از نوآوریهای جهانیان به خوبی بهره برده و فناوریهای برتر را در جهت معرفی فرهنگ و هنر خود به کار بستهاند. آنها پس از ورود صنعت چاپ این صنعت را به کار گرفته و برای ارتقای دانایی در جامعه همت ورزیدند.
وی بیان کرد: چاپ را نمیتوان صرفا یک صنعت دانست چرا که بیش از آنکه یک صنعت باشد یک هنر است تردیدی نیست نشر افکار و معارف بشری با توسعه صنعت چاپ مهیا شد و محور ارتباطات شکل گرفت. امروز همه علوم آکادمیک پیشرفت روزافزون خود را مدیون صنعت چاپ هستند. هنوز که هنوز است این صنعت جایگاه خود را در نشر کتاب و مطبوعات حفظ کرده است و حتی فناوریهای علمی، اطلاعات و دیجیتال نیز در خدمت چاپ قرار گرفته است.
جنتی با اشاره به گردش مالی این صنعت در جهان، توضیح داد: گردش مالی صنعت چاپ در جهان در حدود 800 میلیارد دلار است این در حالی است که سهم ایران از چرخه مالی حدود 3 میلیارد دلار است. در حال حاضر حدود 5 هزار واحد صنفی، صنعتی و تولیدی در عرصه صنعت چاپ فعال هستند و بیش از 50 هزار شغل در این حوزه برقرار است.
وی به نقش اتحادیهها و تشکل های صنفی در ارتقای صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: امیدواریم دستاندرکاران دولتی و غیردولتی به ابعاد اقتصادی این صنعت بیش از گذشته توجه کنند. در این میان نقش اتحادیههای صنفی در رونق بخشیدن به این صنعت بسیار مهم است. وزارت ارشاد به عنوان سیاستگذار و حامی این صنعت با توجه به شعار سال 93 در اجرای سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی برای تحقق اهداف این صنعت مصمم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیاست راهبردی دولت برای حمایت از فعالان بخش خصوصی را در واسپاری امور دانست و تاکید کرد: عزم وزارت ارشاد برای حل این مشکلات جدی است. این وزارتخانه تلاش میکند با همکاری اتحادیههای صنفی موانع موجود بر سر راه فعالیت روبه جلوی این صنعت را از میان بردارد و در این راه از تمام ظرفیتهای قانونی و اجرایی استفاده خواهد کرد.
وی در ادامه به برخی اقدامات و امضای تفاهم نامه هایی در رفع مشکلات صنعت چاپ اشاره کرد و توضیح داد: انعقاد تفاهم نامه هایی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و صندوق توسعه ملی، از جمله این اقدامات هستند که گام هایی در جهت حل مشکلات مربوط به سرمایه گذاری و زیرساختی در صنعت چاپ است. توسعه آموزش در صنعت چاپ و پرورش نیروی انسانی، تجهیز کتابخانه های استانی به آثار مربوط به صنعت چاپ، حمایت از نوآوری های داخلی با هدف اشتغال زایی و ایجاد بسترهای لازم برای سرمایهگذاری جدی در صنعت چاپ، از دیگر مواردی بود که به گفته علی جنتی در صدر برنامههای دفتر امور چاپ وزارتخانه متبوعش است.
جنتی به تشکیل بانک جامع اطلاعات چاپ و نشر که از اولویت های دفتر چاپ و نشر این وزارتخانه است اشاره کرد و گفت: به دلیل فقدان پایگاه های علمی و پژوهشی و عدم تعادل در نیازها با تقاضا، برخی چاپخانه ها با کمبود سفارش کار مواجه شدند این در حالی است که در گمرکات کشور با ورود انبوه ماشین آلات چاپی و خروج ارز از کشور روبرو هستیم. وزارت ارشاد برای رفع این مشکل هم گامهای لازم را برخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: برپایی گردهماییها، هم اندیشیها، جشنواره ها و نمایشگاههای حوزه چاپ نشان دهنده توجه جدی وزارت ارشاد به صنعت چاپ و اهمیتی که این وزارتخانه برای حمایت از تشکلهای صنفی و اتحادیهها است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر واسپاری امور حاکمیتی که دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال آنها است، اذعان کرد: دولت یازدهم، واسپاری کلیه تصدی گری هایش را در حوزه های مختلفی که در اختیار دارد از جمله صنعت چاپ، به عنوان یک سیاست کلان و راهبردی دنبال می کند.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری نیز همواره به تولید دانش و حرکت در مرزهای علم توصیه کردهاند و جوانان ایرانی فعال در این حوزه مایه افتخار کشور هستند.
علی جنتی در پایان گفت: صنعت چاپ برای کشوری مانند ایران که گامهای بسیاری در علم برداشته یکی از اولویتهای اساسی است و گسترش این صنعت از جمله الزامات حضور در مرزهای دانش است.
به گزارش شبستان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم از پیشکسوتان و کارآفرینان صنعت چاپ کشور تقدیر کرد.
پایان پیام/
نظر شما