حجت الاسلام والمسلمین سید علی فرمانی، استاد حوزه و تولیت بقعه مبارکه امامزاده یحیی در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: اگر کاری را فرد غیر روحانی انجام دهد چندان مورد انتقاد قرار نمی گیرد ولی اگر کاری را که به ظاهر خطاست یک روحانی انجام دهد حرف های بسیار زده می شود.
وی با اشاره به اینکه حضرت آیت الله حق شناس می فرمودند یک طلبه هم به شور نیاز دارد و هم به شعور، گفت: روحانیون به دو بال تقوا و علم توأمان نیاز دارند.
این استاد حوزه با تأکید بر اینکه مردم علاقه بسیار زیادی به روحانیت دارند، خاطرنشان کرد: در کلاس های مشاوره ای که در اماکن عمومی مانند متروها و پارک ها و مناطق مختلف شهر حتی شمال شهر تهران برگزار می شده است مردم بسیار زیادی حتی آنهایی که به ظاهر حجاب مناسب و لباس مناسب بر تن ندارند به دور روحانی جمع می شوند.
وی در همین ارتباط افزود: مردم روحانی باتقوا، باسواد، به روز و اهل مشورت را می پذیرد لذا ضروری است در کنار اهتمام به تهذیب و تزکیه نفس آشنایی مناسب و کاملی با علوم و فنون روز داشته باشد.
وی با بیان اینکه اگر به بچه ای بگوییم کاری را انجام ندهد نمی دهد اما بلافاصله می پرسد خب چه کاری انجام دهد لذا روحانیت در کنار بحث سلبی باید اهتمام جدی به مسایل ایجابی داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین فرمانی افزود: در زمینه ارتباط مردم با روحانیت باید استعدادسنجی هم صورت گیرد به این معنی که هر فردی مطابق با استعدادش مشغول به فعالیت شود.
وی افزود: در همین ارتباط است که پیامبر گرامی اسلام به ابوذر می گفت تو فقط کار تبلیغی انجام بده ولی به سلمان فارسی توصیه به انجام امور مدیریتی نیز می کرد.
تولیت امامزاده یحیی با تاکید بر اینکه امروزه شیوه آموزشی جدید حوزه ها دارای نواقص فراوانی است، بیان کرد: حجت الاسلام والمسلمین جاودان به تولیت مدرسه علمیه حق شناس (حجت الاسلام والمسلمین سیدمیرهاشم حسینی) می گفت اگر حرف تان در میان مسئولان حوزه نفوذ دارد و می توانید طلبه جذب نکنید.
وی در همین ارتباط تصریح کرد: این حق به این معنا نیست که ما به طلبه نیاز داریم خیر بلکه اتفاقا جمعیت بسیار زیادی از طلاب در سطح کشور و جهان نیازمند است هم باید امکانات سخت افزاری و نرم افزاری نیز مطابق با تعداد طلاب افزایش یابد.
استاد حوزه با اشاره به اینکه وقتی فردی در نهاد یا سازمانی جذب و تربیت می شود آن نهاد و سازمان در مورد نحوه و محل خدمت آن فرد تصمیم گیری می کند در حالی که متاسفانه چنین روندی در حوزه ها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه هزینه بسیار زیادی برای تعلیم و تربیت طلاب می شود، خاطرنشان کرد: به محض اینکه طلبه ملبس می شود یا فارغ التحصیل می شود هیچ نظارتی در حوزه در مورد وی صورت نمی گیرد.
امام جماعت مسجد امامزاده یحیی با انتقاد از سیستم آموزشی حاکم در حوزه های علمیه گفت: حجت الاسلام والمسلمین مختاری از شاگردان آقای مجتهدی که از اساتید حوزه تهران می فرمودند از بس اسلام را صادر کرده ایم در داخل کشور خود دچار ضعف هستیم.
وی تاکید کرد: این سخن به این معناست که باید مسئولان ارشد حوزه توجه بسیار جدی ای به تعلیم و تربیت داشته و بحث بسیار مهمی به نام تبلیغ را دست کم نگیرند.
وی در پایان با اشاره به اینکه شهید مطهری می فرمودند مقام تبلیغ کمتر از مقام اجتهاد نیست، خاطرنشان کرد: هرچه مردم ما از روحانیت فاصله بگیرند و آفت مدرک گرایی در حوزه ها رواج یابد وضعیت فرهنگی جامعه بر همین منوال خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما