«روزی مردی در كویر برخاست»و«تک درختی درکویر»

خبرگزاری شبستان:«روزی مردی برخاست»و«تك درختی در كویر» عناوین دو اثر داستانی از زندگی مرحوم آیت الله طالقانی است كه هم زمان با سالروزوفات آن عالم جلیل القدر برای علاقه‌مندان كتاب و كتابخوانی معرفی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «روزی مردی برخاست»عنوان كتابی ازمحمدرضا محمدی پاشاك و زندگی‌نامه داستانی آیت الله طالقانی است.

این كتاب از مجموعه مفاخر ملی و مذهبی است كه نویسنده، در هجده فصل زندگی‌نامه آیت الله طالقانی را به زبان داستانی به رشته تحریر در آورده است.

این اثر، بیانی روایی دارد و نویسنده سعی كرده درآن زندگی‌نامه تاریخی ـ سیاسی آیت الله طالقانی را به صورت داستانی ارائه دهد.

كتاب روایتی خطی دارد كه نثر آن تا حدودی روان است و در آن روایت داستانی از زمان تولد تا زمان درگذشت مرحوم طالقانی در كتاب بازگو شده است.

در بخشی از متن كتاب آمده است:« آبان ماه، به بهانه فضای باز سیاسی زندانیان آزاد می‌شوند و چندی نمی‌گذرد كه انقلاب به بار می‌نشیند و روزگاری نو آغاز می‌شود. قلب آیت الله سیدمحمود طالقانی، باز هم با وجود خستگی روحی و جسمی برای مردم می‌تپد

«تك درختی در كویر» شرحی است بر زندگی پربار آیت الله طالقانی كه به صورت خلاصه در روایتی داستانی توسط زهرا حیدری به نگارش درآمده است.

این اثر در پانزده فصل شماره دار تقسیم بندی شده است كه تنها نقش جدا كننده مطالب از یكدیگر را دارد و  فصل بندی داستانی به صورتی كه باید كاربرد ندارد. در واقع به نظر می رسد این تنها مزیت این گونه فصل بندی اثری چنین مختصر در ترتیب دادن به خوانده های مخاطب است و فصول آنچنان مرز مشخصی را به نمایش نمی گذارند.

نویسنده كوشیده با قرار دادن نوجوانی امروزی به عنوان راوی داستان و ساخت موقعیتی فرضی (ساخت فیلمی از زندگی آیت الله طالقانی) برای بیان مایه اصلی داستان، مخاطب نوجوان اثر را به آن جلب نماید.

این ویژگی در كلیت داستان نیز موفق عمل كرده است و به خوبی توانسته آب و تاب لازم را به ماجرای اصلی اثر بدهد. كلیت اثر را از نظر روایت باید به دو دسته تقسیم كرد. قسمت هایی كه راوی نوجوان به بیان موضوعات دیده و شنیده و خوانده در مورد شخصیت آیت الله طالقانی و اطرافیانش می پردازد كه شیوه ای ساده و معمول در روایت است و در این بخش نویسنده با به كار بردن ادبیاتی ساده و در عین حال برخوردار از ویژگی روزآمد بودن و زبان حال مخاطب بودن كوشیده بیانی سلیس و روان و بدون حشو و زوائد را به مخاطب ارائه دهد.

اما شكل دوم روایت بخش هایی را شامل می شود كه راوی نوجوان به همراه اطرافیانش كه شخصیت های فرعی داستان را تشكیل می دهند به تماشای فیلم ساخته شده می پردازند و در واقع نویسنده مخاطب اثر را با فیلم نامه بخش هایی از فیلم ساخته شده رو به رو می كند.

گفتنی است، دو اثر داستانی «مردی كه برخاست» و «تك درختی در كویر» توسط انتشارات سوره مهر به ترتیب به چاپ‌های ششم و چهارم رسیده‌اند.

پایان پیام/

کد خبر 401152

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha