به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، آیین نکوداشت شانزدهمین جشن سینمای ایران شب گذشته 19 شهریورماه با حضور معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی و جمع کثیری از پیشکسوتان و اهالی سینما در محل خانه سینما برگزار شد. این مراسم برای نکوداشت چهار تن از پیشکسوتان عرصه سینما؛ امین تارخ، مجید مسچی، فرید مصطفوی و حسین ملکی برگزار شد؛ در این مراسم در ابتدا، تیزری از افرادی که قرار بود تقدیر شوند، پخش میشد و پس از آن تعدادی به روی صحنه فراخوانده میشدند و درباره او حرف میزدند و بعد از وی تقدیر میکردند.
اولین نفری که مورد تقدیر قرار گرفته شد، «مجید مسچی» مدیر موسسه سینما شهر و مدیر سابق و پیشکسوت عرصه سینما و تلویزیون بود. در این نکوداشت، حجتالله ایوبی، سیدمحمد بهشتی، سیدفخرالدین انوار، محمدمهدی عسگرپور و محمود کلاری حاضر شدند.
ایوبی: مسچی، منشا کارهای بزرگی در سینما است
«حجتالله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی که در جریان نکوداشت «مجید مسچی» به روی صحنه فراخوانده شد، طی سخنانی گفت: من در اینجا دلایلی برای خوشحال شدن دارم؛ اول اینکه خانه سینما با آرامش و وقار توانست یک سال پر حادثه را پشت سر بگذارد و از همه شما برای برگزاری این جشن خیلی ممنون هستم. دوم اینکه خوشحالم در کنار چهرههای نامدار سینما از آقای مسچی تقدیر میشود چون او شایسته تقدیر است.
وی درباره آشناییاش با مسچی توضیح داد: زمانی در موسسه اکو بودم در جریان به روز کردن سالن آنجا به صورت سینما، با مسچی آشنا شدم. همه اهالی سینما او را میشناسند و اگر در همین سالهای پرحادثه مجید مسچی نبود اوضاع به گونهای دیگر رقم میخورد. او کسی است که خوب کار کرد و همه محکوم به کار با او بودند.
رئیس سازمان سینمایی، مسچی را منشا کارهای بزرگی در سینما دانست و گفت: او بر سینما حق بزرگی دارد و من افتخار میکنم که در کنارم آقای مسچی هستم و همکارانی نظیر او دارم. او هر وقت حرف میزند ناشی از علم و تجربه است. او در موسسهای بسیار کوچک و با نیروهای اندک کارهای بزرگی انجام میدهد.
بهشتی: برگزاری بزرگداشت مسچی نشانه بلوغ سینمای ایران است
«سیدمحمد بهشتی» مدیر سابق سینمایی کشور که در این مراسم حضور داشت، در سخنانی کوتاه گفت: مسچی از همه توصیفاتی که افراد درباره او داشتند، بهتر است. خیلی به این موضوع فکر کردم که همه این حسنهایی که او دارد برای چیست؟ و به این نتیجه رسیدم که او ویژگی صفت هوا را فهمیده و مانند هوا و یک نسیم خنک است، چراکه همه به هوا نیاز دارند. این نشانه بلوغ جامعه سینمای ایران است که برای مسچی بزرگداشت برگزار میکنند.
انوار: مسچی به بعد اقتصادی سینما پرداخت و نخبه سینماست
در ادامه «سید فخرالدین انوار» مدیر سابق سینمایی نیز دیگر فردی بود که به بالای صحنه فراخوانده شد. وی نیز گفت: دیدن جایگاه و ارزشهای این دوستان که نقش مهمی در سینمای ایران بازی کردهاند یکی از لحظات لذت بخش زندگی من است. اینکه جشن پانزدهم بعد از 3 سال به جشن شانزدهم رسید موضوعی است که به خاطر آن از مدیریت خانه سینما تشکر میکنم.
وی، مسچی را یکی از نخبگان سینما دانست و اضافه کرد: او در آرامش و سکوت کارهای بنیادی کرد و به بعد اقتصادی سینما پرداخت. ما معمولا در ارشاد این مشکل را داریم که به ما به چشم فرهنگی صرف و نه اقتصادی نگاه میکنند. یک بار یکی از مدیران از من پرسید که شما برای حجاب چکار کردید من به او گفتم سینمای ما با حجابتر از خیابانهایی است که شما ساختید و سینمای ما سینمای با ارزشی است.
عسگرپور: جایزه «سیف الله داد» این دوره به مسچی اهدا میشود
«محمدمهدی عسگرپور» مدیر عامل خانه سینما نیز در مراسم تقدیر از مجید مسچی، طی سخنانی گفت: در مراسم گذشته درمورد سیاهنماییها صحبت کردم و در این جلسه میخواهم در مورد سفیدنمایی سینمای ایران حرف بزنم. باعث افتخار من است که شاهد این مراسم باشم. من به خودم و اعضای هیات مدیره تبریک میگویم چون انتخابهای خوبی داشتیم.
وی با اشاره به جایزه «سیف الله داد» که برای خادمین سینما در نظر گرفته شده، بیان کرد: جایزه «سیف الله داد» چند سالی است به خادمین سینما در حوزه اجرایی داده میشود؛ این جایزه قبلا به آقای قالیباف و مهندس سیروسفر اهدا شده بود و اکنون این جایزه به مجید مسچی که از معدود مدیران کشور است که در استفاده از بودجه بیتالمال دقت میکند، اهدا میشود. در دورهای که تخصص مدیران هدر دادن بیتالمال بود او این کار را نکرد. این حجم فعالیت بیسروصدای او قابل تقدیر است. همه کسانی که با او کار کردند خاطره خوبی با او دارند.
مدیر عامل خانه سینما ادامه داد: من از رئیس سازمان سینمایی به دلیل تعامل خوبی با ما برقرار کرد تا جشن اختتامیه به خوبی برگزار شود تشکر میکنم. امیدوارم این جشن بدون مشکلی برگزار شود تا کسی بیانیه انا لله برای خانه سینما ندهد.
ادای دین کلاری به مسچی پس از 30 سال
«محمود کلاری» تصویربردار باسابقه سینمای ایران نیز درباره مسچی گفت: افتخار بزرگی به من داده شد تا در این بزرگداشت حضور داشته باشم تا به آقای مسچی ادای دین کنم. من از 30 سال پیش او را میشناسم و زیردستش کار کردهام. مهمترین خصلت او انسانیت است که در جامعه کم شده ما به او بزرگمرد کوچک را داده بودیم و صمیمیترین رابطه با همکارانش با وی داشتند. من عکاس و فیلمبرداری سراغ ندارم که به اندازه او از امکانات پیچیده سینما اطلاعات و آگاهی داشته باشد.
وی اضافه کرد: او نمونهترین مدیری است که میشناسم و مناعت طبع او باعث شده بدون جنجال و هیاهو و در سکوت و آرامش کار کند و همیشه بروز باشد. او مدیری لایق در تلویزیون بود و در سال 60 که موزیک ویدیو وجود نداشت وقتهای مرده تلویزیون با اسلاید پر میشد او برنامه جامعی ریخت تا بهترین اسلایدهای عکاسان بزرگ جمعآوری شود. همچنین عکسهای آرشیو خبرگزاریهای مطرح جهان در خصوص انقلاب ایران را جمعآوری کرد. آرشیو امروز صدا و سیما مدیون مسچی است.
پس از ایراد سخنان، مجید مسچی برای دریافت سیمرغ خانه سینما و جایزه سیف الله داد، به روی صحنه آمد و طی سخنانی نیز گفت: تعاریفی که برخی دوستان از من کردند خیلی تعجببرانگیز بود. این جایزه برای من ارزشمند است چون از دست اهالی سینما آن را گرفتم و به اسم سیفالله داد است.
پایان پیام/
نظر شما