آغاز به کار جشنواره سراسری« نوای رحمت» در سنندج

خبرگزاری شبستان: چهارمین جشنواره سراسری دف نوازی با عنوان« دف نوای رحمت» شامگاه چهارشنبه(19شهریور) با حضور مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اساتید برجسته موسیقی، مسئولان استانی و دف نوازانی از استان های کشور در پردیس سینمایی بهمن سنندج آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان  از سنندج، دف نوازی در استان کردستان دارای سابقه ای تاریخی و طولانی است و به مناسبت های مختلف به ویژه ماه های رمضان، ربیع و میلاد رسول اکرم(ص) نوای دلنشین دف در منازل، تکایا و مساجد این استان طنین انداز می شود.

 

احترام به دف در این استان به  حدی بالا است كه  وقتی  اين ساز شكسته و يا پاره شود مردم مي گويند كه دف شهيد شده  است.

 

محتوای این موسیقی عرفانی ذکر خدا و مدح رسول خداست و به دلیل اهمیتی که مردم این دیار برای این نوای عرفانی قائل هستند، برگزاري جشنواره ها و رویدادهایی با این مضمون بسیار مورد استقبال مردم قرار می گیرد.

 

کردستان سرآمد موسیقی عرفانی دف است

مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه این جشنواره، گفت: استان کردستان دارای هنرمندان نام آشنا و برجسته ای در حوزه موسیقی به ویژه موسیقی عرفانی دف است و در این حوزه از جایگاه والایی در سطح جهان برخوردار است.

 

پیروز ارجمند، افزود: استان کردستان با پرورش هنرمندان برجسته‌ای همچون مرحوم خلیفه میرزا آقاغوثی در این زمینه دارای شهرت جهانی است و مهد موسیقی ایران زمین نیز به شمار می رود.

 

کردستان مهد موسیقی و قطب اصلی دف نوازی در جهان است

رییس حوزه هنری کردستان نیز با بیان اینکه کردستان مهد موسیقی و قطب اصلی دف نوازی در جهان است، گفت: با توجه به جایگاه دف و دف نوازی در میان مردم استان، در کنار سایر فعالیت ها، احیای این بخش در دستور کار قرار گرفت.

 

امین مرادی، افزود: با تلاش ها و تعامل و مشارکت  دستگاه‌های مختلف فرهنگی و همچنین حمایت های استاندار کردستان، برگزاری این جشنواره آن هم به صورت سراسری  در استان احیا و با استقبال خوب مردم روبرو شد.

 

وی، یادآور شد: پس از اعلام فراخوان جشنواره 300 اثر از استان های کشور به دبیرخانه جشنواره واصل شد که پس از بازبینی توسط هیات انتخاب 200 اثر در سه رده از 15 استان پذیرفته شد.

 

به گفته وی آثار راه یافته به این جشنواره در 2 بخش گروه نوازی و تک نوازی و ر یک برنامه زمانبندی شده در روزهای پنج شنبه و جمعه 20 و 21 شهریور ماه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر به رقابت می پردازند.

 

یکی از اعضای هیات داوران جشنواره نیز، گفت: بر اساس تحقیقات تیم پژوهشی پروفسور محمدرضا درویشی و حمید رضا انجام شده سابقه موسیقی منطقه اورامانات به بیش از 15 تا 25 هزار سال قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد.

 

مهدی احمدی، افزود: بر این اساس ما صاحب موسیقی جهان هستیم و این مساله به صورت علمی ثابت شده و به خاطر این موضوع دو نشان افتخار به این 2 پژوهشگر داده شد.

 

در این مراسم اساتید برجسته ای همچون استاد بیژن کامکار، دکتر جلیل عندلیبی و فربد عبداللهی حضور داشتند.

 

همزمان با اختتامیه این جشنواره که 21 شهریور در عمارت خسروآباد سندج برگزار می شود از استاد بیژن کامکار از چهره های برتر موسیقی کردی تجلیل خواهد شد.

 

بخش مسابقه این جشنواره در روزهای پنج شنبه و جمعه در دو نوبت صبح و عصر  و در دو گروه تک نوازی و گروه نوازی اجرا شده و برنامه موسیقی محلی نیز در قالب بخش جنبی این جشنواره طی این دو روز از ساعت 20 به بعد در عمارت خسرو آباد برگزار می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 401072

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha