حجتالاسلام حسن روحانی گفت: نتیجه مذاکرات موفق و سازنده وزرا با همتایان خود نشان میدهد که دو طرف از اراده لازم برای توسعه همکاریها در بخشهای مختلف برخوردارند.
رییس جمهوری اظهارداشت: در زمینه کشاورزی ، معدن ، صنعت و انرژی و حمل و نقل ، پولی و بانکی ، سرمایه گذاری مشترک و خدمات فنی و مهندسی ، مصمم به توسعه روابط دوجانبه هستیم.
روحانی با اشاره به مراحل پایانی تکمیل راه آهن قزاقستان از طریق ترکمنستان به ایران ، گفت به این ترتیب قزاقستان می تواند از طریق ایران به خلیج فارس و ایران نیز متقابلا از طریق خط ریلی به چین و روسیه مرتبط شود.
رییس جمهوری در زمینه کریدور جنوب به شمال و تفاهماتی که بین ایران ، ترکمنستان ، ازبکستان و عمان وجود دارد، گفت: پیوستن قزاقستان به این جمع می تواند این کریدور را فعال تر کند.
روحانی همچنین آمادگی ایران را برای گسترش همکاریهای دو کشور در عرصه انرژی بویژه نفت و گاز مورد تاکید قرار داد.
رییس جمهوری در ادامه به ضرورت همکاریهای مشترک در زمینه مبارزه با تروریسم اشاره کرد و اظهارداشت: همکاری مشترک کشورهای منطقه و از جمله ایران و قزاقستان در مبارزه با خشونت و افراطی گری به عنوان یک نفع جمعی و مشترک، مد نظر ما است.
روحانی سپس به بحث گردشگری و همکاریهای علمی مشترک پرداخت و افزود: همکاری های علمی می تواند به شکوفایی دو کشور بویژه در زمینه فناوریهای نو و ارتقای کیفی دانشگاهها منجر شود.
رییس جمهوری گفت: در زمینه گردشگری نیز با توجه به جاذبه های دو کشور ، باید همکاری های دوجانبه گسترش و تعمیق یابد.
رییس جمهوری قزاقستان نیز در این دیدار با ابراز خشنودی از حضور هیأت بلندپایه ایرانی در آستانه گفت: قزاقستان، ایران را به عنوان شریک مطمئن خود در منطقه و دریای خزر میشناسد.
نور سلطان نظربایف با ابراز ناخرسندی از حجم مبادلات کنونی دو کشور گفت: ما باید همه تلاش خود را برای گسترش این همکاری ها و افزایش حجم مبادلات تجاری انجام دهیم.
وی افزود: در مذاکرات خصوصی راجع به مسایل مهمی بویژه در زمینه همکاریهای مشترک دو کشور گفتو گو کردیم و وزارتخانههای مربوطه را مأمور پیگیری توافقات نمودیم.
رییس جمهوری قزاقستان پیشنهاد داد که برای گسترش هر چه بیشتر روابط دو کشور، شورای مشترک همکاریهای تجاری توسط اتاق های بازرگانی ایران و قزاقستان تشکیل شود.
نظربایف همچنین با اشاره به مراحل پایانی خط راه آهن قزاقستان – ترکمنستان – ایران ، گفت که کشورش علاقه مند است در بنادر جنوبی ایران مرکز فعال تجاری ایجاد کند.
گسترش همکاریها برای حفظ امنیت و محیط زیست دریای خزر، علاقه مندی برای برای استفاده از امکانات فنی ایران ، ابراز امیدواری برای نتیجه بخش بودن مذاکرات ایران و ۱+۵ و همکاریهای مشترک بانکی از دیگر مواردی بود که رییس جمهوری قزاقستان به آنها پرداخت.
نظربایف در بخش پایانی صحبتهایش گفت: پیوسته به گسترش روابط با ایران اهمیت میدهم و خواهان توفیق روزافزون کشورتان هستم.
پایان پیام/
نظر شما