به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری خراسان رضوی؛ علیاکبر ترابیان از هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی و نویسنده کتاب «درختان صنوبر» درباره فصول این كتاب اظهار داشت: بنده برخلاف معمول، این مجموعه را به سه فصل مردابیها، سحرناكان، و افق وارهها تقسیم كردهام.
وی ادامه داد: فصل اول(مردابیها) شامل داستانهایی از عراقیهای زمان صدام و یك داستان ایرانی است كه به دنبال آنها آمده است، معتقدم موضع هر كس به افكاری كه با آنها زندگی میكند، برمیگردد ممكن است در همان زمان عراقهایی بودند كه انقلابی فكر میكردند، یا ایرانیهایی كه صدامی زندگی میكردند؛ مثل داستان «جلالخالق» که در همین مجموعه آمده است.
فصل دوم (سحرناكان) شرح افرادی است كه جنگ از نظر مكانی تا زندگی خانوادگیشان، و از نظر زمانی تاكنون برای آنها ادامه داشته است، ممكن است مردم آنها را بشناسند ولی نمیتوانند دركشان كنند، چون نگاه آنها با جنگ و مصائب فاجعهآمیز آن سیاسی و اجتماعی نیست بلکه یک نگاه عرفانی است.
فصل سوم به جنگ و جبهه پرداخته است؛ از نوع روایاتی از افقوارهها مثل جشنوارهها یا سوگوارهها، در آفندها و پدافندها وقایعی اتفاق میافتاد كه برای حاضران صحنه تجربههایی از «نوع دیگر» نمایان می شود.
نویسنده در دیباچه این كتاب اینگونه نوشته است: به چند دلیل این مجموعه را به رشته تحریر درآوردم: خودآزمایی دوباره تكنیكهای داستاننویسی، خاطرات منتشرنشده و كمكاری در ادبیات داستانی پایداری، شخصیتهای این داستانها بازیگرانی هستند كه سنگینترین نقشها را به عهده گرفته اند، اینكه چقدر توانستهاند سهم این نقشها را بپردازند، به زبان و بیان و فضای هر داستان برمیگردد، امیدوارم این مجموعه شروعی باشد برای آنها كه جنگ را درك كرده اند و میخواهند آن را بنویسند ـ كه هر چه بنویسند، كم است، چون تأثیر آن هشت سال تا قرنها باقی خواهد ماند.
«درختان صنوبر» در قطع رقعی و در شمارگان ۲۵۰۰نسخه منتشر شده است.
پایان پیام
نظر شما