لزوم  بومی سازی و پرهیز از نگاه بخشی و وزارتخانه ای در برنامه های فرهنگی و اجتماعی

خبرگزاری شبستان: مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد بر لزوم بومی سازی و پرهیز از نگاه بخشی و وزارتخانه ای در برنامه های فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، مسعود شریعتی مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد امروز(18شهریور) در جلسه کارگروه تخصصی امور فرهنگی و اجتماعی استان با بیان اینکه نقشه راه می تواند در توسعه هر بخشی از استان مبنای کار باشد گفت: نگاه بخش و وزارتخانه ای به برنامه ها در استان می تواند زمینه ساز افزایش مشکلات باشد.

 

وی افزود: وقتی به نقشه راه نگاه می کنیم لازم است همپوشانی و هم راستایی در یک مسیر حداقل برای یک سال آینده ما مشخص باشد.

 

شریعتی با اشاره به ظرفیت بالای بخش های استان در حوزه های گوناگون گفت: متاسفانه به همین میزان تصمیم گیری ها از جامعیت لازم برخوردار نیست.

 

وی تصریح کرد: بخش های مختلف استان باید برنامه های ابلاغی از سوی وزارتخانه های خود را با توجه به ظرفیت های استان بومی سازی و سپس به اجرا درآورند.

 

شریعتی افزود: اگر هر بخش و سازمان با توجه به دستورالعمل و برنامه ابلاغی خود عمل کند هیچ کاری در استان به نحو مطلوب پیش نمی رود.

 

وی اضافه کرد: حتما باید در برنامه ها بومی سازی لحاظ شود و از انجام برنامه هایی که تنها دارای دیدگاه بخشی و وزارتخانه ای است پرهیز شود.

 

مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد با اشاره به مشترک بودن برخی از برنامه های اداره کل تربیت بدنی استان با سایر دستگاه ها گفت: نباید تنها اداره کل تربیت بدنی برنامه های مربوط به ورزش و جوانان را پیگیری کند بلکه باید سایر ادارات نیز در این حوزه وارد شوند و ما را یاری کنند.

 

وی با بیان اینکه اکنون تنها حدود 10 درصد مردم استان یزد ورزش می کنند افزود: تمام دستگاه های استان امکاناتی را در زمینه ورزش در اختیار دارند که باید از آن امکانات در جهت جذب مردم به ورزش استفاده کنند.

 

شریعتی افزود: توسعه سازمان های مردم نهاد از دیگر حوزه هایی است که در راستای فعال سازی و افزایش آن ها تمام دستگاه ها می توانند موثر باشند.

 

وی با بیان اینکه پرداختن به حوزه جوانان مربوط به دستگاه خاصی نیست افزود: مطابق با قانون 23 دستگاه باید در زمینه های مرتبط با جوانان فعالیت داشته باشند.

 

شریعتی از موفقیت دانش آموزان استان در کنکور، سطح تحصیلات عالی ، موقعیت جغرافیایی  و... به عنوان مزیت های استان یاد کرد.

 

وی با اشاره به عدم نشاط در جامعه، افزایش بیماری های دیابت و عروق، ناهنجاری های اجتماعی و... به عنوان چالش های پیشروی استان گفت: وجود نیروهای جوان و امکانات دستگاه ها و بخش خصوصی از مزیت های این سازمان در مقابله با چالش ها می باشد.

 

مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد تصریح کرد: وجود پروژه های نیمه تمام ورزشی، کمبود امکانات ورزشی، توزیع نامتوازن امکانات از مهمترین مشکلات این سازمان است.

 

وی بر لزوم توزیع متوازن امکانات توسط دستگاه ها در سطح استان تاکید کرد و افزود: در بعضی مناطق امکانات بسیار خوبی موجود است علیرغم آنکه شاید جمعیت چشمگیری نداشته باشد و اما در بعضی مناطق پر جمعیت با کمبود امکانات مواجه هستیم که های امر باعث به وجود آمدن مشکلات اجتماعی شده است.

 

شریعتی با بیان اینکه در نقشه راه در رابطه با مسائل بانوان واقعا با مشکل روبرو هستیم گفت: اگر ما برای بانوان که نیمی از جمعیت را تشکیل می دهند برنامه نداشته باشیم در آموزش، ورزش، تربیت، مسائل دینی و اعتقادی و... آنها با مشکل روبرو می شویم.

 

وی تصریح کرد: همانگونه که برای تخلیه انرژی پسران جوان برنامه ریزی می کنیم باید برای تخلیه انرژی دختران نیز برنامه داشته باشیم.

 

شریعتی گفت: عدم توجه به ورزش بانوان، عدم بهسازی اماکن و امکانات ورزشی، عدم حمایت از قهرمانان ورزشی، ضعیف بودن فرهنگ ورزش و پژوهش و... از مشکلات پیشروی ورزش استان است.

 

وی اضافه کرد: مرکزیت جغرافیایی استان و وجود امکانات مناسب جهت برگزاری همایش ها، اردوها، المپیادها و... می تواند زمینه ساز رشد توسعه استان باشد.

 

مدیر کل ورزش و جوانان استان یزد با اشاره به مغفول ماندن اجرای برنامه توسعه پنجم گفت: این مغفول ماندن باعث می شود تا انگیزه ها برای برنامه ریزی در بین کارشناسان از بین برود.

 

وی با اشاره به وجود 77 پروژه نیمه تمام ورزشی با پیشرفت سه تا 97 درصد در استان گفت: حدود 70 درصد این پروژه ها بدون کار کارشناسی و توجه به اسناد بالا دستی انجام شده است.

 

شریعتی تصریح کرد: هنگامی که برای برنامه های که در گذشته تدوین شده است ارزشی وجود نداشته باشد کارشناسان انگیزه خود را برای تدوین برنامه جیدی از دست می دهند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 400598

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha