به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی در این مراسم با بیان اینکه امروز تحلیل درستی از کار و اشتغال در کشور وجود ندارد، گفت: پراکندگی جمعیتی در خراسان جنوبی باعث شده است نحوه خدمات رسانی به مردم سخت شود.
محمد سنجری با تاکید بر اینکه امروز بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی ما هیچ آشنایی با بازار کار و حتی رشته انتخابی خود در دانشگاه ها ندارند، افزود: نیروی انسانی امروز ارزشمندترین سرمایه های فرهنگی ما محسوب می شوند که باید از آن برای پیشرفت کشور در عرصه های مختلف به درستی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم در بحث توسعه کشور کار کنیم باید بر روی منابع انسانی در راستای کارآفرینی و تولید ثروت بیشتر از گذشته سرمایه گذاری کنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی اظهار داشت: امروز در بیشتر کشورهایی که اقتصاد موفقی داشته اند می بینیم که تنها با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی خود در دنیا مطرح شده اند اما در کشور ما بیشترین تکیه ما برای تولید ثروت بر روی منابع طبیعی است و این خود یک بحران در توسعه کشور محسوب می شود.
سنجری با بیان اینکه امروز نرخ بیکاری در کشور از بزرگترین دغدغه های مسئولان است، تصریح کرد: بیکاری و فقر باعث گسترش بسیاری از اسیب های اجتماعی می شود و امروز در بسیاری از آسیب ها می بینیم که فقر و بیکاری در بروز این آسیب ها بیشتر از مسائل فرهنگی تاثیر داشته است.
وی با انتقاد از اینکه متاسفانه دانشجویان ما امروز کمترین آگاهی را از رشته انتخابی خود و بازار کار آن دارند، افزود: فارغ التحصیلان ما امروز تنها به دنبال مشاغل دولتی هستند و حتی دانشجویی که می تواند در مشاغل فنی فعالیت کند هیچ آگاهی از بازار کار خود ندارد و این یک خلاء جدی برای توسعه کارافرینی در کشور محسوب می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ادامه داد: امروز فرهنگ کار و کار افرینی در کشور دچار مشکل است و برای برون رفت از رکود اقتصادی و شکست هرگونه تحریم باید بر روی سرمایه های انسانی کشور بیشتر از گذشته توجه کنیم.
سنجری اتحاد و انسجام بین دستگاه های اجرایی را برای حل این مشکل ضروری دانست و گفت: بر اساس سند توسعه سهم هر دستگاهی برای این منظور مشخص شده است اما متاسفانه هنوز نتوانستیم برای رسیدن به اهداف سیاست های کلان اقتصادی گامی موثر برداریم.
رییس دانشگاه پیام نور بیرجند هم با تاکید بر اینکه بحث کار آفرینی از مباحث مهمی است که این دانشگاه در دستور کار خود قرار داده است گفت: نقش تعاون در ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان ما باید از طریق دانشگاه ها دنبال شود و این دانشگاه در این راستا اقدامات جدی را انجام داده است.
دکتر مهدی ثقفی با بیان اینکه باید رویکرد دانشگاه های کشور به سمت اهمیت تعاون و کار آفرینی تغییر کرده و از پتانسیل های موجود جامعه در راستای خروج از رکود اقتصادی استفاده بیشتری شود، اظهارداشت: تنها راه استفاده از توان نیروهای انسانی در استان ما به دلایل مختلفی مانند خشکسالی ها، عدم پیشرفت چشمگیر در حوزه های مهم اقتصادی و ... تعاون و ترویج فرهنگ تعاون است.
وی بر توجه بیشتر مسئولان استان از استفاده از نیروهای بومی استان در ردیف های استخدامی و استفاده بیشتر از قشر جوان و تحصیل کرده استان برای افزایش کار آفرینی تاکید کرد و ادامه داد: امروز ارتباط بین علم وصنعت آنطور که باید اتفاق نیفتاده است و به همین دلیل بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاهی ما سر خورده شده اند.
رییس دانشگاه پیام نور بیرجند خاطرنشان کرد: با راه اندازی واحد کار آفرینی و تعاون دانشگاهی امید است این استان بتواند در این راستا گام های مهمی را بردارد.
پایان پیام/
نظر شما