نقش شيخ طوسي در احياي اجتهاد

خبرگزاري شبستان: آيت الله نجفي گفت: شيخ طوسي مجدداً اجتهاد را وارد حوزه هاي علميه نموده و در واقع روش فقاهتي و اجتهادي از زمان ايشان، مجدداً وارد حوزه هاي شيعي شد؛ بدين معنا شيخ طوسي احياگر امر اجتهاد بودند هرچند خودِ ائمه آغازگر اين مهم بودند.

آيت الله ضياء الدين نجفي توليت و بنيانگذار حوزه علميه نبي اكرم (س) در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاري شبستان با اشاره به اينكه تعاليم ديني بر اساس قرآن و روايات مي باشد تصريح كرد: حوزه هاي علميه ريشه بسيار  طولاني و عميقي دارند كه در طول تاريخ اسلام خاصه تشيع محل توليد و گسترش معارف و علوم بوده اند. و ي حوزه ها را داراي كاركردهاي مختلف در شئون مختلف اجتماعي، علمي و فرهنگي خواند و خاطرنشان كرد: تأسيس حوزه ها به زمان حيات ظاهري ائمه عليهم السلام برمي گردد و صحابي اهل بيت، در زمره نخستين شاگردان ايشان مي باشند.

تبلور اساسي حوزه در زمانِ امام باقر و امام صادق بود

استاد حوزه با تأكيد بر اينكه همه مردم در همه زمانها بايد مطابق قرآن و سنت عمل كنند اظهار داشت: تبلور اساسي حوزه در زمانِ امام باقر و امام صادق بود كه اين دو بزگوار، حوزه علميه عظيمي را تأسيس كردند و نقل است كه امام صادق، نزديك به 4000 شاگرد داشته اند. وي علمايي مانند شيخ كليني، شيخ صدوق و ... را از فقيهان اوليه و برجسته دوران غيبت كبري دانست و گفت: با آغاز غيبت كبري، اين آقايان، صحيفه هاي ائمه را جمع كرده و به صورت كتب مدون درآوردند كه بحار الانوار، من لا يحضره الفقيه و ... از جمله اينها مي باشد.

شيخ طوسي احياگر امر اجتهاد بودند

توليت حوزه علميه نبي اكرم (س) با تصريح بر اينكه تا زمان شيخ طوسي، علماي اعلام، احاديث و روايات را بدون تفسير يا اجتهاد جمع آوري مي كردند اظهار داشت: شيخ طوسي مجدداً اجتهاد را وارد حوزه هاي علميه  نموده و در واقع روش فقاهتي و اجتهادي از زمان ايشان، مجدداً وارد حوزه هاي شيعي شد؛ بدين معنا شيخ طوسي احياگر امر اجتهاد بودند هرچند خودِ ائمه آغازگر اين مهم بودند.

 

امام جماعت مسجد نبي اكرم (س) با اشاره به اين كلام نوراني از امام زمان (عج) كه ما اصول را بيان مي كنيم و شما بر اساس اين اصول، فروع جزئي و احكام و مسايل را بيان كنيد گفت: بعد از شيخ طوسي، صدها سال روش اجتهادي ايشان دست نخورده باقي ماند تا اينكه امام خميني (ره) روش فقهي جديدي را كه ناظر بر اهميت زمان و مكان بود بيان كردند. وي در ادامه ضمن اشاره به اينكه الحمدالله حوزه هاي علميه در حال حاضر به يمن وجود مرجع تقليد ، غني هستند اظهار داشت: همه طلاب اين افتخار را دارند كه شاگرد امام صادق و سرباز امام زمان (عج) هستند لذا وظيفه سنگيني بر دوش آنها مي باشد.

طلاب به موقع در عرصه های مختلف حضور یابند

آيت الله نجفي نقش طلاب و روحانيت را حضور به موقع و پاسخ گويي در عرصه هاي مختلف جامعه خواند و بيان كرد: در زمان غيبت كبري، مرجعيت، نقش رهبري جامعه را بر عهده دارند و الحمدالله همواره به خوبي در اين نقش، با جديت عمل كردند. وي تصريح كرد: با توجه به تهاجمات سنگين فرهنگي دشمن، وظيفه روحانيت خطيرتر و مهمتر شده است كه در سايه توجه به فرامين و توصيه هاي حكيمانه مراجع بزرگوار تقليد و مقام معظم رهبري، در دفاع از دين و تعاليم الهي موفق خواند بود.

بنيانگزار مدرسه علميه نبي اكرم (س) حوزه هاي علميه را همواره متعهد خواند و گفت: بايد تخصص در كنار تعهد باشد همچنان كه يك طبيب متخصص اگر متعهد نباشد نمي تواند به خوبي و درستي به وظيفه اش عمل كند. وي در پايان خاطرنشان كرد: حوزه در كنار دانشگاه توانسته اند دو بال تعهد و تخصص را تعليم و تربيت كنند و انشالله با تبعيت از مقام معظم رهبري ومرجعيت بزگوار و در سايه وحدت كلمه بتوانند جامعه را در مسير عدالت و پيشرفت هدايت كنند.

پايان پيام/

 

 

کد خبر 400104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha