محمد تقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن و مدیر برنامه ریزی و اجرایی طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به برگزاری مسابقات ارزیابی قاریان در تاریخ 12 تا 14 شهریور ماه گفت: آزمون ارزیابی مدرسان قرآنی پنج شنبه و جمعه، 20 و 21 شهریور برگزار می شود.
وی تصریح کرد: طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن، توسط موسسه شورای توسعه قرهنگی قرآنی کشور به شورای عالی قرآن ابلاغ شد و شورای عالی قرآن به عنوان مجری این طرح، طبق ضوابط هر سال یک آزمون جامع برای ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم برگزار می کند که امسال دوره سوم در حال برگزاری است.
مدیر برنامه ریزی و اجرایی طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآنی با بیان این که شورای عالی قرآن، طبق تقویم زمانبندی مشخصی این دوره از آزمون ها را برگزار می کند خاطر نشان کرد: فرآیند این آزمون ها از دی ماه 92 آغاز شده و تا آبان ماه امسال ادامه دارد که در طی این مدت، قاریان و مدرسان قرآن کریم از سراسر کشور در آزمون ثبت نام و در مراحل مختلف آن شرکت می کنند.
وی در توضیح مراحل مختلف آزمون ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم ضمن اشاره به مراحل ثبت نام، آزمون ورودی و آزمون نظری و آزمون پایانی گفت: شرکت کنندگان در این طرح بر اساس آزمون ورودی در چهار سطح طبقه بندی می شوند که این سطوح، برای شرکت در مراحل مختلف آزمون در نظر گرفته شده بود و ممکن است برخی از شرکت کنندگان به سطح های پایین تر یا بالاتر بروند و یا در سطحی که برای آن ها تعیین شده است، باقی بمانند.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن با اشاره به این که در این طرح و در مرحله پایانی یا مرحله «عملی و مصاحبه» 60 نفر از خواهران و برادران قرآنی شرکت کرده اند، افزود: این مسابقات در دو بخش عملی شامل قرائت تحقیق و ترتیل و نیز مصاحبه شامل مراحل ارزیابی توانمندی تدریس و پرسش سوالات، برگزار می شود که این مراحل با توجه به آیین نامه و سطح داوطلبان تعیین می شود و در نهایت پس از انجام آخرین مرحله و آزمون پایانی، نتایج جمع بندی و صلاحیت شرکت کنندگان بررسی می شود. کسانی که در مراحل مختلف آزمون حد نصاب لازم را کسب نکرده اند، می توانند در آزمون جبرانی که در مهرماه برگزار می شود، شرکت کنند. در نهایت هم نتایج آبان ماه امسال اعلام می شود که به پذیرفته شدگان، گواهی و مدرک معتبر اعطا می شود.
وی همچنین با اشاره به این که مدرک اعطایی از سوی شورای عالی قرآن معتبر ترین مدرک در سطح کشور در زمینه تدریس قرآن است، گفت: این مدرک مدت اعتبار ندارد و دائمی است و از دارندگان آن علاوه بر تدریس در مراکز مختلف قرآنی، در برنامه های صدا و سیما و اعزام به سفرهای خارجی جهت تبلیغ و قرائت استفاده می شود و اگر دارنده مدرک کارمند دولت باشد، سطح حقوق ماهیانه وی نیز افزایش می یابد. همچنین شورای عالی قرآن در تلاش است تا تسهیلات ویژه بنیاد نخبگان کشور به دارندگان این مدرک اختصاص یابد.
میرزاجانی در پایان افزود: آزمون پایانی یا آزمون عملی و مصاحبه از سایر آزمون های گذشته سخت تر و دشوار تر است که شرکت کنندگان باید مراحل مختلف این آزمون را پشت سر بگذارند و حد نصاب نمره را که بر اساس آیین نامه ها مشخص شده است، کسب کنند که پس از آن مدرک شرکت کنندگان با توجه به سطوح چهارگانه برای شرکت کنندگان صادر می شود.
لازم به ذکر است دوره چهارم این آزمون ها، دی ماه امسال آغاز می شود و تا آبان ماه سال آینده ادامه خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر شما