پنج هزار کلاس غیرمقاوم نتیجه غفلت شهرداری/سرانه فضای آموزشی منطقه 22 صفر است

خبرگزاری شبستان: مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه پنج هزار کلاس غیرمقاوم در برابرحوادث وجود دارد گفت: سرانه فضای آموزشی در منطقه 22 صفر است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، اسفندیار چهاربند، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در نشست خبری صبح امروز گفت: تعداد 107 مدرسه استیجاری در شهر تهران وجود دارد.

 

وی افزود: بیش از 40 مدرسه حکم تخلیه داشته اند اما با تلاش های معاونت حقوقی و معاونت پشتیبانی با مذاکره هایی که صورت گرفت به توافق رسیدیم تا به لطف خدا هیچ حکم قلع و قمی در مدارس کشوری اجرا نشود.

 

چهاربند با تأکید بر اینکه پنج هزار کلاس غیرمقاوم در شهر تهران وجود دارد، اظهار کرد: این پنج هزار کلاس در مقابل زلزله به شدت آسیب پذیر هستند که باید بازسازی شوند.

 

مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه 1500 هکتار فضای آموزشی شهر تهران نیاز دارد، اظهار کرد: آنچه که داریم 750 هزار هکتار است یعنی 50 درصد از نیازهای ما اصلا وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه یکی از بخش های محروم فضای آموزشی کشور شهر تهران است، اظهار کرد: برای بهسازی پنج هزار کلاس نباید هیچ مشکلی داشته باشیم، این حق مردم باید از کسانی که ساختمان می سازند دریافت شود.

 

وی افزود: طبق ماده 13 شهرداری علاوه بر عوارض باید تا پنج درصد هزینه برای توسعه فضای آموزشی از کسانی که ساختمان می سازند دریافت کند.

 

چهاربند بیان کرد: گرفتن عوارض قانونی حق مردم است که این مسئله به شهرداری محول شده است که به این عمل تعهد ندارد.

 

چهاربند اظهار کرد: اگر این عوارض طی سه سال گرفته شود مبلغ 2500 میلیارد تومان است که 5 هزار کلاس غیر مقاوم بهسازی می شود، اما شهرداری از سازنده ها این مبلغ را دریافت نمی کند و این یک غفلت نابخشودنی است.

 

مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران تصریح کرد: در منطقه 22 بالغ بر 44 هزار واحد مسکونی در حال ساخت و ساز است که پیش بینی می شود تا دو سال آینده 25 هزار دانش آموز ساکن شوند ،اما یک متر مربع فضای آموزشی در منطقه 22 وجود ندارد و تا دو سال آینده یک فاجعه رخ می دهد چرا که فقیرترین منطقه به لحاظ آموزشی منطقه 22 است.

چهاربند اظهار کرد: امروز به صراحت عرض می کنم آموزش و پرورش هیچگونه تعهدی نسبت به ثبت نام دانش آموزان منطقه 22 ندارد و متولی شهرسازی تهران باید پاسخگو باشد چرا که هیچ فضای آموزشی اختصاص نداده است.

 

چهاربند ادامه داد: چگونه می توان ساختمان ها و مجتمع هایی که در منطقه 22 با متراژهای بالا ساخته می شوند به کاربری آموزشی در آینده تبدیل کرد.

 

وی با بیان اینکه مطالبه جدی آموزش و پرورش فضای آموزشی است، اظهار کرد: تهران هرچه زیباتر می شود اما از لحاظ فضای آموزشی فقیرتر می شود که در یک دوره 10 ساله و 15 ساله قابل جبران نیست.

 

وی با بیان اینکه تأمین نیروی انسانی مشکل حل شدنی است اما تامین فضای آموزشی را چه کار باید کرد، اظهار کرد: سرانه خدمات آموزشی در منطقه 22 صفر است.

وی  درباره ی وجود کلاس های چند پایه گفت:کلاس‌های چند پایه در مناطق روستایی تهران از گذشته وجود داشته ووجود خواهد داشت. البته  در بخشی از مناطق تهران و در بخش جنوبی تهران از زمانی که محله‌های مرتضی‌گرد و خلیج به مناطق 18 و 19 تهران اضافه شده‌اند، در بعضی نقاط با کمبود دانش‌آموز مواجه هستیم.

 

چهاربند افزود: یکی از راهبردهای انسداد مبادی بیسوادی و ترک تحصیل از طریق کلاس‌های چندپایه است، این روش جدید نیست و تأکید داریم در مناطق کم جمعیت، کلاس‌های چند پایه داشته باشیم و شاهد ترک تحصیل دانش‌آموزان نباشیم پیش بینی می کنیم 30 یا 40 کلاس در دو ناحیه تهران از طریق کلاس‌های چند پایه داشته باشیم.

 

به گفته ی مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران امسال حدود 75 درصد دوره آموزشی که برای معلمان چهارم ابتدایی و هشتم متوسطه وجود داشت، تا قبل از آغاز سال تحصیلی انجام می‌شود و 25 درصد آن حدود دو ماه بعد از شروع سال تحصیلی به انجام خواهد رسید.

 

چهاربند با اشاره به ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش تهران گفت:‌ با شروع تابستان 93 با کمبود حدود 900 آموزگار ابتدایی مواجه بودیم همچنین در دوره اول متوسطه، امسال دو پایه اول و دوم راهنمایی داریم که به جهت ساختار نظام جدید آموزشی است و 30 تا 35 درصد نیروهای این دوره به عنوان نیروی مازاد استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه در یک دوره 5 ساله به طور متوسط یک پایه تحصیلی نخواهیم داشت، افزود: مکانیزم بازنشستگی و بازخریدی برای این تعداد نیروی مازاد که عمدتاً زن هستند در نظر بگیریم که بر اساس قانون مشکلات به وجود می آید.

 

چهاربند با بیان اینکه طبیعی است در دوره انتقال برای برخی فرهنگیان مشکلاتی ایجاد می‌شود، گفت:‌ درباره این موضوع جنبه الزام نباید باشد و برای افرادی که از دوره متوسطه به ابتدایی می‌آیند تا 4 ساعت تقلیل ساعت کار برای آنها در نظر می‌گیریم.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 400011

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha