به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، آيتالله مكارمشيرازي امروز (16 شهريور) در مراسم آغاز به كار دروس حوزههاي علميه در سال تحصيلي جديد گفت: از ديدگاه اسلام و قرآن پايههاي آفرينش حضرت آدم بر علم و دانش بود و اين ديدگاه مهم اسلام است.
وي گفت: حضرت آدم عالم به اسرار هستي شد و آن مقام والا را پيدا كرد و آيات قرآني در محيط جاهليت عرب وارد شد كه علم ارزشي نداشت، اما پايه ديدگاه اسلام در خصوص بشر همان پايه علم و دانش است.
اين مرجع تقليد بيان داشت: افتخار ميكنيم كه مذهبي داريم كه در شرافت انساني قدم بر ميدارد و حوزهها نيز در اين راستا قدم بر ميدارند و بايد به اين مسائل توجه داشته باشيم.
آيتالله مكارمشيرازي تصريح كرد: طبق روايات در زمان غيبت اگر علما نباشند و دين دفاع نكنند و در برابر دشمن داخلي و خارجي ايستادگي نكنند، همه از دين خداوند خارج ميشوند و اينجاست كه بايد قدر خود را بدانيد.
وي گفت: حافظان دين خدا در زمان غيبت علما و فضلا هستند كه بايد توجه كنيم و همواره به ترويج دين و مسائل اسلامي بپردازيم.
اين مرجع تقليد تصريح كرد: در حديث ديگري نيز آمده است علما كساني هستند كه عملشان گفتارشان را تصديق كنند و اول خودشان عمل كنند و بعد ديگران را دعوت كنند.
آيتالله مكارمشيرازي با بيان اينكه حوزههاي علميه در اين زمان وظايف سنگيني دارند گفت: به طور كلي حمايت از مسائل فرهنگي جامعه اسلامي وظيفه حوزههاست و متاسفانه مسائل فرهنگي كه رهبر معظم انقلاب هم فرمودند يكي از اركان نظام است، در حال كمرنگ شدن است.
وي گفت: بنده مشاهده ميكنم كه يكي يكي دستگاهها ميگويند كه مسائل فرهنگي بر عهده ما نيست، پس بر عهده كيست، حتي يكي از حراستهاي دانشگاهها بيانيه داده بود كه مسائل فرهنگي بر عهده ما نيست، تمام نهادها بدون استثنا در مسائل فرهنگي نقش دارند.
اين مرجع تقليد بيان داشت: حوزهها در خصوص مسائل فرهنگي نقش جدي دارند و بايد مانع از تزلزل مباني آن شود، هم به خاطر حفظ نظام و هم به خاطر حفظ قرآن و مكتب اهل بيت و همه در برابر آن مسئوليت داريم.
آيتالله مكارمشيرازي در ادامه گفت: اولين وظيفه سنگين حوزهها اين است كه فقط سنتي را حفظ كرد، فقه سنتي پايه مرجعيت است، پايه حلال و حرام است و پايه سياست و اقتصاد و عبادت اسلامي است.
وي گفت: مبادا به واسطه پرداختن به مسائل ديگر موضوع فقه سنتي كمرنگ شوند و به اين موضوع امام راحل بارها و بارها تاكيد كردند.
اين مرجع تقليد عنوان داشت: يكي ديگر از مسائل پاسخگويي به مسائل مستحدثه است و بايد حوزههاي علميه موضوع شناسي كرده و پاسخگويي كنند تا كسي نگويد اسلام در برابر اين مسائل پاسخي ندارد.
آيتالله مكارمشيرازي گفت: اصول محكمي در فقه اسلام موجود است كه ميتواند پاسخگوي تمام اين مسائل باشد و بايد به آن توجه كنيم.
وي گفت: يكي ديگر از مسائل كه حوزهها بايد توجه كنند، دفع شبهات است و از هر سويي اين شبهات در حال گسترش است و از گوشه و كنار اين مسائل در حال گسترش است و بايد در اين زمينه توجه داشته باشيم و جواب بدهيم.
اين مرجع تقليد گفت: يكي از موضوعات مهم اين است كه با زبان خودشان پاسخگويي به شبهات داده شود و يكي از زبانهاي مهم كه در حوزهها بايد ترويج يابد، زبان عربي است.
آيتالله مكارمشيرازي ادامه داد: از سوي ديگر بايد مفسران قرآن كريم ترويج شود و بايد از مسائل قرآني استفاده كرد و تنها قرائت قرآن نباشد.
وي بيان داشت: از ديگر وظايف حوزهها پرورش پژوهشگران حوزوي است كه بايد بتوانند اسلام را در جنبههاي مختلف حفظ كنند.
اين مرجع تقليد گفت: بايد پيام اسلام را به جهان برسانيم و از همه ابزارها بايد استفاده كنيم تا علم و دانش و مكتب اسلام را ترويج دهيم.
آيتالله مكارمشيرازي با تاكيد بر پاسخگويي به سئوالات گفت: براي اين موضوع بايد از سايتهاي قوي استفاده كنيم كه بسيار اثر بخش است و نبايد مورد غفلت قرار گيرد.
وي با اشاره به حوزههاي علميه شهرستانها گفت: كساني كه كار مهمي بر عهده آنها در قم نيست بايد به شهرستانها بروند زيرا مذاهب باطل در آنجا فعال شده كه اگر حوزههاي علميه قوي داشته باشند، كسي نميتواند رخنه كند و بايد حوزههاي علميه شهرستانها را تقويت كنيم.
اين مرجع تقليد تصريح كرد: تربيت استادان لايق از ديگر مسائل حوزه است كه در بسياري از حوزههاي بايد به تربيت اساتيد حوزهها پرداخت و از سوي ديگر به تقويت و تربيت قضات لايق اهتمام داشت.
آيتالله مكارمشيرازي گفت: به نظر من آيه نفر يعني تاسيس اولين حوزه علميه در زمان پيامبر(ص) كه ما افتخار ميكنيم به دنبال آن مسائل هستيم.
وي گفت: بايد خدا را شاكر باشيم كه سرباز امام زمان(ع) شديم و در اين مسير آمدهايم و از همه نعمتها بالاتر است و بايد همواره خدا را شكر كرد و اميدوارم كه شما در اين شرايط حساس و بعضا طوفاني بتوانيد موفق باشيد.
پايان پيام/
نظر شما