به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، مراکز تصمیم سازی در سوریه با توجه به تحرکات آمریکایی ها برای تشکیل پیمان بین المللی علیه تروریسم در حال ارزیابی وضعیت سیاسی منطقه از جمله خطرات پیش روی این کشور هستند تا در صورت بروز خطرات احتمالی آمادگی نشان دادن واکنش مناسب را داشته باشند.
دمشق می ترسد این پیمان نیز به سرنوشت گروه « دوستان سوریه» دچار شود و از اهداف از پیش تعیین شده خود فاصله بگیرد.
موضع رسمی سوریه در قبال مبارزه با تروریسم کاملا شفاف است، دمشق خواستار مقابله با گروهک های تکفیری و تندرو مانند داعش است با این وجود احتمال مشارکت سوریه در این پیمان بین المللی بسیار ضعیف به نظر می رسد زیرا دولت های منطقه ای و اروپایی تمایل به دور نگه داشتن تهران و دمشق از این پیمان را دارند و مشغول رایزنی برای اتحاد با دشمان این دو کشور هستند.
راهبرد کنونی آمریکا مبتنی بر تضعیف داعش می باشد از آنجا که دوستان قدیمی این گروهک اکنون به دشمنانش تبدیل و سبب تغییر جایگاه داعش در موازنه قدرت های منطقه ای شده اند.
دمشق در حال حاضر اقدامات پیشگیرانه قطر برای جایگزین کردن احتمالی جبهه النصره به جای داعش را زیر نظر گرفته است، این تصمیم قطر جهت پر کردن خلأ تضعیف نقش داعش و یا حتی نابودی آن اتخاذ شده است.
آمریکا اکنون به نزدیکی با عشائرعرب سنی و گروه های کرد می اندیشد، از آنجایی که این گروه ها، از مخالفان سرسخت داعش به شمار می روند قادر خواهند بود با پشتیبانی تسلیحاتی و پوشش هوایی آمریکا نقش موثرتری را در نبرد با داعش و تحقق اهداف ایالات متحده ایفا کنند.
با وجود حضور گروه های مختلف مخالف نظام سوریه در حومه دمشق و جنوب این کشور ارتش سوریه بر مقابله با داعش متمرکز شده است، همانگونه که ایران و مقاومت اسلامی لبنان و فلسطین نیز بر خطر گسترش تروریسم تفکیری تأکید دارند و خواستار پایان دادن به تحرکات جریان های افراطی و تندرو در منطقه هستند.
البته نباید از نظر دور داشت که اقدامت آمریکا در حوزه رویایی با جریان های تکفیری مصرف کوتاه مدت دارد و بنا بر گمانه زنی ها امکان بازگشت به گزینه پشتیبانی تسلیحاتی و مالی گروه های به اصطلاح معتدل از سوی ایالات متحده وجود دارد و این به معنای اجرای مجدد پروژه «سرنگونی نظام سوریه با توسل به قوای نظامی» و شعله ور شدن آتش جنگ های خونین در منطقه خاورمیانه است.
پایان پیام /
نظر شما