تعاونی مرزنشینان خراسان جنوبی خواستار اصلاح ماده 133 قانون مالیات مستقیم شد

خبرگزاري شبستان: شركت‌مدیرعامل اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی خواستار اقدامات جدي در رابطه با اصلاح ماده 133 قانون مالیاتهای مستقیم يا تفسير آن در خصوص معافيت مالياتي شد و گفت: تعاوني‌هاي عشايري، روستايي، صيادي، دانشجويي با موضوع فعاليت مشابه از ماليات معاف هستند اما تعاوني‌هاي مرزنشينان در اين زمينه از قلم افتاده است.

به گزار ش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بيرجند، حجت الاسلام سید محمدباقر عبادی، نماینده مردم بیرجند، درمیان وخوسف در خانه ملت امروز (15 شهريور) در جریان بازدید از اتاق تعاون خراسان جنوبي؛ پای درد دل تعاونگران نشست و از نزدیک در جریان مشکلات آنها قرار گرفت.

 

تعاونی مرزنشینان خواستار اصلاح ماده 133 قانون مالیات مستقیم شد

شركت‌مدیرعامل اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی در اين دیدار با اشاره به اینکه مرزنشینان استان نقش بسزایی در تامین امنیت و توسعه پایدار ایفا می کنند، اظهار كرد: بيش از 216 هزار نفر از این افراد در قالب شرکتهای تعاونی مرزنشین ساماندهی شدند.

 

الله نظر اسعدزاده به مشكلات عمده اين تعاوني‌ها اشاره كرد و بيان داشت: كمبود نقدينگي و سرمايه در گردش به دليل محروميت استان، عدم همكاري بانك‌ها در پرداخت تسهيلات، عدم معافيت مالياتي در ماده 133 قانون مالياتها مستقيم، عدم تناسب كالاهاي سهميه مرزنشينان با نياز واقعي و مصرف آنان از جمله مشكلات تعاوني‌هاي مرزنشين خراسان جنوبي است.

 

برخی تعاونی ها به دلیل انباشت مالیات ممنوع الخروج شده اند

وي خواستار اقدامات جدي در رابطه با اصلاح ماده 133 قانون مالیاتهای مستقیم و يا تفسير آن در خصوص معافيت مالياتي شد و گفت: تعاوني‌هاي عشايري، روستايي، صيادي، دانشجويي با موضوع فعاليت مشابه از ماليات معاف هستند اما تعاوني‌هاي مرزنشينان در اين زمينه از قلم افتاده است.

 

مدیرعامل اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی با تاكيد بر اينكه اين ماليات‌ها در توان مرزنشينان نيست، افزود: برخي از تعاوني‌ها به دليل مالياتها معوق و انباشته شده ممنوع الخروج شده‌اند و حتي مصادره اموالشان نيز جوابگوي اين معوقات نيست.

 

فهرست كالاهاي سهميه‌اي مرزنشينان اصلاح شود

اسعدزاده پيشنهاد داد: مالياتهاي معوقه بخشوده شود و در خصوص كمك به تامين سرمايه در گردش تعاوني ها از طريق بانك‌ها تمهيدات لازم انديشيده شود. 

 

وي يادآور شد: بايد فهرست كالاهاي سهميه‌اي با جايگزين کردن كالاهاي مفيد و مورد نياز و مصرف مرزنشينان اصلاح شود.

 

 ساخت بيش از 17 هزار مسكوني توسط تعاوني‌هاي خراسان جنوبي

نائب رئيس تعاوني مسكن مهر نيز در اين جلسه گفت: در خراسان جنوبي 17 هزار و 670 واحد مسكوني توسط تعاوني‌ها ساخته شده است. 

 

غلامحسين يوسفي افزود: براي واحدهاي مسكن مهر استان كه 31 هزار واحد است اعتبار 529 ميليارد تومان هزينه شده است.

 

فعاليت 2 هزار و 403 تعاوني در خراسان جنوبي

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی نیز در اين جلسه تعاونیهای استان را 2 هزار و 403 تعاونی دانست و گفت: در این تعاونیها 766 هزار و 730 نفر عضو هستند و تاكنون در اين تعاوني‌ها براي 18 هزار نفر اشتغال ایجاد شده است.

 

محمد سنجري با اشاره به اينكه تعاونیهای استان در 14 موضوع فعالیت میکنند، افزود: در سال گذشته 100 تعاوني با عضويت  يك هزار و 600 نفر تشكيل شده است.

 

تلاش براي ترويج فرهنگ تعاون در جامعه

وي عملكرد تعاوني‌هاي استان را مطلوب دانست و بيان كرد: همه تلاش ما براي رسيدن به ظرفيت قوانين و سهم 25 درصد تعاونی‌ها در برنامه پنجم توسعه و ترويج فرهنگ تعاون در بين مردم است.

 

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی ادامه داد: بايد نگاه ويژه به تعاون در استان در قالب تعامل و همفزايي و به دور از مسائل حاشيه‌اي كه ما را از اصل كار دور مي‌كند، ايجاد شود.

 

نمايندگان مجلس تقويت بانك توسعه به لحاظ مالي را پيگيري كنند

سنجري با تاكيد بر اينكه در حوزه تعاون كم لطفي شده است، يادآور شد: در سياست‌هاي كلان كشور مواردي براي توجه به تعاون ديده شده است اما متاسفانه بخش تعاون از اين ظرفيت قانون نتوانسته به خوبي استفاده كند.

 

وي با بيان اينكه افزايش سرمايه بانك توسعه تعاون محقق نشده است، درخواست كرد تا نمايندگان مجلس شوراي اسلامي تقويت بانك توسعه به لحاظ مالي و صندوق ضمانت را پيگيري كنند.

 

 وجود مشكلات اداري و ترويج فرهنگ تعاون در جامعه

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در اين جلسه با ابراز خوشحالي از اينكه با مشكلات تعاوني‌ها استان آشنا شده، اظهار داشت: تعاوني‌ها چشمه جوشان اشتغال در كشور هستند كه بايد به آنان در بحث اقتصاد مقاومتي توجه ويژه شود.

 

 حجت الاسلام سید محمد باقر عبادي با اشاره به اينكه در بحث عدالت اجتماعي ذهن‌ها به سوي تعاوني‌ها مي‌رود، متذكر شد: متاسفانه در بحث اداري و ترويج فرهنگ تعاون مشكلاتي وجود دارد.

 

 با اقدامات مسئولان فرصت مرز خراسان جنوبي براي مرزنشينان تبديل به بن بست شده

وي بر فرهنگ‌سازي شيوه تعاون و همكاري اعضاء آن در جامعه تاكيد كرد و گفت: برخي از تعاوني‌ها در اين زمينه با چالش‌هاي مواجه هستند. 

 

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در خصوص اصلاح ماده 133 قانون مالياتها مستقيم، عنوان كرد: اتاق تعاون استان مشكلات و راهكارهاي خود را به صورت مكتوب براي پيگيري اين امر تحويل دهد.

 

شوراي ساماندهي مبادلات مرزي برگزار شود

حجت الاسلام عبادي با بيان اينكه فرصت مرز خراسان جنوبي براي مرزنشينان تبديل به بن بست شده، بيان كرد: متاسفانه سخت‌گيري كه در استان‌هاي ديگر وجود ندارد توسط مسئولان اين استان اعمال مي‌شود.

 

 وي خواستار برگزاري شوراي ساماندهي مبادلات مرزي در استان شد و گفت: بايد در اين شورا مشكلات مرزنشينان به صورت ويژه بررسي شود تا در آينده نزديك شاهد نا امني مرزها و مهاجرت مرزنشينان نباشيم.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 399731

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha