حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد حسینی نیا، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با تاکید بر اینکه نوع و فضای محیط بر افراد تاثیر دارد، گفت: البته آنچه در شکل گیری شاکله و شخصیت آدمی نقش اساسی را دارد بینش می باشد.
وی افزود: بی شک حضور در فضایی مانند حوزه های علمیه که منتسب به اهل بیت (ع) می باشد در روحیه و اخلاق افراد تأثیر دارد.
استاد حوزه با تصریح بر اینکه نباید عده ای صرف مطالعه چند کتاب و حضور در کلاس های اساتید بزرگوار را حمل بر شخصیت والای خود کنند، گفت: به تعبیر قرآن انسان ها اسیر بدترین شیاطین یعنی خناس هستند لذا انسان همواره برای رهایی باید به رب متعال و آستان ربوبی ایشان متوسل شوند.
وی ادامه داد: حوزویانی که با تفکر قرآنی آشنا هستند به خوبی می دانند صرف حضور در مدرسه نمی توانند احرازکننده شخصیت علمی باشد لذا باید جدیت در تزکیه نفس و تحصیل علوم اسلامی داشت.
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه شیطان آدمی را به نفس اماره تحریک و تهییج می کند، گفت: اگر کسی معرفت الهی داشته باشد در تعاملش با دیگران اسیر چنگال شهوت و تکبر و خودنمایی نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: البته گاهی عقده های ناپیدایی که نتیجه تعامل با افراد ناباب می باشد در بروز و ظهور بداخلاقی در انسان اثر دارد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی نیا اعتبار حوزه های علمیه را انتساب به اهل بیت (ع) خواند و گفت: به دلیل اینکه علوم مورد تحصیل و تدریس در حوزه ها پشتوانه الهی و قرآنی دارند، اظهار داشت: شأن و اعتباری که مدارس علمیه در معارف الهی و نزد اهل بیت دارند به دلیل حضور و ظهور معارف الهی در آن می باشد.
وی با قرائت این روایت که اطلب العلم ولو به سین بیان نمود: اینکه امام معصوم ما را توصیه به تحصیل و دریافت علوم حتی در دورترین نقاط جهان توصیه کرده اند حکایت از اعتبار و شأن علم در نگاه دینی دارد.
وی در پایان گفت: البته در اینجا عینی مراد است که مورد عنایت الهی بوده و صرفا قیل و قال نباشد.
پایان پیام/
نظر شما