امامزادگان چراغ های نورانی //10

خبرگزاری شبستان: شهر مقدس قم، از دیرباز معروف به شهر علویوم و مامنی برای حضور سادات جلیل القدر به شمار می رفته است. پس از هجرت حضرت فاطمه معصومه(س) به قم، بسیاری از سادات و سلاله پاک رسول اکرم(ص) به این شهر هجرت کردند. که بر اساس متون تاریخی 444 امامزاده لازم التعظیم در استان مقدس قم مذدفون شده اند.

امامزاده سید حمزه نسب شریف امامزاده سید حمزه (معروف به شاه حمزه) با شش واسطه به امام  موسی  کاظم(ع) می رسد.

وی سید جلیل القدر ،عظیم شان و بسیار بزرگوار بودند، سید حمزه فرزند ابو عبدالله حسین موسوی است که مردی عاقل  و عالم بود وی دختر ابوالقاسم حمزه، فرزند امامزاده سید علی (مدفون در بیرون دروازه ری قم معروف به شاه سید علی ) را به همسری خود در آورد  واز وی چهار فرزند به نام حمزه ، ابوالمحسن علی، ابوالفضل محمد، ابو محمد حسین و چهار دختر به دنیا آمد .

مرحوم فیض (ره) معتقد است که وی در بقعه پدرش احمد بن اسحاق مدفون است.اسحاق بن ابراهیم جد اعلای امامزاده حمزه نیز در ساوه مدفون است  و دارای گنبد  و بارگاه  مجللی است.

مؤلف تاریخ قدیم قم درباره مهاجرت  جد امامزاده حمزه می نویسد : ابو عبدالله اسحاق به قم آمد  و قصد داشت  که به خراسان و طبرستان برود اما علی بن عبدالله جبله اشعری و دیگر بزرگان عرب قم از او خواهش کردند که در این شهر اقامت  کند و اورا بسیار اکرام و احترام کردند و به او عطا  و بخشش نمودند.

وی در این شهر ماند  وازدواج کرد و صاحب فرزندانی شد، اکثرعمو ها وعمو زادگان امازاده شاه  حمزه از بزرگان سادات موسوی قم و آبه و خورزن بودند و برخی نیزمنصب نقابت سادات علوی  را عهده داردشدند.

این خاندان  به زهد و تقوی آراسته و قبور آنان ازمشاهیرمزارات مناطق  مذکور است.

همچنین با توجه به جایگاه فرهنگی این امامزادگان همزمان با اعیاد و مناسبات مذهبی برنامه های مداحی و مرثیه خوانی متنوعی  در این امامزاده  برگزار می شود.

پایان پیام/

کد خبر 399586

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha