اخلاق اجتماعی کلیدی ترین نیاز جامعه اسلامی

خبرگزاری شبستان: عضو هیت علمی موسسه امام خمینی(ره) گفت: اخلاق اجتماعی در شرایط جاری جامعه امروز یکی از کلیدی ترین نیازهای جامعه اسلامی است که باید با استفاده از راهکارهای درست اخلاقی و اجتماعی نسبت به آن توجه ویژه ای داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،جايگاه و اهميت اخلاق در زندگي اجتماعي تا بدان جاست كه حتي عمل كردن به قوانين و مقررات اجتماعي نيز بدون پشتوانه اخلاق ممكن نيست و اخلاق، بهترين ضامن اجراي قوانين و مقررات است. ازاين رو، مباحث اخلاقي، از مهم ترين هدف هاي ارسال پيامبران به شمار مي رود و بدون آن، نه دين براي مردم مفهومي خواهد داشت و نه دنياي آنها سامان مي يابد.

از این رو اخلاق مهم‌ترین و اساسی‌ترین رکن در روابط اجتماعی محسوب می‌شود، به طوری که پیامبر اکرم(ص) فرمودند، «انما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق». براستی که من برای به کمال رساندن مکارم اخلاق مبعوث شدم.

حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی عضو هیت علمی موسسه امام خمینی(ره) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به  تعریف اخلاق اجتماعی و رعایت آن در اجتماع گفت: اخلاق اجتماعی در شرایط جاری یکی از کلیدی ترین نیازهای جامعه اسلامی است که باید نسبت به آن توجه ویژه ای داشت.

وی افزود: با توجه به اینکه درمسائل اسلام اخلاق فردی بیشترمطرح بوده که متاسفانه جایگاه اخلاق اجتماعی به میزان دوران حاضر در جامعه اسلامی برجسته نبوده است .

عضو هیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) تصریح کرد: فقدان حکومت اسلامی وعدم حاکمیت اسلامی خود بخود زمینه غفلت از بعد اجتماعی را فراهم آورده است به این جهت بحث اخلاق اجتماعی مورد توجه نبوده است.

حجت الاسلام ساجدی اظهارداشت: در دوران حاضر بخش مهمی برای شناسایی و بهبود بحث اخلاق اجتماعی در فضای حقیقی و مجازی دنبال می شود.

وی یادآور شد: آنچه امروز باید مورد کنکاش قرار گیرد بحث اخلاق اجتماعی است که به عنوان امری مهم به سبک زندگی انسان پیوند خورده است یعنی اگرما اخلاق اجتماعی را آسیب شناسی کنیم وبه یک نظام مطلوب دست پیداکنیم خود بخودسبک زندگی ما اسلامی خواهد شد.

عضو هئیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) خاطر نشان ساخت:اخلاق از بعد اسلام یک بخش مهم را تشکیل می دهد و تضمین کننده سلامت فرد و جامعه است و موفقیت در این راستا در سایه توجه به خدا و خویشتن است.

حجت الاسلام ساجدی ابراز داشت: اگر بخواهیم روابط انسان را تقسیم کنیم نوع رابطه انسان با خدا، مردم، حیوانات و طبیعت 5 طبقه روابط اجتماعی است  که بخشی از آن ناظر بررابطه با مردم است چرا که رابطه با مردم از نظر اسلام نقش تعیین کننده ای در تغییر وضعیت خود با خدا هم دارد.

وی افزود: اگر بخواهیم رابطه خود با خدا را اصلاح کنیم باید در رابط اجتماعی خود با دیگران دقت داشته باشیم تا بتوانیم کمالات انسانی را بدست آوریم .

عضو هئیت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) عنون کرد: اخلاق اجتماعی به کل مجموعه اخلاق اسلامی پیوند دارد  چرا که انسان در مقام خود بر محیط تأثیر می گذارد و می پذیرد این تأثیر پذیری گویای روابط اجتماعی است و اگر روابط اجتماعی را تصریح کند می تواند بر رفتار اسلامی دیگران نیز تاثیر گذار باشد.

حجت الاسلام ساجدی ادامه داد: درعصرحاضر اگر روابط اجتماعی ما سالم نباشد درد بی دین کردن نمود پیدا می کند واز آنجا که دین ما الگوی دیگر کشورهاست اخلاق اجتماعی می تواند سبب تثبیت نظام اسلامی و خوشبین شدن نفس جامعه اسلامی به عنوان الگو شود.

وی اظهار داشت: باید به اخلاق اجتماعی با یک دید تازه نگاه شود وتحقیقات روانشناختی، جامعه شناختی به صورت ویژه دررابطه و نحوه تعامل افراد جامعه براساس موازین اخلاق اسلامی انجام شود تا بتوان راهکارهای ارزشمند اسلامی و پیامدهای آسیب اجتماعی را بدست آورد.

عضوهئیت علمی مؤسسه امام خمینی (ره)خاطر نشان ساخت: مهمترین عوامل هدایت فرهنگی جامعه نوع فعالیتهای افراد درفضای جامعه است که می تواند درکنارفواید آثارجبران ناپذیری نیز داشته باشد وباید برای دستیابی به نتیجه ای درست درراستای ارتباط افراد درفضای مجازی مرز میان فضای حقیقی و فضای مجازی را ایجاد کنیم.

حجت الاسلام ساجدی بیان داشت: یکی از راهکارهای بهبود اخلاق اجتماعی این است که مردم در رابطه اجتماعی خود حقیقت خدا را درک و تقوای الهی را رعایت وبه پیوند میان عبادت و اخلاق توجه داشته باشند.

وی افزود: خانواده نیزدر شکل گیری اخلاق اجتماعی نقش بسزایی دارد که باید با خارج کردن آسیب های موجود در اخلاق اجتماعی ،تقویت بخشیدن به حرمت دیگران و برجسته سازی حقوق اجتماعی افراد به تدریج اخلاق اجتماعی را از نهاد خانواده به جامعه منتقل وپایه گذاری نماییم.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 399554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha