به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری، استاد حوزه و دانشگاه ظهر امروز(13 شهریور) در همایش کشوری اندیشه های آسمانی، در جمع مدیران و فعالان کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: اولین ریشه ترس، بزرگنمایی است و دشمن از این روش برای فریب مسلمانان استفاده می کند.
حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری به ریشه یابی، شناخت دارو و سپس درمان ترس و حزن در جامعه اسلامی پرداخت و تصریح کرد: مسجد یک داروخانه معنوی است و مدیران کانون های فرهنگی و هنری باید برای جذب جامعه و جوانان به این مکان الهی و داروخانه معنوی تلاش کنند و در این مسیر سعی کنند ریشه های ترس و حزن را ابتدا از خود و سپس از جامعه بزدایند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ترس از دشمن و بزرگ نمایی این ترس توسط دشمنان، با یک داروی معنوی درمان می شود و آن داروی معنوی ذکر "الله اکبر" است، تصریح کرد: این داروی معنوی که یک کلمه است ریشه ترس از بزرگنمایی دشمن را می خشکاند و نه تنها ترس از دشمن بلکه ترس از فقر، ترس از مشکلات و ترس از کمبود ها با این دارو، قابل درمان است.
ایشان ادامه داد: یقینا خداوند از مشکلات فردی و اجتماعی ما بزرگتر است و اگر در راه خدا قرار گیریم و باور کنیم قدرت و لشکر و عده خداوند را، ترس و حزن از دشمن و مشکلات و کمبودها نیز برای ما مرتفع خواهد شد.
ایشان با اشاره به جنگ ویتنام گفت: کشور ویتنام یک کشور کوچک و ضعیفی بود که در مقابل کشورها و ابرقدرت های جهانی آمریکا و انگلیس ایستادگی کرد و آنها را شکست داد که این نمونه نشان دهنده توخالی و پوچ بودن هر چیزی است که بدون خدا و دور از خدا است حتی اگر به عنوان قوی ترین قدرت های جهان شناخته شده باشند، همچنین انقلاب اسلامی ایران نیز گواه دیگری بر اثبات این مدعا است.
حجت الاسلام و المسلین ماندگاری با بیان اینکه دومین ریشه ترس، کوچک نمایی و تحقیر است، ادامه داد: دشمن با تحقیر و کوچک کردن شخصیت فرد، سعی در پیشبرد اهداف خود و غلبه بر وی را دارد که درمان این ریشه ترس نیز، شعار "لاحول ولا قوه الابالله العلی العظیم " است.
ماندگاری با تاکید بر اینکه این داروی معنوی نیز باید توسط پایگاه های مساجد تقویت و منتشر شود، افزود: امروز ما را می ترسانند و می گویند شما ضعیف اید و نمی توانید کاری را انجام دهید اما ما با این داروی معنوی اثبات کردیم که ما می توانیم، در کانون های مساجد هم زمانی که بحث کمبودها به میان می آید باید با این داروی معنوی ترس از کمبودها را درمان کرد و راه را به سمت موفقیت و رفع کمبودها پیش برد.
وی افزود: اگر تکیه ما به وعده های الهی باشد دیگر نباید نگرانی نسبت به مسائل پیش رو وجود داشته باشد، در مرحله اول ما باید وظیفه و آنچه به عنوان تکلیف بر دوش ماست را انجام دهیم.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این مطلب که 37 سال است که نظام جمهوری اسلامی توانسته با شعار "ما میتوانیم" در برابر تحریم ها و محرومیت ها و 8 سال جنگ تحمیلی ایستادگی کند، افزود: امروز هم مسجدی های ما، دانشجویان ما، اساتید ما و مسئولین ما با همین شعار باید کار را ادامه دهند.
حجت اسلام ماندگاری اظهار داشت: تفرق و تنهایی یکی دیگر از ریشه های ترس است که درمان آن هم آیه "واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا" است که قرار داشتن تمام دنیای اسلام در کنار یکدیگر و وحدت داشتن را بیان کرده است.
ایشان با اشاره به اینکه دین اسلام دینی است که مسلمانان جهان را دستور به داشتن وحدت و در کنار هم بودن داده است، تصریح کرد: طبق این آیه و این داروی معنوی مسئولین ما، کانون های فرهنگی و هنری مساجد و پایگاه های بسیج ما هم اجازه ندارند که با یکدیگر تفرقه و دوری داشته باشند.
وی با بیان اینکه معمار انقلاب و مقام معظم رهبری در مطالب و نوشته های خود همواره جهان اسلام را به وحدت دعوت کرده اند، افزود: مسجد باید کانون وحدت باشد و اختلاف سلیقه ها نباید موجب تفرقه و جدایی بین شیعه و سنی شود.
حجت الاسلام ماندگاری اصلی ترین دلیل حزن را محرومیت عنوان کرد و گفت: دنیای غرب به دنبال القای محروم بودن ملت ما از پیشرفت، علم و امکانات است تا بتواند اهداف خود را در جامعه اسلامی پیاده کند که جواب ما به دنیای غرب و مدعیان شادی و نشاط پوشالی این است که ما با خدا معامله کرده ایم، ما آزادی مطلق نداریم چون عبد هستیم و تمام کارهای ما در چهارچوب دستورات الهی است.
ایشان با تکیه بر این مطلب که فعالان مساجد این شعار را منتشر کنند: "محدودیت یا محرومیت، کدام عاقلانه است؟" افزود: ما در دنیا محروم نیستیم اما محدود هستیم، کسانی محروم اند که خودشان را به تقوای الهی محدود نکرده اند.
وی تاکید کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد تلاش کنند این 4 معنی و داروی معنوی را اول برای خود و سپس در جامعه و بین مردم منتشر کنند چرا که نتایج انتشار این معانی، کم شدن و پایین آمدن معضلات و مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در جامعه است.
حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به اینکه مسجد یکی از پایگاه های تقویت معنویت است، گفت: مساجد باید ماکت جامعه مهدوی و جامعه رضوی باشند، تلاش کنید حوزه های علمیه نماد و اسوه باشند همان طور که دفاع مقدس یک نماد جامع برای الگو برداری اسلامی بود.
گفتنی است هفتمین دوره اندیشه های آسمانی با حضور سه هزار و 500 نفر از مدیران و فعالان کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، از 7 تا 29 شهریور ماه در مشهد مقدس برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما