فعالیت های مساجد باید در شان این مکان مقدس باشد

خبرگزاری شبستان: آیت الله فیض دزفولی فعالیت جانبی که در مساجد انجام شود را به شرط حفظ شانیت مسجد سازنده خواند و گفت: امام جماعت باید با مردم برخورد سازنده داشته باشد و در رفع مشکلات تک تک نمازگزاران بکوشد.

خبرگزاری شبستان: بازار تهران از گذشته تاکنون اقوام و گروه های مختلفی را که برای کسب و کار به این منطقه آمده اند به خود دیده است. قسمتی از بازار به بازار شیرازی ها معروف است که مسجد بزرگی به نام امام سجاد (ع) را در خود جای داده است. آیت الله فیض دزفولی از علمای قدیمی تهران، امام جماعت این مسجد است. در یکی از روزهای شهریور به این مسجد رفتیم تا با ایشان در خصوص کارکردهای مساجد و مشکلات امروز این مکان مقدس هم صحبت شویم. متن زیر حاصل گفتگوی خبرنگار شبستان است که خواندن آن خالی از لطف نیست:

- با توجه به شرایط حاکم بر جامعه کدامیک از فعالیت های امروز مساجد را مهمتر می دانید؟

مساجد به عنوان یکی از پایگاه های اصلی ترویج معارف اسلامی کارکردهای مختلفی دارند. ترویج معارف اسلامی تنها از راه روزه و نماز و عبادات انجام نمی شود و همانطور که پیامبر گرامی اسلام (ص) از ابتدای اسلام هم روی این مسئله تاکید داشته اند مساجد در همه ابعاد زندگی مسلمانان نقش دارند.

حوزه فرهنگی و اجتماعی از بخش های پر اهمیتی است که باید به آن پرداخته شود. حضور جمعی مسلمانان و تاثیرات معنوی مسجد بستر حرکت های فرهنگی اجتماعی در مساجد را فراهم می کند. در واقع همان طور که امام خمینی (ره) فرمودند: مساجد سنگر هستند و این سنگرها باید حفظ شوند.

امام جماعت در برخورد با مردم باید سازنده عمل کند. شاید این روایت که جبرئیل به پیامبر گرامی اسلام (ص) گفته است از همه بهتر بتواند نوع برخورد امام جماعت با مردم را روشن کند. " هر آنکه به تو ظلم کرد را ببخش و کسی که تو رو محروم کرد اعطا کن و با مردم به نیکی رفتار کن" این مسئله برای ائمه جماعات مساجد درس است. ائمه جماعات با مردم در تماس هستند که هر کدام تفکرات مختلفی دارند. اگر امام جماعت با آن ها مدارا کند بسیاری از مشکلات رفع می شود.

 

-مساجد چه نقشی می توانند در بهبود روابط خانوادگی داشته باشند؟

معضلات خانواده ها در مساجد به راحتی برطرف می شود و این مسئله را بارها تجربه کرده ام. بسیاری از موارد میان زن و مرد در خانواده مشکلی وجود داشته که با وساطت امام جماعت مرتفع شده است یا مشکل میان پدر و فرزندی به راحتی از سر راه برداشته شده است. بنابراین نباید از نقش مساجد در بهبود روابط خانوادگی به راحتی گذشت.

 

-انتظار شما از دولت و دستگاه های فرهنگی برای کمک به مساجد چیست؟

دستگاه های فرهنگی باید از مساجد حمایت ویژه ای داشته باشند. خوشبختانه شهرداری اخیرا برای ساخت گنبد مسجد 10 میلیون تومان به ما کمک کرد. این گونه از کمک ها از سوی دستگاه های فرهنگی باید تداوم داشته باشد. فرهنگسراها و سراهای محله باید برنامه های فرهنگی مشترکی را با مساجد برگزار کنند. اما این کلاس ها نیاز به حمایت دارند.
به نظرم هر فعالیت جانبی که در مساجد انجام شود سازنده است به شرطی که شانیت مساجد حفظ شود. این مسئله باید همواره در نظر ائمه جماعات مساجد باشد.

 

-برای تشویق کودکان و نوجوانان برای حضور پررنگ تر در مساجد چه برنامه ای دارید؟

چون مسجد ما از امکانات محدودی برخوردار است بیشتر کودکان و نوجوانان برای تکبیر گفتن به مسجد ما می آیند که سعی می کنیم برای تشویق آن ها هر چند وقت یکبار جوایزی را به آن ها بدهیم.

ابتدا باید بگویم که مسجد مخصوص گروه سنی خاصی نیست. هم جوانان باید در مساجد حضور فعالی داشته باشند و هم کسانی که سن بالاتری دارند.

 

-در پایان قدری درباره فعالیت های جانبی که در مسجد امام سجاد(ع) انجام می شود، توضیح دهید؟

در مسجد امام سجاد (ع) که ظهرها در آنجا نماز جماعت را اقامه میکنم بیشتر فعالیت های جانبی حول و حوش بازار و مسائل آن انجام می شود. سعی می شود از بازاریان برای کمک به نیازمندان مبالغی جمع آوری شود. در این مسجد بیشتر زحمات بر عهده آیت الله سیدرضا مصطفوی تفرشی، امام جماعت سابق اینجا بوده است. بنده 10 سال است در این مسجد هستم. یادم هست قبل از این که برای اقامه نماز به این مسجد بیایم قرار بود به مسجدی حوالی خیابان سپه بروم و آنجا نماز بخوانم. متوجه شدم که کسی که مرا برای اقامه نماز در این مسجد دعوت کرده است قصد دارد که مرا راضی کند که مسجد برای تعریض خیابان و رفع مشکلش تخریب شود. به این کار راضی نشدم و در نهایت سرنوشت باعث شد تا به این مسجد بیایم. هر سال مسجد برنامه ای را در ایام عید غدیرخم برگزار می کند که از علمای بزرگ دعوت می کنیم و برنامه مورد استقبال اقشار مختلف مردم قرار می گیرد.

پایان پیام/

کد خبر 399344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha