به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی اکبر سیاری ظهر امروز (12 شهریور) در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین که در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد، بیان کرد: سلامت مردم موضوعی نیست که تنها به وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و روسای آن مربوط باشد بلکه همه مسئول هستند و نخستین مسئول نیز خود فرد است.
وی ادامه داد: خود ما باید از سلامتی مان صیانت کنیم زیرا عدم توجه به این امر فشارخون، چاقی، سکته مغزی، سکته قلبی و غیره را به دنبال دارد.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به پیشرفت های صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان در کشور اضافه کرد: ما دستاوردهای خوبی را داریم به طوری که توانستیم از بیماری های واگیر پیشگیری کرده و از مرگ بسیاری جلوگیری کنیم و زمانی 13هزار نوزاد در اثر کزاز فوت می کردند ولی امروز یک مورد را نیز نداریم.
وی عنوان کرد: ولی از طرفی امروز 92 هزار نفر در سن 40، 50 و 60 سالگی در اثر سکته قلبی فوت می کنند در حالی که باید 85 سال عمر کنند و یا 43 هزار نفر بر اثر سکته مغزی جان خود را از دست می دهند.
سیاری اعلام کرد: 19 میلیون نفر در کشور فشارخون دارند که 50 درصد آنها بی اطلاع از این بیماری هستند و 84 هزار مرگ نیز در اثر ابتلا به فشار خون داریم بنابراین شرایط فرق کرده است و بیماری ها مانند گذشته نیستند که با واکسن بشود کنترل کرد.
وی توضیح داد: 15 میلیون نفر در کشور چربی خون بالا دارند و 34 هزار مرگ مربوط به چربی خون بالا داریم و 5 میلیون نفر سیگار می کشند و هزاران تومان خرج می کنند و لذت می برند در حالی که استعمال سیگار خطری برای سلامتی است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: بنابراین برای ارائه خدمات در حوزه درمان نیاز به اصلاحات بود و هزینه ای مردم پرداخت می کردند یعنی 60 درصد که رقم بالایی بود و در کشورهای پیشرفته این عدد 20 درصد است بنابراین دولت از بیمارستان ها آغاز کرد و با توجه به اینکه این امر کفایت نمی کند، ما باید به مابقی قسمت ها نیز بپردازیم.
وی در ادامه با تقدیر از خدمات رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: برای موفقیت چند اصل باید سرلوحه کار ما باشد، اصل اول رضایت خدا است که با اخلاص در عمل حاصل می شود و اینکه باید توجه داشته باشیم که خداوند متعال ناظر بر اعمال ما است.
سیاری تأکید کرد: عقلانیت، حاکمیت قانون، نقد پذیر بودن، شایسته سالاری و اعتماد و امید از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و ما باید بکوشیم که دین داری و معرفت خدا را در جامعه دانشجویی ارتقا دهیم و باید ارتقای معرفت دینی سرلوحه کار باشد.
وی گفت: مأموریت دانشگاه ها افزایش امید به زندگی است یعنی از مرگ نابهنگام مردم و ابتلا به بیماری ها جلوگیری کنیم که در همین راستا نیز شاهد ارائه خدمات بهداشتی در نقاط مختلف از جمله روستاها با راه اندازی خانه های بهداشت هستیم.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: هر یک نفر را که از مرگ نجات دهیم در واقع بشریت را نجات داده ایم و ما مأمور هستیم تا از مرگ نابهنگام مردم جلوگیری کنیم تا همه به سنی برسند که مرگ طبیعی داشته باشند و این امر نیز امکان پذیر است و باید همه دست به دست هم دهیم.
پایان پیام/
نظر شما